IBM-partnerschap met Stellar (XLM) in Jeopardy Amid Exec Upheaval

Stellaire XLM

Trouw aan zijn aard als een pro-technologiebedrijf, heeft IBM (International Business Machines) pionierswerk verricht in de acceptatie van blockchain en cryptocurrency in de arena van de Fortune 500.

Het Amerikaanse bedrijf werkt samen met enkele van ‘s werelds grootste bedrijven, in alles van detailhandel tot supply chain management, om te laten zien hoe deze ontluikende technologie kan worden gebruikt om hun bedrijfsresultaten, en nog belangrijker, de samenleving als geheel ten goede te komen..

Stellaire XLM

Maar met recente verschuivingen in de kalmte van IBM’s C-suite en executive team, zijn sommigen op hun hoede dat de enorme uitstap van het bedrijf naar deze ruimte op het ijs ligt..

IBM verliest twee executives

Volgens een recent exclusief van cryptovriendelijk nieuwscentrum Modern Consensus, bekend om zijn interviews en zogenaamde “scoops”, heeft IBM zojuist zijn Chief Technology Officer verloren – Stanley Yong.

Yong, die ook optrad als de leider van het bedrijf voor zijn centrale bankinitiatief voor digitale valuta’s (CBDC), leek een integraal onderdeel te zijn van de ondernemingen van ‘Big Blue’ in de blockchain-ruimte. Door zijn tijd bij de Monetary Authority of Singapore kon hij namelijk contacten opbouwen met banken over de hele wereld, waaronder crypto- en blockchain-vriendelijke banken in de Filippijnen en Zuid-Korea. En als gevolg daarvan hadden teamleden van IBM Blockchain gemakkelijk toegang tot zijn connecties.

Het is onduidelijk waarom Yong vertrok, noch waar hij naartoe gaat, maar dit interne tumult is waarschijnlijk een behoorlijke klap, niet alleen voor het gedecentraliseerde grootboekteam als het bedrijf, maar ook voor IBM in het algemeen..

dit artikel over @IBM CTO Stanley Yong, en het artikel gaat over in een volledige ontmanteling van het Stellar / IBM-partnerschap. Op basis van wat ik lees, is dat partnerschap nu dood in het water. Hierover hebben we meer artikelen nodig. https://t.co/kvetQzxS2x

– Michael Arrington (@arrington) 16 juni 2019

Dit nieuws komt slechts enkele weken nadat Jesse Lund, het wereldwijde hoofd van IBM Blockchain die berucht een prijsvoorspelling van $ 1.000.000 deed, plotseling het bedrijf verliet. Dit was niet verwacht, aangezien de spelen van IBM in de ruimte gestaag alleen aan het puffen waren, grip kregen en gebruik blijven vinden in scenario’s in de echte wereld.

Zowel Lund als IBM gaven zelf zeer immateriële en verwarrende verklaringen, waarbij de eerste alleen verklaarde dat hij was vertrokken “maar nog steeds optimistisch ben over betalingsinnovatie met behulp van Blockchain.”

Stellair partnerschap in Jeporady?

Met dit alles in gedachten, stelt Michael Craig van Modern Consensus verder wat dit zou kunnen betekenen voor de toekomst van IBM in blockchain, en meer specifiek de effecten op de relatie van het bedrijf met Stellar, het controversiële Ripple-achtige grootboek achter veel van IBM’s plannen. in blockchain.

Craig merkt op dat toen Lund bij het bedrijf was, hij de vaste cheerleader van IBM was voor Stellar, nadat hij het project had geprezen, opgericht door de man achter Ripple en Mt. Gox, publiekelijk.

Als Global Head of Blockchain was Lund waarschijnlijk een integraal onderdeel van het kiezen van Stellar als de go-to-chain van IBM, vooral wanneer er andere bedrijfsvriendelijke opties zoals Ethereum, EOS, NEM en Ripple op tafel liggen..

Stellaire maker Jeb McCaleb is naar buiten gekomen om geruchten over een scheiding tussen zijn project en IBM te ontkennen, maar Craig merkt op dat de toekomst van de relatie van de twee entites hoogstwaarschijnlijk in jeporady ligt..

Onwaarschijnlijk Shutter Blockchain Venture

Het is belangrijk op te merken dat IBM, hoewel het waarschijnlijk pijn zal lijden door de verliezen van zowel Yong als Lund, zijn blockchain-divisie waarschijnlijk niet volledig zal sluiten vanwege het vertrek van de uitvoerende macht..

Eind vorig jaar stelde Barry Silbert, de CEO van de Digital Currency Group, dat als elk van de toen 1.600 blockchain-werknemers van het bedrijf elk gemiddeld $ 100.000 per jaar zouden krijgen, het burn rate van het bedrijf voor deze tak $ 160 miljoen bedroeg. Hoewel Silbert geen gerapporteerde financiële gegevens citeerde, waarbij hij duidelijk een wiskundige benadering van het budget van de technologiegigant nam, is het duidelijk dat deze nieuwerwetse technologie voor IBM niet echt een grap is.

Met $ 100.000 per persoon geeft IBM $ 160.000.000 per jaar uit aan blockchain-projecten https://t.co/3L1ux6V0Tm

– Barry Silbert (@barrysilbert) 9 augustus 2018

Inderdaad, IBM heeft schijnbaar hard gewerkt om bedrijven en financiële instellingen ertoe aan te zetten waarde te vinden in blockchain. Meest recent heeft het bedrijf vormden een team met “Big Four” auditor KPMG, farmagigant Merck en Walmart om de toeleveringsketen van geneesmiddelen te ondersteunen. En een paar weken eerder maakte IBM vorderingen om de centrale banken verder te laten kijken naar deze technologie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me