Litecoin-prijs stijgt met twaalf procent na aankondiging van Beam Partnership

Litecoin Price Beam-aankondiging

Litecoin geniet momenteel een aanzienlijke prijsstijging, een stijging van meer dan twaalf procent in de afgelopen 24 uur, aangezien de rest van de cryptocurrency-markt relatief stagneert, maar nog steeds in het groen. De populaire altcoin staat nu op de 4e plaats volgens CoinMarketCap met een marktkapitalisatie ten noorden van $ 2,2 miljard.

Litecoin Price Beam-aankondiging

Litecoin gestegen met twaalf procent

Volgens gegevens van CoinMarketCap is de prijs van Litecoin de afgelopen 24 uur met meer dan 12 procent gestegen. Net als op het moment van de pers, leidt LTC de top altcoins op basis van prijsstijgingen over de voorgaande 24-uurs handelsperiode.

Momenteel, met $ 36 en meer, bevindt LTC zich op het hoogste prijsniveau in meer dan drie weken. De 4e-gerangschikte cryptocurrency nadert zijn hoogste punt in 2019 van $ 40. Litecoin is nog mijlen verwijderd van het hoogste punt ooit van $ 362, dat medio december 2017 werd bereikt.

Zoals de meeste cryptocurrency-markt, leed LTC enorme verliezen tijdens de bearmarkt van 2018. De altcoin gemaakt door ex-Google Engineer, Charlie Lee, daalde met meer dan 90 procent naarmate de cryptocurrency-prijzen daalden.

Wat betreft de huidige prijswinst, lijkt het onlangs aangekondigde partnerschap tussen de Litecoin Foundation en Beam verantwoordelijk te zijn. Met dit in gedachten zou de prijsstijging van korte duur kunnen zijn.

Voorgesteld bundelpartnerschap en adoptie van Mimblewimble

In een blogpost gepubliceerd door Beam op donderdag (7 februari 2019), onthulde het bedrijf dat het in gesprek was met de Litecoin Foundation over een mogelijke implementatie van het Mimblewimble-protocol op de Litecoin-blockchain.

Een fragment uit het bericht luidt:

“We zijn begonnen met het verkennen van het toevoegen van privacy en fungibiliteit aan Litecoin door on-chain conversie van reguliere LTC naar een Mimblewimble-variant van LTC toe te staan ​​en vice versa. Na een dergelijke conversie is het mogelijk om in alle vertrouwelijkheid transacties uit te voeren met Mimblewimble LTC. “

Team is aan het chatten met de @vcorem en @beamprivacy team over MimbleWimble op Litecoin met Extension Blks. Aangenaam verrast dat Beam al switchverplichtingen met ElGamal heeft geïmplementeerd. Het is een veiligheidsschakelaar om te beschermen tegen door quantumcomputers breken van CT-degelijkheid.

– Charlie Lee [LTC⚡] (@SatoshiLite) 6 februari 2019

Met deze lopende discussies lijkt het erop dat Litecoin zich voorbereidt om de introductie van privacyfuncties te verkennen. Door extensieblokken te gebruiken met de implementatie van Mimblewimble, kunnen LTC-gebruikers gebruikmaken van privacyfuncties die oorspronkelijk geen deel uitmaakten van het Litecoin-bedieningsconcept.

Litecoin-bruikbaarheid

Deze samenwerking met Beam om privacyfuncties op Litecoin te introduceren, komt op een moment van aanzienlijke discussie over het algemene nut van LTC. Het lijkt in sommige kringen een groeiend sentiment te zijn dat de opkomst van Lightning Network en andere off-chain Bitcoin-protocollagen alle “Bitcoin-achtige” altcoins effectief overbodig maken..

In het verleden was de kern van het argument voor LTC dat Bitcoin onvermijdelijk een punt zal naderen waarop het netwerk oververzadigd is, waardoor de transactiedoorvoer-efficiëntie enorm wordt verminderd. Een lichtgewicht netwerk zoals LTC zal dus een grotere acceptatie vinden, vooral voor microtransacties.

De introductie van SegWit en de voortdurende uitbreiding van de Lighting Network-functionaliteit hebben echter ernstige gevolgen voor de geldigheid van deze claims. Door naar de privacyarena te draaien, kan LTC misschien een andere niche voor zichzelf creëren in het opkomende cryptocurrency-landschap.

De rest van de markt

De huidige stijging van LTC komt op een dag van lichte positieve prijsstijgingen voor de cryptocurrency-markt in het algemeen. De top tien munten staan ​​momenteel allemaal in het groen op basis van 24-uurs prijsprestaties, net als de meerderheid van de andere crypto’s in de top 100-ranglijst..

Bitcoin won aan het begin van de handelsdag $ 20 in een onwaarschijnlijke “pomp” gezien de recente gebeurtenissen en is met bijna een procent gestegen sinds 7 februari 2019. Buiten de top tien, zoals HyperCash (HC), Veritaserum (VERI), en Quant (QNT) leiden de hitparade met een gemiddelde prijsstijging van 16 procent over 24 uur.

Aan de andere kant lijkt Basic Attention Token (BAT) het einde van zijn mini-rally te hebben bereikt vanwege de recente aankondiging van Coinbase. BAT daalt met meer dan drie procent, met Bytecoin (BCN) en THETA (THETA) tot de andere topverliezers van de dag.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me