Het Indiase Hooggerechtshof geeft Ultimatum uit voor duidelijke Bitcoin-voorschriften

Cryptocurrency India

Het Hooggerechtshof van India heeft de Unie van India opdracht gegeven om binnen de komende vier weken met duidelijke beleidsverklaringen te komen met betrekking tot Bitcoin en andere cryptocurrencies. De toprechtbank van het land zegt dat het niet halen van de deadline ertoe zal leiden dat de rechtbank zijn uitspraak doet over de legaliteit van virtuele valuta in India..

Cryptocurrency India

Een juist beleid vrijgeven of we zullen, zegt het Hooggerechtshof van India

Volgens verschillende nieuwsbronnen uit India heeft het Hooggerechtshof van het land op maandag (25 februari 2019) een richtlijn uitgevaardigd aan de Unie van India om een ​​concreet regelgevingsbeleid voor cryptocurrencies af te ronden. De rechtbank weigerde verzoekschriften van een van de partijen te horen en verklaarde in plaats daarvan een oordeel over de zaak te zullen geven als de regering niet binnen het tijdsbestek tot een oplossing zou komen.

@BTCTN @CryptoCoinsNews @coindesk @Cointelegraph @VireshwarTomar @aaravmeanspeace @Bitcoinist @koninklijkhuis @cryptomanran @Ampliano @IvanOnTech @bsindia @bshindi

– Crypto Kanoon (@cryptokanoon) 25 februari 2019

De zaak in kwestie draait om het besluit van de Reserve Bank of India (RBI) om banken te verbieden om te gaan met cryptocurrency-uitwisselingsplatforms. Op basis van het verbod kunnen Indiase commerciële banken geen cryptocurrency-transacties faciliteren.

Juridische patstelling

Dit nieuws komt als het laatste salvo in de aanhoudende cryptocurrency-saga in India met toegenomen agitatie van verschillende kanten om het RBI-verbod ongedaan te maken. Voor het Hof dient deze richtlijn als laatste kennisgeving aan de regering om tot actie over te gaan en een einde te maken aan de juridische patstelling rond cryptocurrencies in India..

Het Hooggerechtshof heeft de Indiase regering 4 weken de tijd gegeven om een ​​cryptobeleid tot stand te brengen.

Nu wachten en kijken! #IndiaWantsCrypto

– Nischal (WazirX) ⚡️ (@NischalShetty) 25 februari 2019

Vanaf 2018 hadden bezorgde belanghebbenden het RBI-verbod betwist. Critici van de beslissing zeggen dat de RBI Bitcoin en andere cryptocurrencies in het land effectief heeft verboden.

Sinds het begin van de zaak zijn er veel opschortingen en uitstel geweest waarbij vertegenwoordigers van de regering schijnbaar erop uit waren de procedure uit te stellen. Deze aankondiging van de rechtbank zou erop kunnen wijzen dat het steeds frustrerender wordt over de vertragingstactieken van de regering.

Systematische onderdrukking van Bitcoin

Beginnend met het RBI-verbod, is er een merkbare toename van pogingen om de Bitcoin-handel in India te onderdrukken. Niet lang na de afkondiging van het verbod zijn uitwisselingsplatforms zoals ZebPay gedwongen hun activiteiten naar elders te verplaatsen.

Vóór het verbod waren de enige maatregelen van de regering tegen de industrie dat mensen regelmatig werden gewaarschuwd voor de gevaren van virtuele valuta. In 2013 publiceerde de RBI een circulaire waarin de talrijke risico’s van Bitcoin en andere cryptocurrencies werden beschreven.

Begin 2019 kwamen berichten naar voren dat banken in het land ook eisten dat klanten niet meededen aan cryptocurrency-transacties. Als onderdeel van de waarschuwingen dreigden deze commerciële banken de rekening te sluiten van klanten die in virtuele valuta handelen.

India wil Bitcoin-campagne

Met elke uitspraak van de regering of de RBI tegen cryptocurrencies, blijven belanghebbenden uit de industrie in het land pleiten voor de legalisatie van de opkomende activaklasse. Voor veel critici van de regering zal dit anti-cryptobeleid er alleen maar toe leiden dat het land achterop raakt bij de rest van de wereld bij het overnemen van wat zij zeggen dat de toekomst van het wereldwijde bedrijfsleven is..

De ‘India wil crypto’Campagne is al meer dan 100 dagen oud en wint nog steeds aan kracht onder liefhebbers van virtuele valuta in het land. Telkens wanneer er een positieve ontwikkeling is met betrekking tot de industrie in een ander land, springen voorstanders snel op sociale media om hun wens te herhalen dat de overheid hetzelfde doet.

Tot dusver is er niet veel veranderd met de regering die haar standpunt nog moet opgeven. Er zijn aanwijzingen dat een koerswijziging wat betreft anti-crypto-sentimenten van de overheid onmogelijk zou kunnen zijn. Zoals eerder in februari 2019 door Blockonomi werd gemeld, zegt de Indiase regering dat de noodzaak om het roepiemonopolie te behouden een van de belangrijkste redenen is waarom zij tegen het gebruik van virtuele valuta is..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me