Hyperledger en Enterprise Ethereum Alliance werken samen om Blockchain te pompen

Hyperledger EER

Deze week in commerciële blockchain-ontwikkeling begon met een knal. Hyperledger en Enterprise Ethereum Alliance (EEA) hebben aangekondigd dat ze maandag zouden samenwerken ten voordele van de blockchain-technologie als geheel. De twee groepen werden in het verleden als rivalen gezien, maar het lijkt erop dat ze samenwerken zodat industrieel blockchain-gebruik ongehinderd kan groeien.

Hyperledger EER

Dat zei de uitvoerend directeur van de EER, Ron Resnick,

“Dit is een tijd van grote kansen”, en dat “Samenwerken door middel van een wederzijds geassocieerd lidmaatschap biedt meer kansen voor beide organisaties om nauwer samen te werken”, aldus een verklaring nadat de samenwerkingsovereenkomst werd aangekondigd.

De deal die Hyperledger en de EER hebben gesloten, lijkt eenvoudig genoeg. Beide groepen hebben zich aangesloten bij de andere organisatie, wat zou moeten helpen om de blockchain-technologie sneller te ontwikkelen. Door de onlangs geopende deuren kunnen beide leden van beide groepen vrijelijk informatie delen en profiteren van synergieën die tussen de twee groepen bestaan.

Hyperledger zou kunnen profiteren van de standaardisatieprogramma’s van de EER

Blockchain-ontwikkelaars zijn min of meer vrij van regelgeving. Op het eerste gezicht is deze vrijheid oké, maar vanuit industrieel oogpunt is er weinig om ervoor te zorgen dat een bedrijf een kwaliteitsproduct koopt. Dat is waar de EER in beeld komt. Nu hebben Hyperledger-ontwikkelaars toegang tot de certificeringsprogramma’s van de EEA en kunnen ze gemakkelijk laten zien dat hun platforms passen in enkele van de beste blockchain-standaarden die tot nu toe zijn gemaakt.

Wat is Hyperledger

Lezen: Hyperledger: Open Source Blockchain-project

Brian Behlendorf, uitvoerend directeur van Hyperledger, lijkt de voordelen te begrijpen die uit deze samenwerking zullen voortvloeien. Hij zei dit in een verklaring: “Grote open standaarden zijn afhankelijk van geweldige open source-code, dus dit is een natuurlijke alliantie voor beide organisaties.” EER-leden zullen ook rechtstreeks kunnen werken met Hyperledger-platformontwikkelaars en inzicht krijgen in hoe normen kunnen worden geïmplementeerd naarmate een project zich ontwikkelt.

Amber Baldet, heeft een geschiedenis in het werken met beide groepen. Ze is ook de oprichter van Clovyr en voormalig blockchain-leider bij JPMorgan Chase die nauw betrokken is geweest bij beide groepen. Mevrouw Baldet wees Forbes daarop,

“Er zijn al verschillende organisaties die tot zowel Hyperledger als EEA behoren, en er zijn goede relaties tussen degenen in leidinggevende posities”, en ook: “Het is logisch om samen te werken aan het gemeenschappelijke doel om echte zakelijke uitdagingen op te lossen met gedecentraliseerde technologieën.”

Een enorme markt wacht op blockchain

Alles wat de blockchain-gemeenschap kan doen om de industrie te helpen een stabiel beeld van DLT te krijgen, is waarschijnlijk verstandig. IBM heeft het gemakkelijk gehad om grote bedrijven te verkopen op hun blockchain-technologie, die is gebaseerd op Hyperledger-architectuur. Er is geen reden waarom het platform van IBM inherent beter is dan welke andere ontwikkelaarsversie van Hyperledger dan ook, maar zonder vastomlijnde industriestandaarden is het moeilijk voor kleinere bedrijven om te concurreren met een entiteit als Big Blue.

Het nieuwe niveau van samenwerking tussen EEA en Hyperledger zal een open source codebase bevatten waar iedereen in beide groepen toegang toe heeft. Er komt ook een standaardenorganisatie van derden die certificering gemakkelijker zal maken voor kleinere bedrijven die nieuwe Hyperledger-technologie willen ontwikkelen.

“Ik praat met de grootste bedrijven ter wereld, en ze houden van het idee van wat er in andere marktsegmenten is gevormd”, vertelde Ron Resnick aan Forbes in een interview, “Wat ik meestal krijg is: ‘We houden ervan, we willen een deel ervan. ‘Door Hyperledger binnen te halen, wekt het alleen meer vertrouwen bij deze ondernemingen. “

Klaar voor de echte wereld

IBM’s visie op Hyperledger werd onlangs verkocht aan Walmart als een oplossing voor het volgen van voedsel in zijn enorme logistieke systeem. Het is veelzeggend dat een relatief recente innovatie zoals DLT realistisch kan worden gebruikt om vitale registratiesystemen te vervangen, met een doorlooptijd die wordt gemeten in maanden. Pilootprogramma’s zoals degene die Walmart en IBM aan het uitrollen zijn, zullen het vertrouwen in blockchain helpen versterken, zolang het maar succesvol is.

Het feit dat Hyperledger wordt gebruikt door Walmart en IBM, kan in de loop van de tijd een groot voordeel zijn voor kleinere ontwikkelaars. Een nieuw niveau van samenwerking tussen Hyperledger en EEA zou de volgende generatie blockchain-ontwikkelaars kunnen helpen verbinding te maken met grotere bedrijven, en kunnen aantonen dat ze solide code gebruiken die zich zal kunnen aanpassen aan een veranderende wereldwijde omgeving voor het delen van gegevens.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me