Fundstat-analist vraagt ​​om $ 150k USD Bitcoin-prijs

Bitcoin $ 150.000 prijs

Oproepen voor een veel hogere Bitcoin-prijs kwamen dit jaar minder vaak voor. Hoewel het vorig jaar gemakkelijk was om Bitcoin-bulls te vinden, was 2018 moeilijk voor crypto-optimisten met een korte tijdshorizon. Thomas Lee van Fundstrat Global Advisors roept nog steeds op veel hoger Bitcoin koestert en denkt dat de “reële waarde” ergens tussen de $ 13.800 en $ 14.800 USD ligt.

Volgens Thomas Lee betekent het aantal actieve Bitcoin-portemonnee-adressen dat de huidige Bitcoin-prijzen veel te laag zijn. Hij denkt ook dat er macro-economische factoren zijn die de Bitcoin-prijs laag houden, waaronder een kater van de speculatieve koorts van vorig jaar en de verkoop van schatkist tijdens initiële muntenaanbiedingen (ICO’s)..

Bitcoin $ 150.000 prijs

De analist werd geciteerd door Bloomberg,

“Als je achteruit werkt om de huidige prijs van Bitcoin op te lossen, betekent dit dat crypto-wallets moeten dalen van 50 miljoen nu naar 17 miljoen.”

Hij denkt ook dat een toenemende acceptatie van Bitcoin de prijs zou helpen stijgen. De heer Lee speculeert dat als Bitcoin op grote schaal zou worden aangenomen als activaklasse, de prijs zou kunnen stijgen tot $ 150.000 USD per Bitcoin.

Dalende gebruikssnelheden kunnen Bitcoin tegenhouden

Recent onderzoek suggereert dat het gebruik van Bitcoin als betalingsplatform dit jaar aanzienlijk is afgenomen. Aangezien de prijs in 2018 is gedaald, is het gebruik van Bitcoin voor commerciële transacties met maar liefst 80% gedaald. Gegevens verzameld door Chainalysis keek naar 17 betalingsverwerkers om erachter te komen hoeveel het gebruik van Bitcoin dit jaar is gedaald, en andere onderzoeken lijken tot dezelfde conclusie te komen.

Het Canadese Coinpayments schat dat de waarde van Bitcoin-transacties van januari tot oktober van dit jaar van dit jaar is gehalveerd. Op dit moment lijkt het erop dat het gebruik van Bitcoin in de echte wereld lijkt af te nemen, wat de meest waardevolle crypto ter wereld kwetsbaar kan maken voor meer dalingen op korte termijn..

Chainalysis meldt dat de totale waarde van Bitcoin-betalingen is gedaald van $ 427 miljoen USD afgelopen december naar $ 96 miljoen USD in september van dit jaar. Er is geen uitgebreide dataset voor de Bitcoin-markt, omdat de transacties verspreid zijn over talloze beurzen die hun gegevens mogelijk niet vrij delen.

Redelijke argumenten

Er kwam veel negatief commentaar uit de reguliere financiële gemeenschap toen crypto’s vorig jaar hoger rolden, en een deel ervan bevatte goed onderbouwde argumenten. Bitcoin is waarschijnlijk niet ontworpen om het wereldwijde financiële systeem te vervangen, en zal waarschijnlijk nooit een platform als Visa kunnen uitdagen.

Bitcoin was ook de eerste cryptocurrency. Het inspireerde andere platforms, zoals Ethereum, Dash en Ripple, die allemaal het huidige door de centrale bank geleide systeem zouden kunnen uitdagen. Andere programma’s zoals de crypto-roebel van Rusland zijn ook potentieel revolutionair, en het zou niet zijn gebeurd zonder Bitcoin.

Nog steeds open voor bedrijven!

Ondanks de dalende prijzen en de volatiliteit van de markt zijn er nog steeds talrijke verkopers die Bitcoin als betaling accepteren.

Overstock.com is nog steeds een van de grootste bedrijven die Bitcoin zullen accepteren, ook al verkoopt oprichter Patrick Byrne mogelijk de online detailhandel om zich te concentreren op blockchain. Overstock kan hun beleid inzake Bitcoin-betalingen wijzigen zodra de verkoop doorgaat, maar voorlopig nemen ze nog steeds graag Bitcoin.

Net als Overstock biedt BitPlaza een scala aan producten en staat het open voor nieuwe leveranciers die hun platform willen gebruiken. Newegg.com accepteert ook Bitcoin voor computerapparatuur en zo ongeveer al het andere op het gebied van persoonlijke of commerciële elektronica.

Er is een reeks andere opties voor Bitcoin-betalingen, zoals CheapAir.com, waarmee Bitcoin-gebruikers ook hotelkamers kunnen kopen, en een reeks andere reisgerelateerde diensten.

Hoewel een wereldwijd netwerk van cryptovriendelijke geldautomaten in de toekomst waarschijnlijk nog ver weg is, zijn er diensten zoals Uquid, Xapo en Bitpay waarmee crypto-gebruikers accounts kunnen financieren die in geldautomaten over de hele wereld werken..

Niet slecht voor een decennium

Het is gemakkelijk om te vergeten dat Bitcoin nog steeds een nieuwe uitvinding is. In tien jaar tijd is het van een obscure aanwinst uitgegroeid tot een internationale sensatie, die talloze andere crypto’s heeft geïnspireerd. Nu bieden crypto’s alternatieven voor mensen in landen als Venezuela, waar hun nationale fiatvaluta nutteloos is geworden.

Bitcoin kan al dan niet een van de crypto’s zijn die uiteindelijk gemeengoed worden voor persoonlijke en commerciële schikkingen. Er zijn schaalbaarheidsproblemen die moeten worden aangepakt, en andere crypto’s die aantoonbaar beter passen bij de wereldwijde handel. Desondanks zal de waarde ervan op de lange termijn waarschijnlijk hoger zijn dan waar het nu zit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me