Gladius: Cybersecurity ICO rapporteert zichzelf aan SEC en zal investeerders terugbetalen

De seconde

Op 20 februari heeft de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC), de belangrijkste effectenwaakhond in Amerika, aangekondigd dat cybersecurity-spel Gladius Network had zelf de tokenverkoop van 2017 gerapporteerd als een niet-geregistreerd beveiligingsaanbod en de startup zou corrigerende maatregelen nemen om de schendingen van de Amerikaanse effectenwetten recht te zetten.

Gladius, een in Washington D.C. gevestigd bedrijf dat zich richt op het gebruik van de Ethereum-blockchain om Distributed Denial of Service (DDoS) -aanvallen te verminderen, had meer dan $ 12 miljoen USD opgehaald in een eerste muntenaanbieding in de buurt van de piek van de crypto-economie bull run van 2017.

De seconde

SEC handhaaft positie op ICO’s

In de afgelopen jaren heeft de SEC echter herhaaldelijk volgehouden dat veel van dergelijke tokenverkopen kwalificeren als niet-geregistreerde effectenaanbiedingen onder de Amerikaanse federale wetgeving. Terwijl de bezorgdheid over de repressieve maatregelen op het gebied van effecten in 2018 een koortsachtige hoogte bereikte in het hoekje van de cryptoverse in Amerika, draaide het Gladius-team naar voorzichtigheid en rapporteerde het afgelopen zomer zelf een niet-geregistreerde ICO aan de Commissie..

Het bedrijf werkte mee aan het daaropvolgende onderzoek van de waakhond en zette zich in om corrigerende maatregelen te nemen. Nu, “zonder de bevindingen toe te geven of te ontkennen”, heeft Gladius ermee ingestemd om zijn token te registreren als een beveiliging bij de SEC en zal hij geld teruggeven aan al zijn ICO-investeerders die hun investeringen terugvragen..

“De SEC heeft duidelijk gemaakt dat bedrijven de effectenwetten moeten naleven bij het uitgeven van digitale tokens die effecten zijn”, zei Robert Cohen, hoofd van de SEC Cyber ​​Unit. “De casus van vandaag toont het voordeel van zelfrapportage en het nemen van proactieve stappen om ongeregistreerde aanbiedingen te verhelpen”,

De nieuwste handhavingsflex komt nadat de Commissie de afgelopen maanden een reeks handhavingsmaatregelen heeft genomen jegens ondernemingen in de cryptocurrency-ruimte. Afgelopen november verrekende het bureau de kosten met EtherDelta-oprichter Zachary Coburn nadat de toezichthouder had vastgesteld dat EtherDelta was begonnen als een niet-geregistreerde effectenbeurs.

Diezelfde maand verrekende de Commissie de kosten met nog eens twee symbolische projecten, Airfox en Paragon Coin, aangezien hun ICO’s werden beschouwd als niet-geregistreerde effectenaanbiedingen. En in december 2018 legde de SEC muziekproducent DJ Khaled en bokser Floyd Mayweather een boete op voor het illegaal op de markt brengen van Centra Tech omdat ze niet hadden onthuld dat ze waren betaald om het token-spel te promoten..

Meer recentelijk zei het sociale mediabedrijf Kik vorige maand dat ze verwachtten dat de SEC handhavingsmaatregelen zou nemen met betrekking tot het aanbod van verwanten van het bedrijf vanaf 2017. Kik CEO Ted Livingston zei dat het bedrijf bereid was om elke aanstaande regulatieve flex voor de rechtbank te bestrijden, een mogelijkheid die zou markeren een scherpe stijlbreuk ten opzichte van de meer eerbiedige houding van kleinere projecten ten opzichte van de Commissie in het afgelopen jaar.

Het regelgevingslandschap in Amerika blijft paradoxaal

Er zijn verschillende Amerikaanse overheidsinstanties die toezicht uitoefenen op verschillende aspecten van de handel in het land, en tot op heden hebben ze allemaal verschillende dingen te zeggen over hoe cryptocurrencies daar moeten worden gereguleerd.

Bijvoorbeeld, de Internal Revenue Service (IRS) plaatst cryptocurrencies als “eigendom” voor belastingdoeleinden, wat implicaties voor vermogenswinst en -verlies heeft. De SEC heeft voorlopig volgehouden dat de meeste tokens effecten zijn. De Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission (CFTC) begroet crypto-activa als grondstoffen. En het Finance Crimes Enforcement Network (FinCEN) van het Amerikaanse ministerie van Financiën beschouwt cryptocurrencies als geld, een standpunt waar rechtbanken in Amerika steeds vaker naar wijzen.

Zelfs in dit labyrintische, dubbelzinnige landschap is er blijkbaar meer ruimte voor discussie. Eind vorig jaar betwistte een federale rechtbank in Californië de aanwijzing van Blockvest door de SEC, een aanstaande cryptocurrency exchange, als een niet-geregistreerde effectenbeurs. De rechtbank suggereerde dat de interpretatie van effecten door de Commissie te ruim was.

Behoudens het aannemen van een federaal wetsvoorstel dat de formele status van cryptocurrencies vaststelt, zal de verwarring over regelgeving alleen in Amerika voortduren. Het valt echter nog te bezien of een dergelijk wetsvoorstel in de nabije toekomst kan worden geactualiseerd.

Ondertussen publiceerde de Financial Conduct Authority (FCA) vorige maand in het Verenigd Koninkrijk een consultatiedocument waarin het voorlopig beweerde dat utility-tokens geen effecten waren onder haar bevoegdheid, een meer tolerante positie dan wat is gezien vanuit de SEC aan de overkant van de vijver..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me