Maak kennis met Athereum: Avalanche Consensus ten voordele van Ethereum

Athereum

Ethereum is momenteel het leidende platform voor slimme contracten en Avalanche is een krachtig consensusmechanisme onder de nieuwe Snow-Avalanche-protocolfamilie die vorig jaar door het anonieme Team Rocket-team werd onthuld..

Nu kijkt de crypto-economie naar een toenemende versmelting tussen de twee.

Athereum

Geopenbaard op Devcon 5 van dit jaar door Cornell Professor en AVA Labs-oprichter Emin Gün Sirer, Athereum is een op Avalanche gebaseerd testnet op AVA, een van de zogenaamde “Blockchain 3.0” -netwerken..

Een op lawines gebaseerd Ethereum-testnet aangekondigd door @ el33th4xor #DevconV – finaliteit kan worden bereikt in minder dan een tweede bereik pic.twitter.com/l3nOPKsq9y

– Maya Zehavi – DePi &# 127829; (@mayazi) 11 oktober 2019

Zoals AVA Labs heeft uitgelegd in een vervolg Middelgrote post, het project zal een ‘vriendelijke vork’ zijn die wordt gebruikt ten behoeve van het Ethereum-ecosysteem door middel van nieuwe ontwikkelings- en onderzoeksmogelijkheden:

“Athereum is een‘ lepel ’of een vriendelijke vork van Ethereum, die profiteert van het Avalanche-consensusprotocol en toepassingen in het Ethereum-ecosysteem. Na 4 jaar ontwikkeling beschikt Ethereum over een rijke dapp-toolkit. Ontwikkelaars krijgen hun volledige reeks tools, zoals Remix, Metamask, MyEtherWallet, Web3js, Truffe Suite, Embark-framework en anderen, op Athereum. “

#Athereum is geboren! Een lepel (vriendelijke vork) van #Ethereum dat is 99% ETH en 1% AVA.

Met dezelfde sleutels, EVM en tooling als Ethereum. Maar tegenwoordig snel, zeer veilig en schaalbaar. https://t.co/vnzxChQ8ZL pic.twitter.com/3Ns2oaeje9

– AVA Labs (@avalabsofficial) 11 oktober 2019

Het project zal met name het eerste subnetwerk zijn dat actief is op AVA.

“Dit is niet bedoeld om Ethereum te vervangen en de vork is gewoon om een ​​alternatieve omgeving te bieden om uw gedecentraliseerde applicaties met een hogere doorvoer en met een snellere finaliteit uit te voeren”, aldus AVA Labs.

Anderen in de ruimte hebben rekening gehouden met lawine

Bouwers rond andere spraakmakende projecten in de crypto-economie hebben afzonderlijk onderzocht om het consensusmechanisme van Avalanche te omarmen om de mogelijkheden van hun eigen blockchains te vergroten.

In 2018 gaf Bitcoin ABC-ontwikkelaar Amaury Sechet bijvoorbeeld een presentatie over hoe Bitcoin Cash (BCH) Avalanche zou kunnen gebruiken voor mempool-synchronisatie, een dynamiek die zijn blockchain zou kunnen helpen om snelle blokrelays en 0-confirmatie-transacties te realiseren..

Een ander cryptoproject dat opmerkelijke Avalanche-intriges heeft gezien, is het slimme contractplatform Tezos. Vorig jaar creëerde ontwikkelaar Edward Tate een experimentele Avalanche-implementatie geschreven in OCaml genaamd ‘Igloo’. Het is een eerlijk spel voor de Tezos-gemeenschap om te overwegen om verder te gaan.

“Wat Avalanche onderscheidt van andere oplossingen, is de eenvoud, de hoge prestaties en de gevoeligheid voor parametrisering om zich aan te passen aan verschillende vertrouwensniveaus”, zei Tate destijds..

Netwerkeffect in volle gang

Ethereum was het eerste slimme contractplatform dat tot stand kwam, en de ontwikkelaars van het netwerk hebben die voorsprong omgezet in een krachtig netwerkeffect.

Zoek bijvoorbeeld niet verder dan Athereum om te zien hoe het Ethereum-ecosysteem als een magneet steeds meer innovatie naar zich toe trekt. Toch zijn er ook andere recente voorbeelden.

Overweeg het geval van Ethereum 9¾, een proof of concept-systeem dat de krachtige privacy van Mimblewimble-technologie naar Ethereum-token-transacties brengt. Mimblewimble is een privacyprotocol dat gepopulariseerd is door cryptocurrency-projecten zoals Beam en Grin, die zelf pas dit jaar zijn uitgekomen.

Meer van dit soort melds – waar Ethereum-technologie absorbeert of wordt gekoppeld aan andere nuttige innovaties – komen eraan. De vraag is dan of andere concurrerende platforms dit verbredende netwerkeffect kunnen inhalen en of het schieten om soortgelijke omhelzingen te maken voldoende zal zijn om de kloof te overbruggen..

Een nieuw Ethereum is nabij

Er komen voortdurend nieuwe perifere innovaties naar Ethereum en het platform zelf maakt volgend jaar het begin van een innovatieve transitie met de start van de meerfasige Serenity-upgrade.

Die overgang, die Ethereum zal verplaatsen van Proof of Work (PoW) -consensus naar Proof of Stake (PoS), kwam deze week verder aan bod dankzij onderzoeksposten gepubliceerd door Ethereum mede-oprichter Vitalik Buterin.

In die stukken voerde Buterin aan dat er beperkte verstoringen zouden zijn voor Ethereum-gebruikers als de verschuiving naar “Ethereum 2.0” is voltooid en dat de composability – waardoor dApps gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren – grotendeels ongestoord zal blijven door de overgang.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me