Fundstrat: Donald Trump’s Crypto Tweet om Bitcoin te helpen $ 40k te bereiken

Donald Trump

Vorige week zag de cryptomarkt een historische gebeurtenis: zowel Bitcoin als Libra werden in naam genoemd door de zittende Amerikaanse president. Verrassend genoeg waren de gedachten van Donald Trump, of liever de gedachten van zijn administratie, niet allemaal optimistisch.

In een driedelige Twitter-thread die door zowat elke reguliere outlet werd opgepikt, was de zakenman die wereldleider werd, openlijk bearish over Bitcoin en noemde het vluchtig, inherent van onschatbare waarde en een medium voor criminele financiële activiteiten.

Donald Trump

Als resultaat van deze plotselinge tweetstorm, die volgens velen Bitcoin als ‘gevaarlijk’ zou bestempelen in de ogen van miljoenen, begonnen sommige investeerders bang te worden.

De tweets kunnen in feite een manier zijn om de verhuizing van Bitcoin naar $ 9.900 uit te leggen. Maar ondanks dit zijn analisten en commentatoren uit de industrie er zeker van dat de tweet van Trump op de lange termijn alleen maar zal helpen om de levensvatbaarheid van de cryptocurrency-industrie te versterken..

De Bitcoin Tweet van Donald Trump is bullish?

Thomas Lee, de cryptocurrency-stier van Fundstrat Global Advisors, maakte in een gesprek met Yahoo Finance duidelijk dat hij niet onder de indruk is van Trumps gepassioneerde branding van deze ontluikende industrie..

In het interview zei Lee dat alles bij elkaar genomen, de tweets “positief” zijn omdat ze het idee versterken dat cryptocurrencies een relevant onderwerp zijn in de mondiale geopolitieke en macro-economische fase. Inderdaad, de afgelopen weken zijn de woorden “Bitcoin”, “Weegschaal” en “Crypto” keer op keer begonnen de reguliere verkooppunten en hoorzittingen van de overheid te sieren..

Dat is niet alles, zoals de marktanalist verder suggereerde, de opmerkingen van Trump “maakt de andere 99% [van de wereld] bewuster [van cryptocurrency].” En als 1% van dit nieuwe publiek op de een of andere manier waarde vindt in de cryptocurrency-markt, zou de omvang van de gemeenschap rond deze activaklasse de facto onmiddellijk verdubbelen..

Per saldo is het positief.

– er is maximaal 1% van de wereld die crypto echt volgt (meer als 0,1%), dus 99% kan het eigenlijk niet schelen

– DJT dat zegt dat hij geen fan is, maakt de andere 99% meer bewust.

– als 1% daarvan positief wordt, slechts 2x marktomvang. https://t.co/dz9QY3mjWP

– Thomas Lee (@fundstrat) 13 juli 2019

“Het zal iedereen dwingen die er niet bij betrokken is – en onthoud dat een heel klein percentage echt om crypto en bitcoin geeft – het zal de andere 98% van de wereld dwingen na te denken over wat het betekent”, voegde hij eraan toe tijdens een gesprek met Yahoo’s ankers.

Dat is niet alles. Als RT-bijdrager Max Keizer uitgelegd, De anti-Bitcoin-houding van Trump zou landen die anti-Trump zijn, moeten dwingen om naar cryptocurrencies te kijken om de Amerikaanse leider te weerleggen. In een wereld van steeds groter wordende spanningen tussen landen aan verschillende kanten van het politieke spectrum, is dit misschien niet zo gek als het klinkt.

Bitcoin kan dit jaar $ 40k bereiken

Het vermogen van Trump om de netwerkeffecten van Bitcoin te versterken, is in de ogen van Lee niet het enige positieve teken. Uit eerdere interviews en commentaren is het duidelijk dat de medeoprichter van Fundstrat is begonnen met het identificeren van een samenvloeiing van factoren die een zegen kunnen zijn voor BTC.

Deze positieve katalysatoren omvatten de lancering van Libra, waarvan analist Luke Martin suggereerde dat dit de grootste onramp ooit voor Bitcoin zou kunnen zijn; een groei in gevallen van gematigd fiscaal beleid, waarvan sommigen zeggen dat het de kans op een recessie en grote inflatoire gebeurtenissen zal vergroten; en geopolitieke spanningen die de fundamentele behoefte aan gedecentraliseerd geld alleen maar konden versterken.

Dit alles, legt Lee uit, zou Bitcoin kunnen helpen om tegen het einde van het jaar het bereik van $ 20.000 tot $ 40.000 te bereiken. Hij licht toe:

“Bitcoin handelt nu op een niveau dat het slechts 3% van zijn historische dagen heeft meegemaakt. Als je teruggaat naar elke mijlpaal die werd bereikt, steeg bitcoin vervolgens ergens tussen 200% en 400% binnen de komende vier maanden, dus ik denk dat als dat deze keer speelt, dat betekent dat bitcoin ergens in het vierde kwartaal $ 20.000 tot $ 40.000 zou kunnen zijn. . “

Een model van een prominente beheerder van cryptocurrency-fondsen, Timothy Peterson, suggereert ook dat BTC waarschijnlijk $ 40.000 zal halen. Peterson merkte onlangs op dat het mogelijk is om de prestaties van Bitcoin in de eerste helft van een bepaald jaar te relateren aan de tweede helft met een model. Het door hem afgeleide model suggereert dat sinds BTC van januari tot eind juni bijna 200% is gestegen, het potentieel heeft om met ongeveer 250% hoger te komen dan in het voorgaande jaar..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me