Hashing Out: ProgPoW-debat begint opnieuw in de Ethereum-gemeenschap

Ethereum

Met “Ethereum 2.0” gepland om volgend jaar te lanceren, zal het huidige Proof-of-Work (PoW) Ethash-mijnalgoritme van de blockchain binnenkort plaats maken voor Proof-of-Stake (PoS) -consensus, waarbij validators hun eigen ether zullen inzetten om de netwerk.

Ondertussen is ProgPoW – een alternatief PoW-ontwerp dat de decentralisatie zou kunnen verbeteren door het moeilijker te maken voor ASIC-machines om te minen ten gunste van meer betaalbare GPU’s – het hele jaar door de Ethereum-belanghebbenden op de vlucht geslagen..

Ethereum

Nu is het ontwerp – dat zowel voor als tegen het ontwerp invloedrijke achterban heeft – weer terug op de voorgrond nu de Ethereum-gemeenschap opnieuw een golf van debat ervaart rond de voorgestelde consensusverschuiving.

De context van ProgPoW

Waarom werd ProgPoW voorgesteld? Vooruitlopend op Proof-of-Stake zijn sommigen bezorgd dat een handvol uitgestrekte, kapitaalintensieve ASIC-boerderijen het eigendom van ether in toenemende mate in de handen van een paar partijen zou centraliseren, wat mogelijk de decentralisatie van Ethereum 2.0 zou bedreigen..

Helaas, dat is waar ProgPoW om de hoek komt kijken – het algoritme is ontworpen om de efficiëntie van ASIC hardware mining ETH te beperken tot niet meer dan 20 procent van de efficiëntie van GPU’s, wat het in theorie gemakkelijker zou moeten maken voor kleinere miners om winstgevend te werken.

“Ethereum had oorspronkelijk een doel van egalitarisme in de mijnbouw; iedereen zou moeten kunnen deelnemen, gebruikmakend van hardware die ze misschien al hebben, ”stelde Ethereum-ontwikkelaar Nick Johnson eerder dit jaar..

Ethereum-kernontwikkelaars hebben het ProgPoW Ethereum-verbeteringsvoorstel in januari overwogen, maar besloten uiteindelijk de discussie over het EIP destijds uit te stellen.

Audit of bust

Toen laaide het debat in maart op toen SpankChain Chief Operating Officer en MolochDAO-bedenker Ameen Soleimani vernietigde het idee van het implementeren van ProgPoW zonder dat de technologie formeel wordt gecontroleerd.

Voor die audit werd in april financiering verkregen, en de audit vond plaats in de zomer. Het Ethereum Cat Herders-team heeft de resultaten vrijgegeven van de recensie op 9 september.

“We hopen dat de publicatie van deze audits de gemeenschap zal helpen om de beste weg voorwaarts te bepalen”, zei Hudson Jameson, lid van de Ethereum Foundation.

En toch, met die audits voltooid en de tijd nadert voor de gemeenschap van het project om te worstelen met hoe het eindelijk verder moet, is er weer een controverse ontstaan ​​en is het debat deze week weer op gang gekomen..

Een strijdkreet tegen ProgPoW

Op 17 september publiceerde Bob Summerwill – een voormalige kernontwikkelaar van Ethereum en huidig ​​directeur van de Ethereum Classic Cooperative – een bericht waarin hij uitlegde waarom hij ongenode Kristy-Leigh Minehan, een van de ProgPoW-auteurs, van het aanstaande ETC Summit-evenement.

Naast het benadrukken van haar connecties met controversiële Bitcoin SV-ondersteuners Craig Wright en Calvin Ayre, zei Summerwill dat Minehan onthulde dat ongeveer 40 personen aan de ProgPoW-code hadden gewerkt, van wie velen momenteel anoniem zijn..

Als deze bijdragers geen bijdragerslicentieovereenkomsten (CLA’s) ondertekenen, kan het Ethereum-project worden geopend om later rechtszaken inzake intellectueel eigendom te verrassen, merkte Summerwill op.

Ik heb een ongenode auteur van ProgPOW @BuienRadarNL van #ETCSummit na het leren van verbanden tussen @corescience, zichzelf, en Craig Wright / Calvin Ayre / Coingeek / BSV:

Ik raad de Ethereum-gemeenschap nu ook sterk af om ProgPOW te adopteren.https://t.co/UFdsgnAS6l

– Bob Summerwill (@BobSummerwill) 17 september 2019

“Ik moet ProgPOW zien als een serieus risico voor elk project dat het toepast, en ik zou de Ethereum-gemeenschap willen aansporen om sterk te heroverwegen of het verstandig is om door te gaan, tenzij er aanzienlijk sterkere garanties kunnen worden gegeven rond het IP,” voegde hij eraan toe.

ProgPoW-supporters en zelfs lauwe toeschouwers zeiden dat de makers er niet per se toe zouden moeten doen als de code voor zichzelf spreekt. Maar het is niet verrassend dat de opmerkingen van Summerwill de sceptici van de techneut opnieuw hebben gekatalyseerd, die geen tijd verspilden met het uiten van bredere zorgen over ProgPoW.

Als reactie op de laatste affakkeling riep Hudson Jameson de gemeenschap op om te helpen bij het ontwikkelen van een samenvatting van alle argumenten voor en tegen ProgPoW, die vervolgens zou kunnen worden gebruikt om de consensus beter te peilen..

2/2 lijst. Het kunnen zelfs technische en / of politieke argumenten zijn. Als ik tijd heb voordat ik naar Japan vertrek, zal ik proberen ze allemaal samen te stellen voor een blog / Reddit-bericht, zodat de gemeenschap ProgPoW opnieuw kan beoordelen. Stuur me je argumenten.

– Hudson Jameson (@hudsonjameson) 18 september 2019

Hoewel de vooruitzichten voor een omstreden harde vork met betrekking tot ProgPoW voorlopig misschien minder dan waarschijnlijk zijn, lijkt geen van beide kanten van de technologie klaar om terug te vallen op dit moment.

https://t.co/jy5z1EGG6V

– ameen.eth &# 128121; (@ameensol) 18 september 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me