Internetbeveiligingsbedrijf Cloudfare onthult zijn eigen Ethereum-gateway

Cloudflare Ethereum

Cloudnetwerk en internetbeveiligingsbedrijf Cloudfare heeft zojuist figuurlijk zijn deuren geopend voor de Ethereum-blockchain.

Bekend om zijn DDoS-beveiligingsservices, onthulde Cloudfare zijn nieuwe zogenaamde Ethereum Gateway woensdag komt de release als onderdeel van de interne Crypto Week 2019-festiviteiten van het bedrijf, waar het een reeks nieuwe services uitrolt die gebruikmaken van ‘moderne cryptografie om een ​​veiliger, betrouwbaarder internet te bouwen’.

Cloudflare Ethereum

In een bijbehorende blogpost legde Cloudfare-cryptograaf Jonathan Hoyland de nieuwe – en met name gratis – Ethereum Gateway uit als de nieuwste toevoeging aan de Distributed Web Gateway-suite van het bedrijf. Dienovereenkomstig kunnen gebruikers nu communiceren met het Ethereum-netwerk zonder dat er extra software nodig is.

.@WindmolenMemes, een van ‘s werelds grootste netwerken op internet, biedt nu hoogwaardige toegang tot het Ethereum-netwerk. https://t.co/ccnixaY7pp

– DCinvestor.eth | aftab.eth (@iamDCinvestor) 19 juni 2019

Gedecentraliseerde websites op Ethereum via Cloudfare zijn nu mogelijk, voegde hij eraan toe:

“Deze opzet maakt het mogelijk om interactieve elementen toe te voegen aan sites die worden aangedreven door Ethereum smart contracts, een gedecentraliseerd computerplatform. En, in combinatie met de IPFS-gateway, maakt dit het mogelijk om websites en bronnen op een gedecentraliseerde manier te hosten, en heeft het als extra bonus de toegevoegde snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid die door het Cloudflare edge-netwerk wordt geboden. “

De cryptograaf sloot de post af met een lange en algemene inleiding over de technologie van Ethereum en de Cloudfare-gateway, die op zichzelf al snel werd toegejuicht door belanghebbenden in de Ethereum-gemeenschap voor het capabel introduceren van de blockchain en zijn mogelijkheden voor een bredere, technisch onderlegde publiek.

Aan de andere kant waren er mensen die erop wezen dat het gebruik van Cloudfare om toegang te krijgen tot een blockchain contraproductief zou kunnen zijn voor de missie van decentralisatie.

In reactie op die gedachtegang, wierp Gnosis-teamlid en EthHub-mede-maker Eric Conner de Ethereum Gateway als een welkom alternatief voor Infura, die op dezelfde manier toegang biedt tot Ethereum, maar wordt gekenmerkt als een soort chokehold. Infura ondersteunt momenteel veel van de populairste dapps van Ethereum, waaronder CryptoKitties, MetaMask en Ujo.

Conner voegde eraan toe dat het geschetste Ethereum-webhostingproces van Cloudfare ‘volledig gedecentraliseerd’ leek.

2 dingen denk ik. Het runnen van hun nodes voor jou is natuurlijk niet echt gedecentraliseerd, maar het is in ieder geval een alternatief voor Infura eindelijk. Dat is goed!

De hostingwebpagina lijkt mij volledig gedecentraliseerd, wat echt gaaf is. Inhoud op ipfs en backend in een contract.

– eric.eth (@econoar) 19 juni 2019

Wat betreft Ethereum-ontwikkelaar Péter Szilágyi, hij typeerde het Ethereum Gateway-nieuws als ‘niet per se slecht’, maar beweerde dat Cloudfare zichzelf positioneerde als een ultieme informatieve tussenpersoon en dus een ‘wereldwijde tegenstander’ – een concept uit cryptografie dat ‘een entiteit met toegang tot de volledige stroom versleutelde informatie. “

Een wereldwijde tegenstander is een cryptografisch concept om een ​​entiteit te beschrijven die toegang heeft tot de volledige stroom versleutelde informatie. Veel protocollen steunen op de onmogelijkheid van een dergelijke entiteit. @WindmolenMemesHet doel is "midden in alles zijn" ​@grittygrease, dus ga maar uit.

– Péter Szilágyi (@peter_szilagyi) 19 juni 2019

Het is dus geen kwestie van kwaadaardigheid – het is eerder dat Cloudfare een goed gepositioneerd bedrijf is dat zijn bereik wil uitbreiden en consolideren in de arena van het gedecentraliseerde web.

Hoe je het ook bekijkt, de Ethereum Gateway is slechts de nieuwste omhelzing van het slimme contractplatform van een spraakmakend, mainstream technologiebedrijf. Eerder deze maand schetste het Google Cloud-team hoe ‘hybride’ cloud-blockchain-apps kunnen worden gebouwd met behulp van een combinatie van de BigQuery-service van Google, de openbare keten Ethereum en de gedecentraliseerde Oracle-service Chainlink..

Eerste deel van Ethereum “ETH 2.0” lancering komt in januari 2020?

Terwijl grotere spelers hun ogen op Ethereum richten, richten de bouwers van de blockchain hun ogen op de meest cruciale overgangsperiode tot nu toe van het netwerk.

Vorige week merkte Ethereum Foundation-onderzoeker Justin Drake tijdens de 19e ETH 2.0 Implementers Call op dat 3 januari 2020 een ideale datum zou kunnen zijn om “Phase Zero” van de Serenity-upgrade te activeren, die Ethereum zal verschuiven van proof-of-work mining naar proof-of-staking valideert voor zijn consensus en zie dus het genesisblok van de ETH 2.0 Beacon Chain geboren.

Waarom 3 januari 2020? Ten eerste zei Drake dat die datum relevante belanghebbenden de tijd zou geven om zich voor te bereiden, aangezien het vakantieseizoen op dat moment zal zijn uitgestorven. Ten tweede zei de onderzoeker dat de datum een ​​speciaal eerbetoon zou zijn aan Bitcoin, dat op 3 januari 2009 zijn genesisblok zag..

De opmerkingen komen voorafgaand aan de geplande specificatiebevriezing voor Ethereum’s proof-of-stake-code, die eind deze maand zal plaatsvinden..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me