Flashback: Bitcoin-prijs bereikte twee jaar geleden $ 20.000

Bitcoin

Het lijkt misschien een heel leven geleden, maar twee jaar geleden handelde Bitcoin (BTC) in de buurt van $ 20.000 en steeg naar deze prijs na een prijsstijging van meerdere maanden die cryptocurrencies uit het slop van irrelevantie naar de voorkant van het collectieve bewustzijn bracht..

Gedurende deze tijd, twee jaar geleden, konden consumenten niet zwijgen over Bitcoin en blockchain aan de feesttafel, en de woorden ‘cryptocurrency’ sierden schijnbaar elke nieuwe kop dag in dag uit..

Bitcoin

Hoewel het meer dan 700 dagen geleden is sinds de piek van $ 20.000, is het de moeite waard om wat tijd te nemen om terug te blikken en herinneringen op te halen aan de achtbaanachtige prijsactie van de cryptocurrency: wat bracht de cryptomarkt zo hoog? En nog belangrijker, wat is er sindsdien voor de markt veranderd?

De spectaculaire stijging en instorting van Bitcoin

In 2017 waren cryptocurrencies letterlijk razend populair. Om een ​​onbekende reden leidden Bitcoin en Ethereum begin dat jaar tot een sterke stijging van digitale activa, waarbij beide activa sterke winsten boekten, investeerders uit het publiek aantrokken en een soort virale lus creëerden..

Aanvankelijk was de stijging relatief mild, waarbij Bitcoin in juni 2017 in duizenden eindigde, rond de $ 2.000 of $ 3.000. De cryptocurrency bleef hoger en hoger, totdat het werd geconfronteerd met de wegversperring van negatieve Bitcoin-gerelateerde regulering uit China, dat vervolgens een meerderheid van de marktactiviteit en mijnbouw controleerde (er is niet veel veranderd), wat resulteerde in een dramatische daling van 30% in de BTC-prijs.

Maar na deze korte wegversperring bleef de cryptocurrency hoger en bereikte hij dat jaar rond Thanksgiving $ 10.000. En toen dat niveau eenmaal was overschreden, begon FOMO, waarbij de toonaangevende cryptocurrency al snel $ 20.000 op spectaculaire wijze doorbrak.

Achteraf gezien lijkt het erop dat massale retailmanie voor cryptocurrencies, aangedreven door kansen om geld te verdienen, met name in het altcoin-gedeelte van de industrie, en institutionele opwinding veroorzaakt door de komst van traditionele financiële spelers zoals CME en CBOE Bitcoin hoger duwde.

Toen, net zo snel als de cryptocurrency omhoogschoot, stortte het in elkaar en viel enkele maanden later snel onder de $ 10.000, waarbij lucht snel de bubbel verliet.

Ga met ons op reis. Twee jaar geleden vandaag, #Bitcoin bereikte dat hoogste punt van $ 20.000. pic.twitter.com/ek7PGQnPgc

– Fast Money van CNBC (@CNBCFastMoney) 17 december 2019

Wat is er sinds 2017 veranderd?

Er is veel veranderd sinds 2017. Zoals veel, veel. En aantoonbaar zijn veel van de dingen die zijn veranderd positief voor de cryptocurrency-ruimte als geheel.

Om een ​​samenvatting te geven: moeder- en popbeleggers hebben Bitcoin grotendeels verlaten voor groenere weiden, er is nu meer duidelijke en bestaande regelgeving rond cryptocurrency-bedrijven en belastingen, maar over het algemeen is er meer institutionele en overheidsbelang in deze branche dan ooit tevoren..

  • Dit jaar werd de langverwachte Bakkt gelanceerd en bracht een reeks Bitcoin-futures en afgeleide producten uit voor een institutioneel publiek. Het lanceerde ook een professionele custody-divisie om investeerders te helpen deze markt te betreden.
  • Facebook onthulde zijn Libra-initiatief, dat onderhevig is geweest aan overvloedige terugslag van toezichthouders over de hele wereld.
  • Een aantal reguliere bedrijven, waaronder Ernst & Young, Fatburger Brands en Banco Santander zijn begonnen met het gebruik van Ethereum-technologie.
  • China is begonnen met het formeel omarmen van blockchain-technologieën en andere innovaties in die stapel, met staatsbanken, technologiebedrijven, mediabedrijven en andere entiteiten in het land die de technologie gebruiken.
  • Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) worden nog steeds als verboten beschouwd door Amerikaanse financiële toezichthouders, daarbij verwijzend naar zorgen over marktmanipulatie en dergelijke.
  • En veel veel meer.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, de fundamenten van de cryptocurrency-ruimte zijn aantoonbaar beter dan ooit, ondanks het feit dat Bitcoin meer dan 60% lager is dan het hoogste punt ooit van $ 20.000.

Zeker, er is een toenemende druk op Bitcoin en openbare digitale activa als een klasse uit China en andere regelgevende regimes, hoewel het lijkt alsof menselijk en financieel kapitaal deze ruimte in een razend tempo blijft betreden, wat impliceert dat technologen en academici geloven dat deze technologie nog steeds heeft opwaarts potentieel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me