Ethereum’s MolochDAO krijgt een grote donatieboost van grote donateurs

Moloch DAO

MolochDAO, de gedecentraliseerde autonome organisatie die zich inzet voor de financiering van Ethereum-ontwikkeling, heeft zojuist een belangrijke donatie ontvangen van enkele van de meest invloedrijke figuren van Ethereum.

CEO van SpankChain en MolochDAO bedenker Ameen Soleimani kondigde de spraakmakende donaties op 10 mei aan tijdens een presentatie op de door ConsenSys gesponsorde Ethereal Summit in Brooklyn.

Moloch DAO

Daar onthulde Soleimani dat de medeoprichters van Ethereum, Vitalik Buterin, beiden respectievelijk 1.000 ether (ETH) hadden gedoneerd om zich bij de DAO aan te sluiten, met nog eens 2.000 ether die werd gedoneerd door leden van de Ethereum Foundation en ConsenSys, Lubin’s ETH-centrische venture capital studio..

Opgewonden om dat eindelijk zelf te onthullen, @ConsenSys, @VitalikButerin, en de @Ethereum Stichting dragen allemaal 1k bij $ ETH elk naar @MolochDAO. Enorm bedankt aan @ameensol helpen om de manier waarop we financieren te herdefiniëren #Ethereum ontwikkeling. GUILD BANK NU MEER DAN $ 1 miljoen &# 129327; #EtherealNY #YearOfTheDAO pic.twitter.com/6pDsLVKCrW

– Joseph Lubin (@ethereumJoseph) 10 mei 2019

De meevaller van 4.000 ETH markeert een serieuze vooruitgang voor MolochDAO, dat eerder dit jaar werd gecreëerd met net ten noorden van 20 deelnemers. De oprichters hebben gezamenlijk 2.200 ETH als ‘eerbetoon’ neergelegd om het recht te krijgen om te stemmen over hoe de fondsen moeten worden gebruikt voor ontwikkelingsprojecten in het Ethereum-ecosysteem.

De huidige leden van MolochDAO hebben nu een week om te stemmen over het al dan niet accepteren van de nieuwe prospects in de kudde, hoewel de ronde vermoedelijk zal leiden tot een aardverschuiving van stemmen voor: indien geaccepteerd, zou de 4.000 ETH van de donoren de huidige ontwikkeling van de groep effectief verdrievoudigen begroting.

Wat betreft de potentiële deelnemers van de Ethereum Foundation en ConsenSys, de twee organisaties kozen respectievelijk 10 personen om hun stembelangen in de DAO te uiten.

EF en Consensys hebben 10 personen geselecteerd om namens de organisaties op voorstellen te stemmen (elk 100 stemgerechtigde aandelen).

We verwelkomen ook nieuwe leden @latetot (ethgasstation) en een anoniem.

Dit zal brengen @MolochDAO tot een totaal van 50 leden. &# 128121;

​ &# 128121; Moloch (@MolochDAO) 10 mei 2019

Tijdens zijn onthulling beschreef Soleimani de samenwerking als een basisoorzaak om Ethereum te verbeteren:

“Moloch is een grassroots-inspanning in het hele ecosysteem van mensen die zich hebben aangesloten bij hun persoonlijke fondsen, omdat het ons kan schelen en Ethereum willen zien slagen.”

MolochDAO krijgt zijn eerste vork, en het is volledig minnelijk

MolochDAO’s eerste afgewezen prospect, het pseudonieme pet3rpan, besloot het heft in eigen handen te nemen door samen te werken met de MetaCartel-groep om te beginnen met het splitsen van de open-sourcecode van het gedecentraliseerde fonds in een nieuwe, afzonderlijke DAO.

We zijn aan het forken &# 127860; @MolochDAO &# 128121; en we gaan onze eigen DAO ⚙️ (@meta_cartel​ -> gericht op het versnellen van het productsucces &# 128242; van de Ethereum-toepassingslaag &# 129321; https://t.co/LUygkxxhL1

– Peter (@ pet3rpan_) 7 mei 2019

Zoals pet3rpan deze week in een aankondigingspost uitlegde, zal de nieuwe DAO zich richten op het versnellen van de ontwikkeling van gedecentraliseerde apps op Ethereum:

“MetaCartel zal een op subsidie ​​gebaseerde DAO lanceren die applicatielaagproducten zal financieren om het delen van productinzichten en gebruikersgegevens te coördineren. […] Het voordeel is echter dat deelnemende projecten hun gegevens vervolgens moeten delen met de rest van de DAO in ruil voor financiering. “

Het is ook allemaal liefde van de bedenkers, want het MolochDAO Twitter-account gaf MetaCartel een shout-out op Twitter na de aankondiging van de etherdonaties van Buterin en Lubin.

We zijn ook ongelooflijk trots om de eerste Moloch-vork te ondersteunen: @metacartel DAO om subsidies voor app-laagproducten op Ethereum te financieren en om het delen van gegevens tussen projecten te stimuleren. &# 128242; ⚙️&# 128107;https://t.co/oh5ksyZsbI

​ &# 128121; Moloch (@MolochDAO) 10 mei 2019

Daartoe is MetaCartel misschien wel de eerste van vele van dergelijke forks die komen.

Ethereum-gemeenschap worstelt onlangs met open source-financiering

De opkomst van MolochDAO en MetaCartel komt als pogingen om op te lossen hoe open-source-ontwikkeling in Ethereum het beste kan worden gefinancierd, een onderwerp dat de afgelopen maanden aanzienlijk is besproken in het ecosysteem van de blockchain..

In maart gaf Gitcoin mede-oprichter Kevin Owocki een lezing voor CoinFund, waar hij enkele van de meer prominente open-source financieringsroutes schetste die de belanghebbenden van Ethereum konden verkennen. De belangrijkste mogelijkheden die hij opmerkte waren de volgende:

  • DAO’s (bijv.MolochDAO en MetaCartel)
  • blokkeer uitgiftefinanciering
  • microdonaties
  • Gitcoin
  • CodeFund

Financiering van blokuitgiften, die tot nu toe redelijk controversieel is gebleken in gemeenschapsdiscussies, zou inhouden dat een klein deel van elke etherblokbeloning aan een ontwikkelingsfonds wordt toegewezen.

Van zijn kant vermoedde Vitalik Buterin onlangs hoe Ethereum-klanten en -portefeuilles een transactievergoeding van 1 gwei in rekening konden brengen om bij te dragen aan een microdonatieschema, waarvan de opbrengst zou gaan naar het betalen van Ethereum-ontwikkelingsinitiatieven.

Gitcoin, mede opgericht door Owocki, kan worden vergeleken met een gedecentraliseerde Patreon, terwijl CodeFund een door ConsenSys ondersteund project is dat ontwikkelingsfinanciering vergaart via ethische, privacy-respecterende advertenties op websites van ontwikkelaars.

Natuurlijk is er ruimte voor al deze oplossingen om samen te vallen onder de paraplu van Ethereum, maar of ze verder worden nagestreefd of steeds populairder worden, blijft aan de gemeenschap..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me