Grijswaardenrapport: institutionele beleggers en pensioenfondsen zijn dol op Bitcoin

Grijsschaal Invstment Trust

Grayscale, de investeringsmaatschappij achter over-the-counter cryptocurrency-producten zoals de Bitcoin Investment Trust en de Ethereum Classic Investment Trust heeft zojuist hun eerste uitgebracht jaarverslag. Het goede nieuws is dat ze in 2018 een instroom van iets minder dan $ 250 miljoen aan nieuwe investeringen zagen – waarvan meer dan de helft afkomstig was van wat zij institutionele klanten noemen. Het slechte nieuws is dat iedereen die in januari investeerde, natuurlijk meer dan 69,4% verlies leed.

Grijsschaal Invstment Trust

The Grayscale Tale

Grijstinten is een beleggingsonderneming die gespecialiseerd is in het aanbieden van op cryptocurrency gebaseerde beleggingsfondsen en andere producten via OTC-markten. Dit betekent dat hun producten functioneel gezien op een manier werken die sterk lijkt op conventionele beurzen. Volgens hun rapport zijn hun producten echter niet geregistreerd bij de SEC, omdat ze blijkbaar niet hoeven te worden geregistreerd.

Grayscale Investments werd in 2013 opgericht door Digital Currency Group en is een soort one-stop-shop geworden voor diegenen die blootstelling willen krijgen aan digitale valuta zonder ze daadwerkelijk rechtstreeks vast te houden.

Momenteel biedt de groep investeringsproducten aan die blootstelling geven aan bitcoin, Ethereum Classic, Zcash, Ethereum, Bitcoin Cash, XRP en Litecoin. Het bedrijf biedt ook een product aan dat het Digital Large-Cap Fund noemt.

Grayscale was vooral geïnteresseerd in de ontwikkeling van Ethereum Classic, aangezien de groep een van de belangrijkste organisaties is achter de nieuwe Ethereum Classic Summit, waarvan de tweede later dit jaar in Zuid-Korea zal plaatsvinden..

Belangrijkste gegevenspunten

Het rapport zelf is maar een paar pagina’s lang, maar het biedt een aantal interessante punten die reflecteren op een aspect van digitale activa dat misschien niet duidelijk wordt door alleen prijsgrafieken te lezen. In het rapport staat dat de groep sinds begin 2013 $ 248,39 miljoen heeft geïnvesteerd in grijswaardenproducten, wat neerkomt op $ 9,55 miljoen per week..

Wat ook interessant is, is waar dit geld vandaan komt.

In het rapport staat dat 56% van alle investeringen voor 2018 afkomstig is van institutionele beleggers. De gemiddelde investering voor institutionele beleggers is $ 848.000. De op een na grootste investeringsgroep zijn geaccrediteerde individuen, gevolgd door pensioenrekeningen en ten slotte family offices. Geaccrediteerde personen gemiddeld $ 289.000 elk.

Van deze investeerders is 64% gevestigd in de VS, 26% is gevestigd op de Kaaimaneilanden en 10% komt uit andere gebieden.

Inkomsten op lange termijn, verliezen op korte termijn

Een deel van het rapport was gewijd aan de prestaties van de individuele beleggingsproducten zelf. Een diagram bevat twee categorieën. Een daarvan is de prestatie van het fonds van begin 2018 tot nu, en een ander omvat de totale prestatie sinds de lancering van het product.

Helaas is het merendeel van de producten pas dit jaar gelanceerd en daarom is de hoeveelheid gegevens die deze sectie bevat enigszins beperkt. Dit is hoe dan ook wat het rapport stelt.

De Bitcoin Investment Trust is dit jaar 59,8% gedaald, maar sinds de lancering 4107,1% gestegen. Ethereum classic is dit jaar 47,7% gedaald, maar is 270,3% gestegen sinds de lancering. De Zcash Investment Trust deed het niet zo goed, met een daling van 69,4% dit jaar en een daling van 30,1% sinds de lancering. De Ethereum Investment Trust is dit jaar 43,9% gedaald, en iets minder sinds de oprichting. De overige vier producten lijken dit jaar allemaal gelanceerd te zijn en zijn allemaal gedaald tussen 47,9% met het Digital Large-Cap Fund en 64,3% met de Litecoin Investment Trust..

Deze cijfers zijn echter niet echt een verrassing, aangezien we allemaal weten dat 2018 een heel moeilijk jaar is geweest voor cryptocurrencies..

Dat wil zeggen, alleen als we bedenken waar ze in januari waren tot waar ze nu zijn. Als we geen rekening houden met de enorme bull run in december en januari, zijn de prijzen de afgelopen twee jaar eigenlijk langzaam en gestaag gestegen.Daarom zien de twee investeringsproducten die Grayscale biedt die al geruime tijd lopen, grote algemene rendementen sinds de lancering van elk respectief fonds. Vooral de Bitcoin Investment Trust met zijn ongelooflijke winst van meer dan 4100 procent.

Bitcoin nog steeds koning

Een laatste punt dat we uit het rapport willen bespreken, is naar welke digitale valuta de meeste investeringen in grijswaardenproducten gaan.

Het is geen verrassing dat bitcoin nog steeds met een grote marge voorop loopt. Meer dan de helft van alle investeringen in grijswaardenproducten ging naar de Bitcoin Investment Trust. Terwijl andere valuta’s investeringen zien en een zekere mate van groei zien, verbruikt bitcoin nog steeds het leeuwendeel van alle investeringsfondsen.

Dit is om een ​​aantal redenen logisch. Het is duidelijk dat bitcoin het meest bekende digitale activum is en de minste uitleg vereist aan nieuwe investeerders van blockchain-activa. Ten tweede werkt bitcoin op dezelfde manier als een indexfonds, omdat de waarde ervan vaak representatief is voor de markt als geheel. Simpel gezegd, als bitcoin omhoog is, is de markt omhoog en vice versa.

Wat dat betekent is dat voor investeerders die gewoon blootstelling willen aan digitale activa, investeren in bitcoin nog steeds de gemakkelijkste manier is om dat te doen. En natuurlijk, met 4107,1% winst in de afgelopen vijf jaar, is het moeilijk te beweren dat bitcoin geen verstandige keuze zou zijn..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me