Euro Exim Bank ziet Ripple als gamechanger voor grensoverschrijdende betalingen

Euro Exim Bank Ripple

Het lijkt erop dat Euro Exim Bank, die een kantoor heeft in het VK, de eerste bank zal zijn die Ripple’s grensoverschrijdende betalingsoplossing xRapid zal gebruiken als een mogelijk alternatief voor SWIFT. De aankondiging is beantwoord met enkele vragen over Euro Exim Bank en wat voor soort commerciële diensten zij aanbieden.

Een artikel gepubliceerd in Forbes duikt in de stamboom van Euro Exim Bank en neemt een ietwat vernederende houding aan ten opzichte van de voortgang van Ripple.

Euro Exim Bank Ripple

Euro Exim Bank heeft een ‘klasse A internationale bankvergunning’ van het Caribische land St. Lucia en biedt commerciële bankdiensten aan. Volgens de website van de bank kan de bank met haar bankvergunning “internationale bankzaken uitoefenen vanuit St. Lucia”. maar het “levert geen diensten aan natuurlijke personen of rechtspersonen in St. Lucia.”

De bank zegt dat ze primair gericht is op het leveren van financiële diensten aan importeurs en exporteurs, en daarom koos ze er misschien voor om een ​​formele relatie aan te gaan met Ripple.

Euro Exim Bank ziet belofte in Ripple

Als offshore bank die commerciële bankdiensten aanbiedt, heeft Euro Exim Bank te maken met het archaïsche SWIFT-systeem om internationaal geld te verplaatsen.

Volgens Graham Bright, wie is Euro Exim Bank’s Head of Compliance and Operations, een nieuw pilootprogramma van xCurrent, “… is vergelijkbaar met wat Swift vandaag aanbiedt, maar op een blockchain-gebaseerd netwerk dat real-time uitwisseling mogelijk maakt zonder tussenpersoon. ‘Het idee is – afgezien van alleen de betalingsinstructie – wat als we het bericht gebruiken om een ​​handelsfinancieringsinstructie rechtstreeks naar een tegenpartij te sturen? Het kan een kredietbrief of een uitvoeringsgarantie zijn. Technisch gezien ben je in staat om het hele bericht via xCurrent te verzenden. ”

Het SWIFT-systeem is gemaakt in de jaren 70 en is een terugkeer naar een tijdperk waarin het faxapparaat de moderne werkplek betrad. Onnodig te zeggen dat het hele proces extreem traag en kostbaar is. Meer verontrustend, het is de afgelopen jaren gepolitiseerd geraakt en was ook de kern van een massale overval.

Sommige SWIFT-klanten zijn gelijker dan andere

Ondanks alle voorzorgsmaatregelen heeft het SWIFT-systeem bewezen vatbaar te zijn voor diefstal. Slechte acteurs konden in 2016 miljoenen dollars van de rekening van de landen van Bangladesh bij de New York Fed overboeken naar tal van rekeningen in Azië, en zij bijna verdiend met $ 1 miljard USD.

Bovendien is het SWIFT-systeem een ​​economisch wapen geworden dat door de Amerikaanse regering wordt gebruikt om landen te straffen die niet in overeenstemming zijn met het wereldbeeld van de VS..

Rusland is gekwetst door hun gebrek aan toegang tot de diensten van SWIFT als gevolg van Amerikaanse sancties, hoewel dit zou kunnen leiden tot een parallel systeem dat de controle van Washington over een platform met een bijna monopoliepositie ondermijnt..

Japanse politicus denkt dat Ripple-adoptie een verstandige zet kan zijn

Takeshi Fujimaki is een bekend gezicht in de Japanse politieke oppositiepartij, Nippon Ishin. Hij is ook een voormalig bankier en ging onlangs naar twitter ter ondersteuning van crypto-adoptie, met een speciale nadruk op Ripple.

Volgens Fujimaki: “De nieuwste cryptografische asset-gerelateerde technologie is tot nu toe gekomen. Als we ons niet met dergelijke geavanceerde velden bezighouden, loopt Japan achter … Als het gebruik van deze XRP representatief is voor het gebruik van cryptografische valuta, dan blijkt uit deze kaart dat er een mogelijkheid is dat de cryptografische valuta zich explosief zal ontwikkelen in de toekomst.”

De Crypto-dia gaat verder

Ondanks al dit ogenschijnlijk goede nieuws, heeft XRP de rest van de belangrijkste crypto’s in prijs verlaagd. XRP heeft de afgelopen dagen minstens 10% van zijn waarde verloren, wat in lijn is met de verliezen die andere crypto’s zoals Bitcoin hebben gezien.

Mati Greenspan, een senior marktanalist bij eToro, schreef: “Ondanks de recente bearmarkt zijn er enkele zeer duidelijke tekenen dat de crypto-industrie floreert. Vorige week hebben we de transactieratio van bitcoin benadrukt, die het afgelopen jaar gestaag is gegroeid, ” in een recente notitie aan klanten.

Wanneer activa worden verhandeld op basis van wat ze zijn (gewoon een andere cryptovaluta), en niet op basis van hun fundamentals, is het waarschijnlijk tijd om de activa te kopen of te verkopen. Voor XRP is dit waarschijnlijk het laatste. De ultieme bodem van XRP is misschien niet binnen, maar in de toekomst zal het niveau van 0,30 USD er waarschijnlijk uitzien als een vrij zoet instappunt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me