EU Blockchain Group gaat live: Barclays, SWIFT, Ripple & IOTA-leden

Europa

De vooruitzichten voor de toekomst van blockchaintechnologie stijgen in de EU.

Dat komt omdat de International Association of Trusted Blockchain Applications (INATBA) net gelanceerd deze week in de hoofdstad van het blok, Brussel. Het resultaat van INATBA was het resultaat van de EU Blockchain Industry Round Table, een groep georganiseerd door de Europese Commissie, de belangrijkste administratieve en wetgevende instelling van de EU.

Europa

Volgens de aankondiging van de lancering zei de vereniging dat het ernaar zou streven om belanghebbenden uit alle lagen van de EU samen te brengen om blockchaintechnologie in de Europese mainstream te helpen brengen:

“Om het volledige transformationele potentieel te ontsluiten en de voordelen van blockchain en DLT voor bedrijven, de publieke sector en de samenleving als geheel te benutten, streeft INATBA ernaar een raamwerk te ontwikkelen dat samenwerking tussen de publieke en private sector, convergentie van regelgeving en juridische voorspelbaarheid bevordert en de integriteit van het systeem waarborgt. en transparantie. “

De leden van het lichaam zijn met name traditionele zakelijke krachtpatsers zoals Accenture, Barclays en SWIFT, evenals cryptoverse groepen zoals Ripple Labs en de IOTA Foundation.

Gefeliciteerd #INATBA leden! Samen kunnen we helpen om het volledige potentieel van te ontsluiten #blokkering & #DLT en stellen het in dienst van onze burgers & ondernemingen. Openbaar & particulieren kunnen nu beter samenwerken met integriteit en transparantie die het vertrouwen van onze burgers versterken pic.twitter.com/ytXAHB4NMd

– Mariya Gabriel (@GabrielMariya) 3 april 2019

Een ondersteuningsverklaring werd dienovereenkomstig ondertekend door INATBA’s deelnemers en gepubliceerd op top blockchains, of in het geval van IOTA op de Tangle van het project, een gericht acyclisch grafieksysteem (DAG) dat op dezelfde manier kan functioneren als een gedistribueerd grootboek.

IOTA Foundation mede-oprichter Dominik Schiener gebeld de formele activering van de associatie een teken dat de technologieën die de crypto-economie ondersteunen, voldoende ruimte hebben om naar de mainstream te groeien:

“We hebben ons eigen Public Regulatory Affairs-team opgericht om deze inspanning te leiden en zijn verheugd om een ​​van de oprichters van INATBA te zijn. De kracht en omvang van deze vereniging, evenals de steun van de Europese Commissie en andere regeringen, tonen alleen maar het toekomstige grenzeloze potentieel van Distributed Ledger Technologies aan. “

Stijging van officieel belang in blockchain in Europa

De lancering van de INATBA komt een paar maanden nadat ministers van zeven zuidelijke EU-landen samenkwamen om een resolutie hun intenties bekend te maken om samen te werken om hun respectieve en collectieve omhelzingen van blockchain-technologie te bevorderen.

De ministers van Cyprus, Frankrijk, Griekenland, Italië, Malta, Portugal en Spanje hebben een gezamenlijke verklaring afgegeven over hun voornemen om van Zuid-Europa een leider te maken in blockchain-technologie. Nog geen melding gemaakt van Bitcoin of openbare ketens, maar een positieve verwijzing naar privacy.https://t.co/gfQekW8vqB

– Balaji S.Srinivasan (@balajis) 7 december 2018

Deelnemers aan de verklaring waren onder meer ministers van vervoer van enkele van de beste economieën van Europa, waaronder Italië, Frankrijk en Spanje. Die dynamiek heeft ongetwijfeld kleinere Europese landen ertoe aangezet om op te letten en blockchain-initiatieven proactiever aan te pakken.

In hun aankondiging zeiden de ministers dat de technologie het leven van Europeanen kon verbeteren, vooral met betrekking tot hun privacy:

“Door zijn aard zijn wij van mening dat Distributed Ledger Technologies kan resulteren in verbeterde transparantie, verantwoording en privacy voor de eindgebruikers. In die zin zijn wij van mening dat het bevorderen van privacy door middel van blockchain-verbeterde oplossingen een stap vooruit kan zijn, waardoor burgers in staat worden gesteld controle te hebben over hun eigen persoonsgegevens. “

Europa’s strakkere privacy: PayPal heeft net geïnvesteerd in een blockchain-startup die kan helpen

Over privacy gesproken, de opkomst van de bredere algemene gegevensbeschermingsverordeningen (AVG) van de EU heeft de laatste tijd veel aandacht aan het onderwerp gegeven, aangezien de nieuwe regels bedrijven die actief zijn in het blok verplichten om veel strengere bescherming van de gegevens van gebruikers af te dwingen..

Natuurlijk zijn strengere privacyregels beter voor gebruikers, maar het afdwingen van de regels van de AVG brengt veel vervelend werk met zich mee voor EU-bedrijven.

Dat is waar een startup als Cambridge Blockchain om de hoek komt kijken. Cambridge, dat deze week furore maakte omdat PayPal Ventures deelnam aan de Serie A, maakt gebruik van blockchain-technologie voor identiteitsbeheer, wat wil zeggen dat hun platform de identiteit van gebruikers beveiligt en valideert, zodat bedrijven kunnen beschikken over toegang tot relevante gegevens zonder toegang tot specifieke gebruikersidentiteiten.

Dat is één bedrijf en één use-case. Maar het voorbeeld toont aan dat Dominik Schiener van IOTA misschien gelijk had toen hij zei dat gedistribueerde grootboeken in de komende jaren een groot potentieel voor adoptie kunnen hebben..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me