Het jaar in Crypto: wat zijn de beste crypto- en blockchainverhalen van 2019?

2019 Top Crypto-verhalen

Terwijl een vakantiepauze op Bitcoin is gevallen, nu stagneert in de $ 7.000, is het afgelopen jaar gevuld met een golf van triomfen en teleurstellingen voor de cryptocurrency en blockchain-ruimte.

Niet alleen heeft de cryptomarkt een behoorlijk deel van ups en downs meegemaakt, maar ook de onderliggende industrie, die blijft aan kracht winnen ondanks een dramatische daling in Q3 en Q4 van de prijs van Bitcoin en zijn soortgenoten..

Het volgende is een lijst (in willekeurige volgorde) van de beste crypto- en blockchain-gerelateerde verhalen die deze ontluikende industrie in 2019 zag.

2019 Top Crypto-verhalen

Nadat hij Bitcoin een “zwendel” heeft bestempeld, lanceert JP Morgan zijn eigen digitale activa

JP Morgan, een van ‘s werelds grootste financiële instellingen waarvan de CEO Bitcoin als een’ oplichterij ‘bestempelde terwijl hij in 2017 de deur uitging, lanceerde in 2019 zijn eigen digitale asset.

De bank en investeringsmaatschappij onthulden aan het begin van het jaar ‘JPM Coin’ en onthulden dat deze digitale vorm van geld gebaseerd zou zijn op Quorum, een privéversie van de stack van Ethereum.

JPM Coin blijft in een pilotstatus en wordt gebruikt om waarde over te dragen tussen JP Morgan-filialen; leidinggevenden beweren dat de digitale valuta, gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, slechts voor een klein deel van zijn transacties wordt gebruikt.

Hoewel hij nog in de kinderschoenen stond, beweerde Jamie Dimon, chief executive van de bank, dat de digitale valuta in de toekomst zijn weg naar fysieke winkels zou kunnen vinden, hoewel hij daarover geen concrete details of een tijdlijn gaf..

Dag dollars, hallo Weegschaal

Na JPM Coin onthulde Facebook Libra, gepland als een ‘nieuw wereldwijd betalingssysteem’, samen met de voorgestelde Libra-portemonnee bekend als Calibra, na maanden van interne ontwikkeling door meer dan 100 werknemers als de sociale media- en internetgigant.

Het project, dat nu wordt beheerd door een in Zwitserland gevestigde groep die relatief onafhankelijk is van Facebook, de Libra Association genaamd, werd gelanceerd met de steun van Visa, Mastercard, Spotify, PayPal, Uber, onder een reeks risicokapitaalbedrijven, blockchain-starters en retailbedrijven..

Hoewel enkele van de meest prominente financiers van Libra – namelijk Visa, Mastercard en Paypal – het vanwege regeldruk verstandig vonden om het schip te verlaten, beweerden ze dat ze de druk van regeringen niet konden weerstaan, maar staan ​​nog steeds open voor samenwerking met Facebook op digitaal gebied. geld en fintech in de toekomst.

Hoewel Libra deze klap heeft opgelopen, is het project nog steeds functioneel, met rapporten die aangeven dat de blockchain een testnet heeft dat duizenden transacties heeft verwerkt. De dreiging van regelgevende weerstand doemt echter op, wat betekent dat Libra enigszins dood in het water blijft, met weinig informatie over hoe en wanneer de blockchain en zijn door fiat-valuta gesteunde cryptocurrency zal lanceren..

China omarmt Blockchain, schuwt Bitcoin (opnieuw)

In oktober beweerde de Chinese leider, president Xi Jinping, in een ontmoeting met het Politbureau van de Chinese Gemeenschapspartij dat blockchain in de natie moet worden aangenomen als een ‘kerntechnologie’ die ten goede komt aan industrieën, van gezondheidszorg en onderwijs tot handel en financiën..

Dit leidde onmiddellijk tot een blockchain-razernij in China, die culmineerde in massale ondersteuning van blockchain en soortgelijke technologieën door staatsmedia, bedrijven en individuen..

Hoewel de Chinese autoriteiten blockchain ondersteunen, hebben ze duidelijk gemaakt dat ze geen ondersteuning bieden voor Bitcoin en andere cryptocurrencies, waarbij financiële toezichthouders in regio’s als Beijing en Shanghai hun anti-crypto-standpunten die voor het eerst eind 2017 voor het eerst werden vastgesteld, verdubbelden..

