Log in met Coinbase Works om het crypto-gebruik te verbreden

Log in met Coinbase

Wanneer Emilie Choi sloot zich aan bij Coinbase, een hoger niveau van M&A bij het bedrijf was bijna zeker. Ze heeft de afgelopen jaren strategische overnames gedaan voor Linked-in, en nu lijkt het erop dat ze Coinbase helpt om hetzelfde te doen. Coinbase heeft net opgepakt een vijfkoppig bedrijf genaamd Distributed Systems, maar hun opkomende “Login” -platform zou een belangrijke kracht kunnen zijn in de online betalingssector.

Log in met Coinbase

Distributed Systems Team, afbeelding van TechCrunch

Volgens hun CEO, Nikhil Srinivasan, heeft Distributed Systems gesproken met Facebook, Robinhood, Binance en Coinbase. Blijkbaar heeft Coinbase het bedrijf gewonnen en nu zullen drie van de leidende leden van Distributed Systems werken aan het nieuwe Login-platform van Coinbase.

De details over wat Login zal zijn, zijn nog steeds vaag. Volgens TechCruch zal Login een “platform voor gedecentraliseerde app-ontwikkelaars zijn om het voor gebruikers veel gemakkelijker te maken om zich aan te melden en hun crypto-portefeuilles te verbinden.” Dit is misschien maar het topje van de ijsberg, zoals Nikhil Srinivasan retorisch aan TechCrunch vroeg: “Hoe kunnen we die echt rijke identiteitsgegevens toestaan ​​om een ​​nieuwe klasse van applicaties mogelijk te maken?”

Coinbase wordt groot

Het is niet moeilijk te zien dat Coinbase zijn zinnen zet op een veel grotere aanwezigheid in de online ruimte. Nikhil Srinivasan en medeoprichter van Distributed Systems, Alex Kern, gaan blijkbaar een nieuw “gedecentraliseerd identiteitsteam” vormen en het Login-platform ontwikkelen. Na deze overname heeft het Distributed Systems-team toegang tot de “ken uw klant (KYC)” -gegevens die Coinbase heeft over 20 miljoen mensen die gebruik maken van de bestaande diensten.

Het doel is hier waarschijnlijk een online betalingsplatform van het volgende niveau, evenals een systeem dat kan worden geïntegreerd met de bestaande bankinfrastructuur. Betrouwbare KYC-gegevens zijn een groot deel van het overwinnen van de regelgevende barrières die de crypto-ruimte hebben gescheiden van het gevestigde banksysteem. Als Coinbase een betalingsplatform ontwikkelt dat zoiets kan vervangen als, laten we zeggen Visa, dan zou hun bedrijf in de toekomst in een ongelooflijke positie kunnen verkeren.

Een KYC Nexus?

Het vastleggen van solide KYC-gegevens is van fundamenteel belang om crypto-gebruikers in staat te stellen te communiceren met gevestigde financiële infrastructuur. Helaas zijn KYC-gegevens ook enkele van de meest waardevolle persoonlijke gegevens die er zijn. Welk platform de go-to-bestemming wordt voor online identiteitsverificatie, het is zeker een doelwit voor ‘s werelds beste hackers.

Bitcoin witwassen van geld

Lezen: Bitcoin en witwassen van geld: complete gids voor wereldwijde regelgeving

Coinbase zal ook te maken krijgen met hevige concurrentie van bedrijven die veel, veel groter zijn dan ze zijn. David Marcus van Facebook verliet zojuist het bestuur van Coinbase en verklaarde expliciet dat dit zo was om belangenverstrengeling te vermijden. Dit alles wijst op een aanstaande race om een ​​werkbaar online betalingsplatform te creëren, dat een winnaar zou kunnen zijn.

Zelfs na de recente reeks schandalen, waarbij ultragevoelige gebruikersgegevens zijn verkocht, wordt Facebook nog steeds veel gebruikt, goed gefinancierd en heeft het wereldwijde naamsbekendheid. Ze hebben ook een gevestigde koeriersdienst die gemakkelijk kan worden aangepast om microbetalingen te doen, hoewel hun vermogen om mensen gerust te stellen over hoe ze omgaan met privégegevens op dit moment een behoorlijk groot nadeel voor Facebook lijkt..

Social Crypto zou wereldwijd kunnen worden, of niet

Een ding dat hierbij misschien verloren gaat, is het feit dat crypto’s zoals Bitcoin al jaren als ruilmiddel worden gebruikt. Veel mensen die tot nu toe crypto’s hebben gebruikt, hebben dit specifiek gedaan omdat ze geen ID-verificatie nodig hebben en ook geen derde partijen erbij betrekken.

Een berichten-app die fungeert als tussenpersoon voor cryptotransacties zou het gebruik van crypto’s kunnen helpen verbreden, maar er zijn veel andere opties waarbij geen bedrijven betrokken zijn die duidelijk proberen uit te groeien tot grote commerciële belangen.

Het platform dat Facebook zou zich kunnen ontwikkelen ziet er misschien uit als Amazon Prime gemengd met PayPal, maar of dat al dan niet bestaande crypto-gebruikers zal aantrekken, is totaal onbekend. Evenzo zullen veel mensen die momenteel platforms zoals Visa gebruiken, hun gewoonten waarschijnlijk niet veranderen, omdat Coinbase en Facebook geld in een platform steken dat bestaande verrekeningssystemen zou kunnen vervangen..

Een van de grootste attracties die cryptocurrencies tot nu toe hebben geboden, is het feit dat grote bedrijven en het bestaande banksysteem geen hand hadden in hun activiteiten. Een betalingsplatform dat is ontworpen om te werken binnen het gevestigde financiële systeem en onder controle staat van een bedrijf als Facebook, heeft mogelijk niet het niveau van aantrekkingskracht op de markt dat de makers hopen dat het zal zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me