Hot Off Oracle-partnerschap: Chainlink (LINK) uitgerold op Coinbase Pro

Chainlink Coinbase Pro

In 2019 is het gedecentraliseerde orakelproject Chainlink steeds meer gelegitimeerd binnen en buiten de crypto-economie. De nieuwste ontwikkeling van het stuk? De nieuwe toegang tot het Coinbase-ecosysteem.

Op 26 juni, Coinbase Pro – de geavanceerde handelsafdeling van de Amerikaanse cryptocurrency-exchange zwaargewicht – bekend gemaakt het activeerde inkomende overdrachten van LINK, het token dat het Chainlink-netwerk stimuleert, voor ether- en dollarhandelsparen in alle momenteel ondersteunde rechtsgebieden van het bedrijf, behalve de Amerikaanse staat New York.

Chainlink Coinbase Pro

De timing van de aanbieding komt als een verrassing, maar niet de vermelding zelf. In december 2018 verklaarde het leiderschap van Coinbase dat een groep van 31 cryptocurrencies in aanmerking kwamen voor noteringen op de verschillende platforms, waarbij LINK vervolgens werd genoemd als een van de specifieke tokens die in overweging werden genomen.

Veel van die gerichte projecten werden inderdaad verwelkomd onder de paraplu van de beurs, waaronder EOS, XRP en Augur (REP). Als zodanig is LINK de laatste om die bezuiniging te maken.

Aangezien Coinbase in eerste instantie alleen aankoopbeperkingen heeft opgelegd aan New Yorkse handelaren (handelaren onder de duim van de strikte BitLicense-voorschriften van de staat), moet het juridische team van de beurs dienovereenkomstig hebben geoordeeld dat het LINK ERC20-token geen niet-geregistreerde beveiliging was volgens de Amerikaanse federale effectenwetten.

Bovendien maakt de toevoeging van LINK het het eerste project in zijn soort – d.w.z. een project gecentreerd rond oracle middleware – om Coinbase te bereiken.

“Met dit netwerk kunnen slimme contracten op Ethereum veilig verbinding maken met externe gegevensbronnen, API’s en betalingssystemen,”

Zoals de uitwisseling Chainlink beschreef in hun aankondiging op woensdag.

Onze LINK / USD- en LINK / ETH-orderboeken gaan binnenkort naar de modus voor alleen overdracht en accepteren inkomende overdrachten van LINK in ondersteunde regio’s. Bestellingen kunnen niet worden geplaatst of uitgevoerd. Orderboeken staan ​​minimaal 12 uur in de modus Alleen overdracht. https://t.co/BnVOqhFUdV

– Coinbase Pro (@CoinbasePro) 26 juni 2019

Slimme contracten nog slimmer maken

Slimme contracten hebben hulp nodig om te communiceren met gegevens buiten een blockchain. Dat is waar Chainlink om de hoek komt kijken.

Het gedecentraliseerde orakelsysteem van Chainlink stelt gebruikers in staat om vol vertrouwen orakels op te starten die kunnen worden gebruikt om slimme contracten te koppelen aan externe gegevensbronnen.

Een dergelijk hulpprogramma is niet verloren gegaan bij enkele van de grootste technologiebedrijven ter wereld. Op 25 juni verklaarde de Amerikaanse softwaregigant Oracle dat zijn startup-divisie, Oracle for Startups, zou gaan samenwerken met het Chainlink-team om 50 startups te helpen hun data te verkopen via API’s waarmee inkomsten worden gegenereerd..

Bij de aankondiging van de samenwerking vanaf de keynote-fase van de CloudEXPO-conferentie, zei Fernando Ribeiro, senior manager van Oracle for Startups, dat het gaat om het helpen van startups om optimaal gebruik te maken van het uitgebreide klantenbestand van Oracle. Zoals hij in zijn presentatie uitlegde:

“We gaan Chainlinks ontwikkelen met 50 gekwalificeerde startups om hen voor te bereiden om hun data te verkopen aan de 430.000 klanten van Oracle in 175 landen op het Oracle Blockchain Platform.”

Een paar dagen voorafgaand aan het Oracle-nieuws publiceerde Allen Day, een ontwikkelaaradvocaat bij Google Cloud, een artikel namens de cloud computing-tak waarin hij uiteenzette hoe Chainlink, Ethereum en Google’s BigQuery-database samen konden worden gebruikt om te creëren wat hij genaamd “hybride blockchain-cloud-applicaties.”

Zoals Day het in zijn uitlegger plaatste:

“Mogelijke toepassingen zijn ontelbaar, maar we hebben ons […] gericht op een paar waarvan we denken dat ze van groot en onmiddellijk nut zijn: voorspellingsmarktplaatsen, termijncontracten en transactieprivacy.”

De spraakmakende shoutout veroorzaakte begrijpelijkerwijs de Chainlink-gemeenschap. En hoewel het niet duidelijk is wie of wat het volgende project zou kunnen omarmen, is één ding zeker: als mensen als Oracle en Google Cloud de mogelijkheden van Chainlink zo vroeg in de gaten houden, is het waarschijnlijk dat meer bedrijven dit voorbeeld zullen volgen bij het overwegen van de middleware-technologie..

LINK-prijs bereikt zijn hoogste punt ooit

Nu het optimisme en de koopdruk stroomden, bereikte LINK op 26 juni een recordwaardering van $ 2,42 USD.

Het token is nu 660 procent gestegen in de afgelopen zes maanden en 1233 procent gestegen in het afgelopen jaar.

Door de uptrend is LINK sinds kort een van de best presterende activa in de crypto-economie. En nu het het Coinbase-ecosysteem is binnengegaan, zal het token meer liquiditeit en aandacht krijgen dan ooit tevoren.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me