Fat Burger: kondigt Tokenized Ethereum-gebaseerde $ 30 miljoen obligatie aan

Fatburger

FAT Brands, het moederbedrijf achter Fat Burger dat ook (eigenaar is van verschillende andere restaurantmerken, waaronder Buffalo Wild Wings) zal samenwerken met een door Coinbase gesteunde financieringsmaatschappij om een ​​tokenized obligatie-uitgifte op de Ethereum-blockchain vrij te geven.

Als een partnerschap met Cadence zal FAT Brands $ 30 miljoen ophalen en de obligatie opsplitsen in tokenized activa die rente-inkomsten zullen opleveren voor de houders.

Fatburger

Kan de ketting niet stoppen

Tegenwoordig lijkt het erop dat steeds meer grote en kleine bedrijven betrokken raken bij cryptocurrencies zoals Ethereum om een ​​aantal taken uit te voeren. Deze deal met FAT Brands en Cadence is een relatief nieuwe gebeurtenis die een voorafschaduwing zou kunnen zijn van een verhoogde hoeveelheid fondsenwervingsactiviteiten die mogelijk wordt gemaakt door Ethereum of andere soortgelijke blockchains..

In het geval dat de obligatie van $ 30 miljoen wordt opgehaald door FAT-merken, zal het bedrijf in eerste instantie wat vrijgeven Forbes verwijst naar als “Standaard op papier gebaseerde uitgiftemethoden” en later verder gaan met tokenized in dezelfde papieren uitgiftes.

Dit is belangrijk, want als er iets misgaat met de token-uitgifte, zal het bedrijf de traditionele papieren obligatiecomponenten hebben om op te vertrouwen.

Volgens een officiële verklaring van Cadence, de blockchain-aangedreven deal zal “investeerders toegang geven tot een hoger niveau van gegevens over de deal, inclusief de identiteit van andere obligatiehouders.”

In datzelfde document staat ook dat het bedrijf uiteindelijk streeft naar “een securitisatie die overal gebruikmaakt van blockchaintechnologie, met digitale tokens die vanaf het begin worden uitgegeven in plaats van papieren contracten”. Deze obligatie van $ 30 miljoen is een testbed voor toekomstige obligaties waarvoor geen papieren component nodig is.

Alternatief voor aandelen- en obligatiemarkten?

Hoewel het moeilijk te voorspellen is hoe wetgevers dit soort tokenized corporate security zullen behandelen, is het gemakkelijk voor te stellen dat in de komende jaren steeds meer bedrijven dit type obligatie-aanbod zullen gebruiken om kapitaal aan te trekken..

Als ze dat doen, zou het bezitten van aandelen van een dergelijke obligatie en het genereren van een stabiel rendement uit het bezit ervan kunnen gebeuren door gewoon vast te houden aan digitale tokens die aan dat obligatiecontract zijn gekoppeld.

Dit type beleggingsparadigma kan deuren openen voor veel kleinere beleggers die in bedrijfsobligaties willen stappen, maar dat misschien niet kunnen vanwege beperkingen of omdat obligaties in sommige gevallen voor beginnende beleggers zeer gecompliceerde activa kunnen zijn om te bezitten.

Blockchain-aangedreven obligaties kunnen ook een zegen zijn voor bedrijven, omdat het waarschijnlijk is dat een blockchain-aangedreven obligatie-aanbod veel gemakkelijker te lanceren is en minder kosten met zich meebrengt dan voor de traditionele route..

Met andere woorden, bedrijven kunnen tegen lage kosten toegang krijgen tot kapitaal dat nodig is om te groeien, en grote en kleine investeerders kunnen gemakkelijk tokenized obligaties kopen en verhandelen die een stabiel rendement opleveren..

Ethereum leidt nog steeds de weg

Kort nadat Ethereum in populariteit explodeerde, kwamen talloze concurrenten ter plaatse die allemaal beweerden de volgende Ethereum-moordenaar te zijn. Om maar een handvol voorbeelden te noemen, blockchain-projecten zoals Neo, Lisk, EOS en talloze anderen beweren allemaal voordelen te hebben ten opzichte van Ethereum.

Ethereum lijkt echter nog steeds voorop te lopen in termen van acceptatie door grote spelers. Dat wil niet zeggen dat die andere projecten geen gebruiksscenario’s kennen. Ethereum lijkt eerder nog steeds het grootste deel van de schijnwerpers te claimen (althans voorlopig).

Naarmate Ethereum groeit en verandert, en vooral omdat het verschuift naar zijn uiteindelijke proof-of-stake-model, zou het logisch zijn dat andere vergelijkbare blockchain-projecten hun niches zouden vinden en een claim zouden plaatsen in de groeiende hybride corporate-blockchain-ruimte.

Zelfs als Ethereum in het algemeen de beste hond blijft, lijdt het geen twijfel dat er alternatieven moeten bestaan, zodat Ethereum geen monopolie wordt. Maar aangezien we zo vroeg in het spel zijn, is het ook mogelijk dat Ethereum de tweede viool speelt voor een concurrerend project zodra de crypto-ruimte volwassen is..

Afronden

De deal met FAT-merken is enorm. Hoewel het in veel opzichten slechts een test is, zal het ongetwijfeld buitengewoon verhelderend blijken te zijn en de weg vrijmaken voor meer symbolische obligatie-uitgiften in de komende jaren..

Dit kan een grote stap blijken te zijn voor crypto in het algemeen, zelfs als het uiteindelijk een mislukking wordt. Want zelfs een mislukking zou licht werpen op hoe dit het beste kan werken bij een toekomstige poging.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me