Inside the WithdrawDAO Contract Creator’s Edgeware (EDG) -signaal

Ethereum

Een beetje intriges troffen de Ethereum-gemeenschap op 2 juli, toen werd onthuld dat het WithdrawDAO-contract werd gehanteerd om een ​​punt te beargumenteren: slimme contractuitvoerders met speciale rechten zijn in strijd met de geest van gedecentraliseerde financiering.

Het WithdrawDAO-contract, dat werd opgezet in de nasleep van de beruchte DAO-hack in juni 2016, is online gebleven en heeft geen tijdslimiet, hoewel het oorspronkelijke doel – het terugbetalen van DAO-tokens voor ether (ETH) – al is uitgevoerd voor velen die erbij betrokken waren.

Ethereum

Het WithdrawDAO-contract kan niet worden bijgewerkt en heeft geen directe eigenaar, hoewel het is gekoppeld aan het account dat het heeft geïmplementeerd. Die dynamiek leidde tot het optrekken van wenkbrauwen op 1 juli, toen Blockly-oprichter Darragh Browne voor het eerst de toen nog onbekende ‘eigenaar / s’ van de het implementatieaccount van het contract had bijna 123.000 ether naar de Edgeware lockdrop gesignaleerd.

De eigenaar / s van het WithdrawDAO-contract hebben 122.864 ETH gesignaleerd naar de Edgeware Lockdrop, waardoor ze mogelijk recht hebben op een groot deel van de EDG-tokendistributie

– Darragh (@dabrowne) 1 juli 2019

Zonder de context van het signaal nog te kennen, nam de speculatie toe dat de persoon of personen die verantwoordelijk waren voor het distribueren van EDG, Edgeware’s bijbehorende token dat in de lockdrop wordt verspreid, onder de belanghebbenden die ether hebben in WithdrawDAO.

Die speculatie was echter onjuist.

Wat is Edgeware en waarom is het belangrijk??

Edgeware is een slim contractplatform dat wordt ontwikkeld als een parachain voor Polkadot, het interoperabiliteitsprotocol gemaakt door Parity, dat de lancering van Edgeware samen met Commonwealth Labs heeft ondersteund.

Het token van het platform, EDG, wordt gedistribueerd via een vergrendelingsmechanisme, waarbij gebruikers die ETH indienen bij een bepaald slim contract, een toewijzing van EDG krijgen, afhankelijk van hoeveel ETH is ingediend en hoe lang het is ingediend. Ongeveer 90 procent van de tokens wordt openbaar verspreid, de rest wordt verdeeld tussen Commonwealth Labs en Parity.

Naast de lockdrop kunnen gebruikers hun ether echter ook ‘signaleren’ om EDG te ontvangen zonder dat ze ETH tijdelijk moeten vergrendelen.

Op het moment van de pers hebben drie entiteiten die respectievelijk meer dan 70.000 ether beheersen, een signaal gegeven om deel te nemen aan de token drop: WithdrawDAO, Aragon en de Polkadot Multi-Sig. Met name het Polkadot-contract heeft meer dan 300.000 ETH voor onbepaalde tijd bevroren vanwege de Parity Multi-Sig Library zelfvernietiging fiasco.

Alleen de laatste twee signalen zijn echter ernstig, aangezien we nu weten dat het WithdrawDAO-signaal werd gedaan uit protest. Dat protest heeft de vraag doen rijzen of makers van Ethereum-contracten speciale privileges moeten hebben, zoals het kunnen signaleren voor airdrops – bijv. hoe Polkadot het account gebruikt dat de Polkadot Multi-Sig heeft geïmplementeerd om een ​​signaal te geven namens de 300.000 bevroren ETH van dat contract.

“Speciale rechten … is een slecht idee”, stelt Nick Johnson

Op dinsdag onthulde Nick Johnson, hoofdontwikkelaar van Ethereum Name Service, zichzelf als de persoon die namens WithdrawDAO een signaal gaf.

Zoals Johnson verder uitlegde in een post-mortem Twitter-thread, gebaarde hij naar de Edgeware lockdrop om te protesteren tegen het idee dat ‘de aanbieder van een contract speciale rechten of bevoegdheden heeft’, zeggend dat hij geen interesse had in de handeling buiten het gebruik ervan. om te benadrukken dat contractmakers niet als eigenaren mogen worden gezien.

Ik gaf aan dat het een slecht idee is om de implementator van een contract te behandelen als iemand met speciale rechten of bevoegdheden: we bouwen betrouwbare systemen, en dat betekent dat er geen ingebouwd concept van een ‘eigenaar’ is. Ik wilde dat argument maken met de luidste megafoon die ik had.

– nick.eth (@nicksdjohnson) 2 juli 2019

Om dat punt nog verder naar huis te rijden, publiceerde Johnson de privésleutel van het account dat de WithdrawDAO heeft gemaakt, om het privilege van dat account om te signaleren naar de Edgeware lockdrop publiekelijk te castreren..

Ik blijf aanmoedigen @HeyEdgeware en alle anderen om de makers van contracten geen speciale privileges toe te kennen.

– nick.eth (@nicksdjohnson) 2 juli 2019

De ontwikkelaar rondde de rode draad af door het Edgeware-team en daarbuiten op te roepen om op dezelfde manier af te zien van het toekennen van contractmakers met speciale bevoegdheden, bevoegdheden die kunnen worden misbruikt als ze onverantwoordelijk worden gehanteerd..

Als het slimme contractproject zou doorgaan met het pleidooi van Johnson, zouden de donateurs van Polkadot natuurlijk niet langer kunnen signaleren namens de 300.000 ETH in de Polkadot Multi-Sig.

Dat zou betekenen dat het interoperabiliteitsplatform niet effectief een deel van die bevroren fondsen met de EDG zou kunnen recupereren die via signalering zouden zijn verspreid. Er zijn echter geen aanwijzingen dat het signaal van Polkadot voorlopig zal worden teruggelopen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me