IKEA omarmt naast Ethereum Blockchain na Morningstar en Santander

Ikea

Ondanks een relatief schrijnende prijsprestatie dit jaar, lijkt Ethereum mainstream te worden.

Aangekondigd in een persbericht dat dinsdag is gepubliceerd, heeft IKEA – ja, de woninginrichtingsgigant die bekend staat om zijn spotgoedkope gehaktballen en ‘bouw het zelf’-productassortiment – gebruik gemaakt van de openbare blockchain om een ​​transactie met een IJslands bedrijf af te wikkelen..

Ikea

IKEA, Blockchain verdwenen

Volgens de release heeft een IJslandse tak van de Zweedse meubelhandel het ‘Tradeshift’s platform en slimme contracten’ gebruikt die zijn gebouwd op de Ethereum-blockchain om een ​​factuur te betalen met Nordic Store, een meer lokale winkelier die IKEA-goederen heeft gekocht..

Interessant genoeg werd de transactie niet in Ether afgewikkeld, maar in “Monerium’s programmeerbare digitale contanten”. Monerium is een fintech-startup die wordt ondersteund door Ethereum-ontwikkelingsstudio ConsenSys. De parvenu is met name de eerste instelling voor elektronisch geld die is goedgekeurd door de financiële toezichthoudende autoriteit van IJsland.

Hoewel de details (met name de omvang) van de transactie geen openbare informatie zijn geworden, zijn degenen die bij deze transactie betrokken zijn van mening dat deze op Ethereum gebaseerde factuurregeling een teken is van wat komen gaat voor digitale betalingen..

“Als eerste bedrijf dat geautoriseerd is om e-geld uit te geven op blockchains, zijn we verheugd om de voordelen van blockchains voor reguliere B2B-transacties aan te tonen met behulp van een legale vorm van digitaal geld”, aldus Sveinn Valfells, CEO van Monerium..

De CEO van IKEA IJsland herhaalde deze opwinding en merkte op dat een “programmeerbare financiële toeleveringsketen, waar handelspartners informatiestromen kunnen verbinden met geldstromen door middel van slimme contracten”, hierbij een revolutie teweeg zal brengen in de manier waarop klanten en hun leveranciers met elkaar omgaan..

Het is belangrijk op te merken dat hoewel Monerium, TradeShift, Nordic Store en IKEA Ethereum gebruikten, hun transactie beslist niet gerelateerd was aan cryptocurrency (behalve de transactiekosten). Valfells zei:

“In tegenstelling tot cryptocurrency die vluchtig is, is e-geld een bewezen digitaal alternatief voor contant geld, gereguleerd en op verzoek inwisselbaar. Het gebruik van programmeerbaar e-geld in slimme contracten luidt een nieuwe categorie betalingen in. “

Enorme bedrijven die Ethereum Tech gebruiken

Het onverwachte gebruik van IKEA van een op Ethereum gebaseerd slim contractsysteem voor elektronisch geld is het laatste geval van een enorm bedrijf dat de populaire blockchain gebruikt.

Onlangs werd door Forbes onthuld dat de in Chicago gevestigde financiële dienstverlener Morningstar, die zich bezighoudt met kredietbeoordelingen en activa / marktanalyses, zich in Ethereum heeft verdiept..

Zoals we hierover hebben gerapporteerd, wil het Amerikaanse bedrijf een deel van zijn kredietratingactiviteiten naar een blockchainsysteem migreren via slimme contracten en orakels van Ethereum – programma’s die worden gebruikt om off-chain data op een blockchain te brengen. Een voorgesteld product is om bedrijfsschulden te symboliseren, die vervolgens door Morningstar worden beoordeeld op de keten, waardoor beleggers een meer holistische kijk op een obligatie krijgen..

Evenzo onthulde Banco Santander, de grootste bank van Spanje, in september dat het een obligatie van $ 20 miljoen volledig op Ethereum had verrekend..

Mensen hebben om de transacties gevraagd die we hebben gedaan om de obligatie van $ 20 miljoen op het Ethereum-mainnet te vereffenen en af ​​te wikkelen.

– John W.. &# 127470;&# 127466;&# 127482;&# 127480;&# 127466;&# 127480;&# 127466;&# 127482; (@_JohnWhelan) 12 september 2019

In het kielzog van de schikking van de obligaties, uitte het bedrijf zijn enthousiasme over de pilot, waarbij het specifiek keek naar hoe het blockchain-gebaseerde systeem “het aantal tussenpersonen dat nodig is in het proces verminderde, waardoor de transactie sneller, efficiënter en eenvoudiger werd.”

Santander, IKEA en Morningstar die Ethereum gebruiken, is echter slechts het topje van de ijsberg. In de afgelopen maanden zijn enkele van ‘s werelds grootste technologie- en retailbedrijven, om nog maar te zwijgen van enkele financiële instellingen, begonnen met het gebruik van blockchain, met name Ethereum..

Maar aangezien deze bedrijven slimme Ethereum-contracten gebruiken, niet Ether zelf, valt nog te bezien of bedrijven die de technologie van de blockchain en het slimme contractsysteem overnemen, een positief effect zullen hebben op de prijs van de cryptocurrency..

Maar met een grotere vraag naar Ethereum-blockchainprocessen zou er een grotere vraag naar Ether zelf moeten komen. Dat is sowieso wat Ether-stieren willen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me