Ethereum on Fire: ziet dagelijks gasverbruiksrecord & Chainlink lanceert Mainnet

Ethereum

Het Ethereum-netwerk verwerkt zoveel activiteit als het ooit heeft gedaan dankzij een gestage opwaartse trend van de groeiende vraag.

Op 29 mei kwam de trackersite Etherscan toonde aan dat Ethereum die dag meer dan 49 miljard gaseenheden aan betalingen aan knooppuntoperatoren verwerkte, een nieuw record voor de op een na grootste openbare blockchain achter Bitcoin.

Ethereum

Gas is de fundamentele prijseenheid die wordt gebruikt in het Ethereum-ecosysteem en waarmee gebruikers kunnen bepalen hoeveel het kost om transacties en slimme contracten uit te voeren. Eén eenheid gas bestaat uit 20 Gwei, wat een benaming is van ether (ETH), het oorspronkelijke bezit en de figuurlijke brandstof van het netwerk van het project. Een gwei is 10 ** 9 van een wei, terwijl een wei 1/10 ** 18 van een ether is.

Gisteren brak het Ethereum-netwerk zijn record voor Total Daily Gas Used. pic.twitter.com/c4ybS3vcoQ

– ETHGasStation (@ETHGasStation) 30 mei 2019

De toenemende netwerkactiviteit heeft niet geleid tot acute congestie, aangezien transactiekosten en -tijden deze week laag zijn gebleven. Per gasanalysesite ETH Gas Station was de aanbevolen gasprijs voor transacties één gwei op het moment van drukken – ongeveer $ 0,005 USD – en de mediane wachttijd voor een transactiebevestiging was één blok of ongeveer 12 seconden.

Dergelijke prestaties waren opmerkelijk beter dan toen de activiteit op Ethereum in het verleden piekte, namelijk toen de populariteit van CryptoKitties voor het eerst explodeerde in 2017 en transacties op het blockchain-netwerk acuut werden vertraagd, wat ertoe leidde dat gebruikers atypisch hoge vergoedingen betaalden om snellere bevestigingen te krijgen..

Wat betreft wat heeft geleid tot de huidige golf van activiteit, is het bullish optimisme dat terugkeert naar de crypto-economie ongetwijfeld een grote drijfveer geweest. Aangezien de prijzen van bitcoin, ether en andere topmunten de afgelopen maanden een stijgende lijn vertoonden, is de koopdruk rond deze projecten toegenomen..

Dus nu er meer ether wordt gekocht, wordt er meer ether gebruikt – en in sommige gevallen wordt dergelijke ether opgesloten in gedecentraliseerde financiële apps zoals MakerDAO CDP’s om stablecoin-leningen af ​​te sluiten om alleen meer ether te kopen. Onlangs bereikte het bedrag van het uitstaande leenvolume op de beste DeFi-platforms van Ethereum voor het eerst een waardering van $ 100 miljoen USD, een indicatie van een stijgende vraag.

https://twitter.com/max_bronstein/status/1134095369783169024

Naast alleen maar gebruik maken van en speculatie, is blockchain-gaming, ondersteund door Ethereum, ook in opkomst. Zo hebben de financiers van CryptoKitties, Dapper Labs, onlangs een nieuwe Battle Royale onthuld in Cheeze Wizards, die al 1.000 ether heeft ontvangen als betaling voor de duelbare tokens van de game..

Wat nog moet worden gezien, is of er dienovereenkomstig meer netwerkcongestiepieken zullen zijn voordat Ethereum’s “ ETH 2.0 ” Serenity-upgrade werkelijkheid wordt.

Nog een mijlpaal? Gedecentraliseerde orakels op Ethereum, dankzij ChainLink Mainnet

De activering van ChainLink’s mainnet op 30 mei brak geen records, maar het markeerde wel een mijlpaal voor het bredere Ethereum-ecosysteem.

Dat komt omdat de lancering van het mainnet gedecentraliseerde orakelfuncties naar Ethereum heeft gebracht, een realiteit die de slimme contracten van de blockchain ‘slimmer’ dan ooit kan maken, omdat deze orakels real-world data kunnen sturen naar Ethereum’s anders opzettelijk naar binnen gerichte slimme contracten.

Chainlink Gids

In een bijbehorende Aankondiging, Sergey Nazarov, leider van de ChainLink-gemeenschap en CEO van SmartContract.com, legde uit hoe het project gebruik maakte van decentralisatie om de externe gegevens te onderzoeken die de orakels ontvangen en verzenden:

“ Chainlink’s benadering om het probleem van een ‘enkele vertrouwde derde partij’ op te lossen, gebruikt dezelfde methode die slimme contracten zelf beveiligt: ​​gedecentraliseerde berekening. Met het Chainlink-netwerk kunnen meerdere onafhankelijke knooppunten gedecentraliseerde berekeningen uitvoeren over de nauwkeurigheid van een externe invoer voordat deze in een slim contract wordt geschreven. “

In die post zei Nazarov dat enkele van de eerste orakelnetwerken op Ethereum zich zullen concentreren op het ophalen van “betrouwbare marktprijzen”, bijv. een ETH-USD-conversieratio.

Dus net terwijl Ethereum meer dan ooit wordt gebruikt, bereiken de mogelijkheden in en rond de blockchain ook gestaag nieuwe hoogten.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me