In Historic Move pint Venezuela de nationale Fiat-valuta aan Petro

Venezuela Petro-munt

Het lijkt erop dat de soevereine cryptovaluta van Venezuela, de Petro, weer een historische primeur maakt. Vorige week kondigde de Venezolaanse president Nicolás Maduro aan dat zijn regering heeft besloten de bestaande fiatvaluta, de Bolivar Fuerte (Sterke Bolivar) genaamd, met 95% te devalueren. De Venezolaanse fiatvaluta zal dat wel doen nu worden gekoppeld naar de waarde van de cryptocurrency van het land. De Petro is vermoedelijk vastgesteld op $ 60 USD per Petro, hoewel een andere historische primeur het moeilijk maakt om een ​​echte marktwaarde voor de crypto te vinden.

Venezuela Petro-munt

Eerder dit jaar, de Amerikaanse president Donald Trump creëerde de eerste Executive Order (EO) die betrekking hebben op cryptocurrency. De EO verbood iedereen (die van plan is het westerse financiële systeem te gebruiken) om Petros te kopen of te gebruiken. Deze EO was misschien niet nodig, omdat de Petro niet echt wordt ondersteund door een fysiek product.

In plaats van te worden ondersteund door vaten olie, wordt de Petro ondersteund door de petroleumreserves van Venezuela. Hoe de vaste prijs van $ 60 USD tot stand kwam, is een raadsel, aangezien de olie-industrie in Venezuela op lange termijn in verval is en geen tekenen van vertraging vertoont.. De daling begon in 1998, het jaar dat voormalig president Hugo Chavez aantrad. Sinds de voormalige leider meer dan een decennium later stierf, verkeert de Venezolaanse olie-industrie in een buitengewoon slechte staat.

Een petro is een ton in de grond

In tegenstelling tot een stablecoin wordt de Petro ondersteund door de oliereserves van Venezuela. Hoewel de oliereserves van Venezuela de grootste ter wereld zijn, is het buitengewoon moeilijk om er geld mee te verdienen. Onder de beste sociaaleconomische omstandigheden is Orinoco-ruwe olie duur om te extraheren en te verfijnen. Nu er een bijna totaal gebrek is aan buitenlandse investeringen in Venezolaanse activa, zijn hun oliereserves in wezen waardeloos.

Nationale cryptocurrencies

Lezen: nationale cryptocurrencies

Het vergt enorme kapitaalinvesteringen en enkele van de slimste ingenieurs ter wereld om een ​​olieveld te laten draaien. Voor Venezuela is het aantrekken van de slimsten en besten zelfs nog belangrijker. Orinoco-ruwe olie is zware, zure ruwe olie, wat betekent dat als je het wilt verfijnen tot bruikbare producten, er nog veel werk aan de winkel is.

Om een ​​lang, lang verhaal kort te maken; de anti-zakelijke houding die Venezuela heeft ingenomen sinds Hugo Chavez aantrad, heeft de kans van Venezuela om hun olie-infrastructuur uit te breiden of zelfs te behouden, vernietigd. Voeg daarbij het feit dat de huidige economie van Venezuela bijna volledig afhankelijk is van olie-export om te overleven, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom burgerwacht heeft de politie vervangen in veel delen van Venezuela.

Het lijkt er ook op dat iemand het probeert vermoord president Maduro met explosieve drones.

Dash lijkt het goed te doen

Het is gemakkelijk voor speculanten van cryptocurrency om te vergeten dat mensen op sommige plaatsen dagelijks crypto’s als valuta gebruiken. Bitcoin was lange tijd enorm populair in Venezuela, maar nu lijkt het erop dat Dash Venezolanen helpt bij het betalen voor goederen en diensten.

Volgens rapporten van Cryptobuyer uit juni van dit jaar, Dash wordt geaccepteerd door een toenemend aantal bedrijven in Venezuela. Sinds juni 2018 hebben meer dan 500 bedrijven zich tot Dash gewend om betalingen te doen en te ontvangen. Het zijn niet alleen lokale winkels, Remax Venezuela, Motos Bera en Susy Cookies accepteren allemaal Dash, zelfs met de daling van de cryptoprijzen die sinds het begin van het jaar in het spel is..

Het simpele feit is dat mensen in plaatsen als Venezuela een manier nodig hebben om te ontsnappen aan een fiatvaluta die in feite waardeloos is. De Petro is nergens erg populair geweest, noch bij de bevolking van Venezuela, noch bij hun handelspartners. Hoewel er een toenemende drang is vanuit talloze Euraziatische landen om de sancties van Washington te negeren, Venezuela is niet succesvol geweest om mensen naar hun Petro te trekken.

Een extreem voorbeeld

In hun totaliteit bekeken, is het vrij eenvoudig om het hele financiële systeem in Venezuela af te schrijven als een totale oplichterij. De regering heeft duidelijk geen controle meer. Ze gebruiken hun vermogen om valuta te creëren, zowel fiat als digitaal, voor alle kortetermijnwinsten die ze kunnen behalen.

Fiat-valuta

Lezen: de problemen met Fiat-valuta

Wat geldt voor de Petro, kan worden gezien als algemeen geldig voor elke door de overheid gesponsorde valuta. Overheden kunnen alleen winst behalen via belastingheffing, wat in feite een weergave is van de waardecreërende functie van een samenleving. Als een samenleving niet in staat is dingen van waarde te creëren, zal elke valuta gedoemd zijn te mislukken, ongeacht hoe deze is georganiseerd.

De eerste generatie cryptocurrency vond een trouwe aanhang omdat het het gevestigde systeem uitschakelde en echte peer-to-peer-handel mogelijk maakte. Nu talloze bedrijven de blockchain-ruimte betreden, wordt de basis waarom crypto’s in de eerste plaats aantrekkelijk waren vergeten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me