Instellingen verdiepen zich in Bitcoin

Hoewel sommigen het niet willen toegeven, was 2019 een keerpuntjaar voor institutionele betrokkenheid bij de Bitcoin-ruimte.

Fidelity Investments – de financiële dienstverlener van Wall Street met meer dan $ 2 biljoen onder beheer. Het bedrijf, dat in 2018 de Fidelity Digital Assets-divisie onthulde, begon dit jaar met het uitrollen van Bitcoin-bewaring en -executie.

Het begon met een pilot-uitrol, waarbij het bedrijf alleen Bitcoin-gerelateerde diensten aanbood aan een select aantal klanten. Maar slechts een maand of twee geleden, rond de tijd dat Fidelity Digital Assets een New Yorkse handels- en bewaarlicentie kreeg waarmee het klanten in die staat kon bedienen, is de service vrijgegeven voor alle in aanmerking komende klanten.

Ook dit jaar werd Bakkt – de cryptocurrency-uitwisseling ondersteund door Microsoft, Starbucks en de Intercontinental Exchange – gelanceerd,

het uitrollen van zijn Bitcoin-futurescontracten in september. De derivaten zijn sindsdien sterk geaccepteerd door instellingen, wat ertoe heeft geleid dat Bakkt andere financiële producten lanceerde, zoals in contanten afgewikkelde Bitcoin-futures in Singapore en BTC-opties..

Het bedrijf is van plan om in 2020 een cryptocurrency-betalingsapp te lanceren, hoewel meer informatie over dit facet van Bakkt moeilijk te vinden is.

Hoewel de bovengenoemde nieuwsgebeurtenissen op zichzelf positief waren, wachten analisten en beleggers nog steeds op de lancering van Bitcoin Exchange Traded Funds (ETF’s).

Mainstream verdwenen … opnieuw

Vanwege een samenvloeiing van de bovengenoemde verhalen, vonden enkele van ‘s werelds belangrijkste mensen het woord’ Bitcoin ‘of’ cryptocurrency ‘aan hun lippen ontsnapt, waardoor deze industrie terug in de mainstream schijnwerpers werd gezet, althans tijdelijk.

In februari nam Elon Musk – mede-oprichter van PayPal, CEO van SpaceX en Tesla, oprichter van de Boring Company, onder andere titels – deel aan de “FYI” -podcast van ARK Invest, een Wall Street-onderzoek dat sterk geïnteresseerd is in investeringen zoals Bitcoin. en Tesla. Na het bespreken van Tesla’s meest recente vorderingen, namen de hosts van de podcast een korte terzijde: ze vroegen Musk naar zijn mening over Bitcoin.

Tot verbazing van velen deelde hij zijn enthousiasme over de technologie en beweerde hij dat de cryptocurrency een onderliggende structuur heeft die ‘vrij briljant’ is, eraan toevoegend dat hij denkt dat misschien Ethereum en ‘misschien enkele van de anderen’ technologische verdiensten hebben. De gerenommeerde technoloog besloot door te stellen dat hij “zonder twijfel” denkt dat crypto een “veel betere manier is om waarde over te dragen dan stukjes papier.”

Musks liefde voor Bitcoin werd herhaald door andere prominente technologen, namelijk Jack Dorsey, het hoofd van zowel Twitter als fintech-bedrijf Square. Dorsey zei op de Joe Rogan Podcast dat hij denkt dat Bitcoin binnenkort de oorspronkelijke valuta van internet zal worden, voordat hij in een Square-inkomstenoproep toevoegt dat hij “van Bitcoin houdt”. Dorsey werd onmiddellijk verdedigd door de cryptocurrency-gemeenschap als de persoon die deze asset permanent mainstream zal maken.

Zelfs politici zijn begonnen over Bitcoin en cryptocurrency te praten. President Donald Trump schreef in een tweet die in juli werd gepubliceerd dat hij “geen fan is van Bitcoin en andere cryptocurrencies, die geen geld zijn, en waarvan de waarde zeer vluchtig is en op niets is gebaseerd.” Hij steunde zijn opmerking door te kijken naar het feit (of het sentiment) dat digitale middelen kunnen worden gebruikt om “onwettig gedrag, inclusief drugshandel en andere illegale activiteiten” te vergemakkelijken. De tirade van Trump werd gevolgd door een aantal anti-crypto-acties van individuen bij de Federal Reserve en Treasury.

Meest recentelijk werd de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, António Guterres, door Forbes geciteerd die zei dat takken van de intergouvernementele organisatie blockchain zouden moeten gaan adopteren..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me