IBM Blockchain Bet loont: 1500 werknemers en 500 projecten wereldwijd

IBM Blockchain

IBM heeft de ontwikkeling van blockchain op grote schaal toegepast. Volgens een recent artikel gepubliceerd door CNNTech, Big Blue heeft momenteel 1500 werknemers die werken aan meer dan 500 blockchain-projecten over de hele wereld. In tegenstelling tot veel bedrijven die onlangs in de blockchain-ontwikkelingsgame zijn gekomen, werkt IBM al jaren aan blockchain-gebaseerde platforms.

IBM Blockchain

IBM bij de Highlight Towers in München, afbeelding uit WSJ

Met zoveel ijzers in het vuur ontwikkelt IBM duidelijk platforms voor tal van toepassingen. IBM ziet financiële dienstverlening, gezondheidszorg en logistiek als de meest veelbelovende sectoren voor blockchain. Hoewel IBM een trackrecord van innovatie heeft, hebben ze ook moeite gehad met het vertalen van nieuwe technologie naar commerciële successen.

Josh Olson, analist bij Edward Jones, gaf commentaar aan CNN over de uitdagingen waarmee IBM wordt geconfronteerd op de technologiemarkt.

“Historisch gezien hebben we IBM al vroeg in een technologie zien investeren met een vroege belofte, maar daarna hadden ze moeite om goede technologieën of innovaties op grote schaal te commercialiseren.”

Hij noemde het Watson-supercomputingprogramma van IBM als bewijs van hun onvermogen om een ​​innovatief platform te commercialiseren, maar IBM ziet blockchain als veel gemakkelijker te vertalen naar een succes in de echte wereld..

IBM verkoopt vandaag Blockchain

Innovatie is één ding, en potentiële klanten converteren naar uw platform is een andere. IBM heeft onlangs aangekondigd dat hun op blockchain gebaseerde TradeLens-logistiekplatform meer dan 90 klanten heeft aangemeld en momenteel dagelijks meer dan een miljoen evenementen aan het grootboek toevoegt..

IBM heeft uitgebreid hoe TradeLens talloze bedrijven helpt om een ​​archaïsch systeem te vervangen dat de efficiëntie beperkt via een persbericht,

“Tijdens de proefperiode van 12 maanden werkten Maersk en IBM samen met tientallen ecosysteempartners om mogelijkheden te identificeren om vertragingen als gevolg van documentatiefouten, informatievertragingen en andere belemmeringen te voorkomen. Een voorbeeld toonde aan hoe TradeLens de transittijd van een verzending van verpakkingsmateriaal naar een productielijn in de Verenigde Staten met 40 procent kan verminderen, waardoor duizenden dollars aan kosten worden vermeden. “

In tegenstelling tot hun Watson-programma heeft TradeLens geen enkele moeite gehad om potentiële commerciële klanten te vinden. Volgens hetzelfde persbericht,

“PSA Singapore, International Container Terminal Services Inc, Patrick Terminals, Modern Terminals in Hong Kong, Haven van Halifax, Haven van Rotterdam, Haven van Bilbao, PortConnect en PortBase,”

hebben zich aangesloten bij een lijst van meer dan 230 logistieke gateways door TradeLens voor dagelijks gebruik te adopteren.

Blockchain is op dit moment nuttig

Blockchain wordt door veel ervaren investeerders en tech-insiders een bubbel genoemd. Hoewel de sector als geheel waarschijnlijk oververhit is, laat IBM zien waarom blockchain-technologie hier is om te blijven. Niet elk blockchain-programma dat IBM ontwikkelt, is zo succesvol geweest als TradeLens, en het kan langer duren voordat sommige programma’s op de markt komen.

Bridget van Kralingen, SVP van IBM’s brancheplatformsgroep, wees erop hoe verschillend Watson en blockchain werkelijk zijn.

“Watsons (potentiële toepassingen zijn) erg complex en moeilijk”, vertelde ze aan CNN, en vervolgde: “Ik zou zeggen dat blockchain veel gemakkelijker is omdat het een processtroom is. … We hebben een grote les geleerd bij het implementeren van nieuwe technologie: gebruiksgemak is een zeer belangrijk onderdeel van acceptatie geworden. “

Gebruiksgemak is een gebied waarop blockchain eruitziet alsof het ongeëvenaard is. In tegenstelling tot complexe papieren systemen die geen gecentraliseerde toegang hebben, maakt blockchain de veilige opslag van gegevens mogelijk die gemakkelijk kunnen worden gedeeld met geautoriseerde partijen. Blockchain zorgt niet alleen voor nieuwe efficiëntie, het stelt mensen ook in staat geld te verdienen met informatie die anders onmogelijk te verkopen zou zijn geweest.

Empowerment van individuen

Een ander IBM-blockchain-programma probeert zich te ontwikkelen “Self-sovereign identity” technologie, waardoor mensen meer controle hebben over hun persoonlijke gegevens. Ze werken samen met Hu-manity.co, die de # My31-app produceert. De app is beschikbaar op mobiele iOS- en Android-apparaten en impliceert dat mensen recht moeten hebben op hun eigen gegevens. Het 31e recht op gegevenseigendom zou een aanvulling zijn op de 30 mensenrechten die de Verenigde Naties al erkennen.

Blockchain persoonlijke identiteit

Lezen: persoonlijke identiteiten op de blockchain plaatsen

De # My31-app probeert mensen in staat te stellen eigenaar te zijn van alle gegevens die ze maken en er naar eigen inzicht inkomsten mee te genereren. In plaats van alleen gegevens over te dragen die bedrijven verzamelen en vervolgens doorverkopen, is IBM blijkbaar geïnteresseerd om individuen de mogelijkheid te geven om de toegang tot hun datatraject te controleren..

Een van de potentieel meest winstgevende gebieden van soevereine datahandel zijn duidelijk gezondheidsdossiers, die door onderzoekers zouden kunnen worden gebruikt om AI-gestuurde meta-analyse uit te voeren van echt grote hoeveelheden menselijke gezondheidsgegevens. Voorlopig is het idee van de verkoop van persoonlijke gegevens een beetje weg, maar met een enorm bedrijf dat erbij betrokken is, zou het eerder dan later op de markt kunnen komen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me