Grote Amerikaanse geldwaakhond FinCEN brengt “massieve” nieuwe crypto-richtlijnen uit

Fincen

Op 9 mei vaardigde het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) – de waakhondtak van de Amerikaanse schatkist die belast is met het stoppen van financiële misdrijven zoals terrorismefinanciering en het witwassen van geld – een nieuw richtsnoer waarin wordt uiteengezet hoe het bureau van plan is om Amerikaanse bedrijven te benaderen die te maken hebben met “converteerbare virtuele valuta” of CVC’s.

Fincen

Met name de zogenaamde interpretatieve richtlijnen legden punten van regelgevend belang uiteen voor Amerikaanse cryptobedrijven in verschillende industrieën.

In een gerelateerde Twitter-thread waarin het document werd geanalyseerd, voerden Blockchain Chief Legal Officer en president Marco Santori aan dat de richtlijnen goed nieuws waren voor ‘non-custodial wallets’, omdat FinCEN ontdekte dat ze niet in aanmerking kwamen als geldoverbrengers – een wettelijke drempel die een uitgesproken wettelijke eis vereist. verantwoordelijkheden van dergelijke zenders.

1 / &# 128680;&# 128680;&# 128680; Vandaag heeft de Amerikaanse schatkist MASSIEVE nieuwe richtlijnen gepubliceerd over cryptoregulering. Het heeft * grote * gevolgen voor portemonnees, beurzen, ICO-uitgevers, dApps, DEXes … OH MY &# 128680;&# 128680;&# 128680; (eh, ik ga erover tweeten)

– Marco Santori (@msantoriESQ) 9 mei 2019

Cornell-professor en crypto-onderzoeker Emin Gün Sirer benadrukte in een aparte thread dat de FinCEN-richtlijnen ontwikkelaars van gedecentraliseerde applicaties (dapps) en gedecentraliseerde uitwisselingen (DEXes) vrijwaren van kwalificatie als geldservicebedrijven (MSB’s), tenzij de ontwikkelaars hielpen om een ​​bepaald platform of service. 

Ze stellen ontwikkelaars van DEX’s en Dapps vrij, voor zover ze alleen ontwikkelaars blijven. Maar ze hebben een "operator" classificatie die een DEX-operator kwalificeert als een MSB. Als u zich op het pad voor geldoverdracht bevindt en direct profiteert van de waarde-uitwisseling bij de DEX, bent u een MSB.

– Emin Gün Sirer (@ el33th4xor) 9 mei 2019

Sirer vond echter dat de begeleiding er veel moeilijker uitzag voor operators van knooppunten op het Lightning Network, de voorgestelde tweedelaagsschaaloplossing voor Bitcoin (BTC). De academicus voerde aan dat degenen die Lightning-knooppunten draaien, in de toekomst MSB’s zouden kunnen zijn in de ogen van FinCEN.

Voorlopig blijft het onderwerp echter een open vraag, waarop de directeur van Coin Center, Jerry Brito, wees in een latere opmerking over de implicaties van de richtlijnen voor Lightning..

https://twitter.com/jerrybrito/status/1126538516664651777

Het is natuurlijk belangrijk om in gedachten te houden dat de nieuwe FinCEN crypto-richtlijnen niet-bindend zijn en alleen de huidige visie van de waakhond van de relevante wetten weergeven..

Over het algemeen verwelkomden cryptoverse voorstanders het document als niet aanmatigend, maar het heeft ook niet veel gedaan om de tegenstrijdige regelgevingsscène van crypto’s in Amerika serieus te verduidelijken, waar de IRS digitale activa als eigendom ziet, de SEC ziet ze als effecten, ziet de CFTC. grondstoffen, en FinCEN heeft de neiging om geld te zien.

BREAKING: een andere toezichthouder geeft niet-bindende richtlijnen uit waarop u niet kunt vertrouwen en die de bestaande wetgeving samenvat. 1/423

– Palley (@stephendpalley) 9 mei 2019

House Committee lanceert Blockchain Task Force

In ander groot nieuws over de Amerikaanse crypto-regelgeving van 9 mei lanceerde het Financial Services Committee van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de nieuwe Task Force on Financial Technology – een congres-taskforce die is aangesproken om crypto- en blockchain-use-cases te onderzoeken binnen zijn bredere technische reikwijdte.

Een van de inaugurele leden van de groep, New Jersey Rep. Josh Gottheimer, prees de lancering van het initiatief als een stap naar een vriendelijkere omgeving voor technische innovatie in Amerika:

“Nu blockchain, nieuwe kredietopties en andere financiële technologieën blijven opduiken, is het duidelijk dat er een raamwerk moet zijn dat niet alleen een veel duidelijkere weg voorwaarts biedt voor innovatie, maar ook de Verenigde Staten als leidende deze ruimte. Daarom kijk ik ernaar uit om met mijn collega’s van het Financial Services Committee samen te werken aan de nieuwe FinTech Task Force. “

Rep.Gottheimer wordt ook bij de taskforce gevoegd door Rep. Tom Emmer en Rep. Warren Davidson, die beiden onlangs hebben geprobeerd om rekeningen in het Huis vooruit te helpen die de Amerikaanse regelgeving aanzienlijk meer pro-crypto zouden maken..

Eén vertegenwoordiger roept op om Crypto in de VS te verbieden.

Op 9 mei riep een ander Amerikaans congreslid, Rep.Brad Sherman, op tot ondersteuning van een wetsvoorstel dat cryptocurrencies in Amerika zou verbieden.

Vandaag riep vertegenwoordiger Sherman in het Congres op tot een wetsvoorstel om alle cryptocurrencies te verbieden.

Daarom is Coin Center nu meer dan ooit nodig in DC. pic.twitter.com/jgikm7z8bI

– Coin Center (@coincenter) 9 mei 2019

Daartoe verklaarde Rep.Sherman tijdens congresprocedures:

“Ik zoek collega’s om samen met mij een wet in te dienen om het kopen van cryptocurrency door Amerikanen te verbieden, dus we smoren dit in de kiem, deels omdat ontzettend veel van de internationale macht [van de VS] voortkomt uit het feit dat de dollar de standaardeenheid is in internationale financiën en transacties, en het is het aangekondigde doel van de aanhangers van cryptocurrency om die macht van ons af te nemen. “

Of een dergelijke oproep tot actie in de VS aan kracht wint, zal een belangrijke rode draad zijn om de komende maanden in de gaten te houden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me