Fuel Labs zet technische plannen voor Ethereum-opschaling in gang met de lancering van testnets

Brandstof

Met dank aan onderzoek onder leiding van John Adler, de ‘optimistic rollups’-techniek barstte in 2019 op de scène, sinds het een van de helderste sterren in het schaalconstellatie Ethereum werd.

Een deel van die helderheid werd veroorzaakt door de onthulling van Fuel Labs in oktober, een outfit bestaande uit Adler en Nick Dodson die van plan waren om Fuel te actualiseren, een ‘betrouwbare schaalbare sidechain’-implementatie van optimistische rollups-technologie..

Fuel trok de aandacht van veel Ethereum-belanghebbenden vanwege het potentieel om onder andere stablecoin-betalingen op Ethereum aanzienlijk betaalbaarder en efficiënter te maken.

En nu krijgen de bouwers weer aandacht, dit keer voor het uitrollen van een reeks vroege “v0 testnets” van het project waar de gemeenschap actief aan kan sleutelen.

Rollup uitrollen

Deze eerste Fuel-testnetten zullen worden gebruikt om de ‘stabiliteit en prestaties’ van de implementaties te meten, zei het Fuel Labs-team, en zullen voorafgaan aan het meer volwassen Fuel v1-testnet, dat eind maart 2020 zou kunnen lanceren..

Dat is een indrukwekkende tijdlijn voor een project dat zich afgelopen herfst net heeft geïntroduceerd. Het is zelfs nog indrukwekkender in het licht van de kracht van de technische packs van Fuel.

Plasma is bijvoorbeeld nog een van de veelbelovende schaalinnovaties van het Ethereum-ecosysteem. Toch zijn deze geavanceerde zijketens semi-vertrouwd, aangezien Plasma-operators Plasma-transacties kunnen censureren. Optimistische roll-ups zoals Fuel kunnen daarentegen volledig zonder toestemming zijn.

Afgezien daarvan heeft Fuel ook bepaalde beveiligingsvoordelen, zoals Fuel Labs uitlegde in hun update van 19 januari:

“De veiligheid en beveiliging van Fuel is optimaal. Met goedkope fraudebewijzen is het zeer veerkrachtig tegen kettingcongestie-aanvallen, in tegenstelling tot plasma- en staatskanaalnetwerken. Zoals met elke goed ontworpen optimistische rollup, is de enige manier om het aan te vallen, het uitvoeren van een aanval van 51% van een week op de hoofdketen – zeer zichtbaar, gemakkelijk toe te schrijven en in de praktijk onmogelijk voor een ketting die zo belangrijk en veilig is als Ethereum. “

Een interessante horizon

Het Fuel Labs-team heeft gezegd dat er in de toekomst geen tekort is aan mogelijkheden op het gebied van technologie.

Ten eerste hebben de bouwers gezegd dat ze uitkijken naar de toevoeging van een ‘Bitcoin-achtig predicaat-scriptsysteem’ aan Fuel, een uitbreiding die meer complexe smart contract use-cases aan de zijketen mogelijk zou maken..

Diezelfde bouwers merkten ook op dat de onderliggende technologie van Fuel voldoende efficiënt is om van cruciaal belang te zijn voor de ondersteuning van toekomstige gedecentraliseerde sociale netwerken:

“Gezien het feit dat optimistische roll-ups kunnen worden gezien als een vorm van batching van transacties, kunnen we naast Fuel! Zeer schaalbare en gedecentraliseerde sociale netwerken bouwen! Twitter, Reddit, noem maar op, kunnen allemaal worden gebouwd als ongecensureerde en volledig open sociale netwerken die gebruik kunnen maken van Ethereums geldlegos en HetFi-ecosysteem. “

Een ander deel van de economische bandbreedte van ETH?

Een groeiend gespreksonderwerp in de Ethereum-gemeenschap gaat over het idee van ether (ETH) als de “economische bandbreedte” van Ethereum. Hoe hoger deze bandbreedte, hoe veiliger en waardevoller Ethereum is.

Niemand heeft waarschijnlijk meer omarmd met dergelijke bandbreedte dan Ryan Sean Adams, de maker van de Bankless-nieuwsbrief.

Tot op heden concentreerden Adams ‘discussies over de economische bandbreedte van ETH zich voornamelijk rond de hoeveelheid ETH die in DeFi vastzat of de hoeveelheid ETH die binnenkort zal worden opgesloten in Ethereum 2.0-staking. Toch heeft Adams in een nieuwe tweet betoogd dat optimistische roll-ups een ander belangrijk onderdeel kunnen worden van de economische bandbreedte van ETH.

Rollups zijn tokenless

Het is gemakkelijker voor hen om ETH of DAI te gebruiken om te belonen & straffen

Als dit lukt, kunnen roll-ups uiteindelijk een enorme hoeveelheid ETH opsluiten in rollup-obligaties

Nog een andere vraagbron voor de economische bandbreedte van ETH

– Ryan Sean Adams – rsa.eth (@RyanSAdams) 20 januari 2020

Wat er ook gebeurt, de suggesties van Adams hier worden momenteel onderbelicht in de ruimte, hoewel waarschijnlijk niet lang zolang Fuel blijft stijgen. En het zal stijgen, als het zijn makers en gemeenschap van supporters er iets over te zeggen hebben.

Zeggen dat er veel gebeurt rond Ethereum is een beetje een understatement. Op dezelfde manier is het ook een understatement om te zeggen dat Fuel veel nieuwe mogelijkheden kan openen. Het is een belangrijke rode draad om in de komende tijd naar te kijken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me