Ethereum Fork “Dothereum” ontstaat temidden van Polkadot-concurrentie

Dothereum

In de afgelopen weken hebben de verschillende belanghebbenden van Ethereum te maken gehad met het toenemende spook van mogelijke concurrentie van het Polkadot-netwerk, het aanstaande op interoperabiliteit gerichte blockchain-spel, ondersteund door de Web3 Foundation en gebouwd door Parity Technologies..

Nu is dat spook een beetje verder gestegen naarmate een pseudonieme ontwikkelaar is begonnen met werken Dothereum – een kopie van Ethereum gebouwd op de technologie van Polkadot.

Dothereum

Debatten zijn de laatste tijd rond Ethereum rondgedraaid over de vraag of de gemeenschap een ‘Big Tent’-benadering moet omarmen – dat wil zeggen dat meerdere top blockchain-projecten en hun bouwers samenvallen en door elkaar lopen – of dat er agressievere of defensievere standpunten moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat Ethereum een ​​voorsprong houdt op zijn belangrijkste concurrenten.

En hoewel de dynamiek misschien niet uitkomt, wordt Polkadot in sommige kringen steeds meer gezien als een belangrijke concurrent van Ethereum, omdat het is ontworpen om gebruikssituaties aan te pakken die de ETH 2.0 visie wordt op dezelfde manier gericht.

https://twitter.com/dothereum/status/1115874363314716672

Structureel gezien is het Polkadot-netwerk multi-chain blockchain-technologie die is ontworpen rond parachains – gestroomlijnde blockchains die worden beveiligd door een hoofdrelaisketen en kunnen worden overbrugd om projecten, zoals private en publieke blockchains, met elkaar te verbinden. Het netwerk en zijn eigen cryptocurrency-activa, DOT’s, zullen naar verwachting tegen eind 2019 live gaan.

Die tijdlijn suggereert dat Polkadot ETH 2.0 zal verslaan, wat het schaaltrio van Plasma, Casper en sharding naar de markt zal brengen – een realiteit die de bezorgdheid alleen maar heeft vergroot in een tijd dat Ethereum-belanghebbenden snellere manieren proberen te vinden om de toekomst van Ethereum te financieren..

Is @dothereum (een vork van Ethereum op een @pvdmeersch parachain) een val of een eerbetoon aan Ethereum?

– Woensdag Polls (@Wed WednesdayPolls) 10 april 2019

Wat Dothereum betreft, het is een onafhankelijk project en heeft tot nu toe geen formele steun van de Web3 Foundation of Parity Tech, de laatste zijn de makers van de populaire Parity Ethereum-client.

Maar de inwijding van Dothereum benadrukt het soort gebouw dat de meer defensieve voorstanders van Ethereum definitief zien als een inbreuk op de concurrentie.

Polkadot in focus sinds Afri Schoeden Ethereum verliet

De inzet van de ETH-DOT-debatten laaide op in februari nadat Parity’s releasemanager en toenmalige Ethereum-ontwikkelaar Afri Schoeden een tweet plaatsten met de vraag of “Polkadot levert wat Serenity zou moeten zijn”, met Serenity als de naam van de aanstaande ETH 2.0-upgrade.

Het is niet verwonderlijk dat die vraag geen gebrek aan controverse veroorzaakte in de sociale mediasfeer van Ethereum.

Diezelfde dag volgde er nog meer terugslag voor Schoeden nadat hij suggereerde dat de ETH 2.0-bakenketen over het algemeen oninteressant was:

“#Serenity Phase 0 wordt een proof-of-stake bakenketen die alleen interessant is voor investeerders (uitzetten), geen EVM-transitiefuncties, geen slimme contracten, dus geen d-apps. En toch kijken we nog steeds naar een tijdlijn van ~ 18 maanden om fase 0 in 2020 te lanceren. “

Omdat Schoeden op dat moment bij Parity aan zowel Ethereum als Polkadot werkte, waren sommige critici bedorven vanwege zorgen over belangenconflicten. Het resulterende drama bracht Schoeden ertoe zijn vertrek uit het Ethereum-ecosysteem aan te kondigen en de meeste van zijn aanwezigheid op sociale media te sluiten.

De aflevering liet velen aan beide kanten van het debat teleurgesteld achter. En sommigen hebben zelfs gespeculeerd dat Afri zijn talenten naar Dothereum heeft gebracht, aangezien Eric Conner van EthHub heeft gesuggereerd dat hij achter de Twitter- en Reddit-pagina’s van het nieuwe project staat..

Toen Afri zijn twitter vermoordde, volgde ik plotseling een twitter genaamd @ soc1c die ik niet kende en ik concludeerde dat hij het was, gezien het aantal dat ik volg. Ook 75 mensen die ik volg volgen dat account.

Diezelfde accountnaam op reddit / github maakt de site. pic.twitter.com/GywNUJws03

– eric.eth (@econoar) 11 april 2019

Lijnen die worden getrokken

Werk met ons samen, werk niet met hen samen.

Dat is de crux van het nieuwe Aragon Governance-voorstel van SpankChain-CEO Ameen Soleimani, waarin wordt voorgesteld dat Aragon (ANT) gefocust blijft op het bouwen via Ethereum nadat het DAO-project eerder dit jaar op het idee kwam om een ​​tweede Aragon Chain op Polkadot te lanceren..

Ik heb zojuist mijn eerste ingediend @AragonProject Governance voorstel!

&# 129413; AGP-20: houd Aragon gefocust op Ethereum, niet op Polkadot &# 129413;

Ik kijk ernaar uit om onchain-governance in actie te zien! Gelieve RT voor zichtbaarheid!

&# 129413;&# 129413;&# 129413;https://t.co/4nu0ABT4Rj pic.twitter.com/p5kJI1H8OM

– ameen.eth &# 128121; (@ameensol) 11 april 2019

Soleimani schrijft:

“Vandaag wordt het duidelijker dat Aragon van plan is‘ AragonChain ’te bouwen als een parachain Polkadot, een Ethereum-concurrent. Aangezien veel ANT-houders belangrijke belanghebbenden zijn in het Ethereum-ecosysteem, druist dit mogelijk in tegen hun wensen […] Kortom, ons voorstel is om Aragon te beperken om op wat voor manier dan ook geld uit te geven aan de ontwikkeling van Polkadot. “

Als er iets duidelijk is, is het dat de Ethereum vs. Polkadot-debatten waarschijnlijk nog maar net begonnen zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me