Ethereum Ecosystem Booming: Eyes Slew of New Toys deze week

Ethereum

Deze week zijn de verschillende hoeken van het Ethereum-ecosysteem gevuld met een bijzonder levendige vlaag van activiteit.

Ten eerste zijn er MAD Stores – denk aan “wederzijds verzekerde vernietiging”. Gemaakt door Ethereum-ontwikkelaar Alejandro Diaz en aangekondigd op woensdag, Turms MAD Stores is een anonieme en gedecentraliseerde marktplaats die gebruikmaakt van slimme Ethereum-contracten om helemaal geen backend-server nodig te hebben.

Ethereum

In de onthulling typeerde Diaz de markt als verwant aan een ‘volledig gedecentraliseerde’ en meer privéversie van eBay:

“Een ander verschil tussen ebay en MAD Stores is dat verkopers anoniem kunnen blijven, of op zijn minst pseudoniem; dat wil zeggen dat kopers en verkopers alleen bekend zijn onder hun Ethereum-adressen (of ENS-namen). “

Degenen die deals sluiten, kunnen gebruik maken van het relatief nieuwe Turms Anonymous Message Transport systeem, een ander project waaraan Diaz heeft gewerkt. Turms AMT kan gecodeerde communicatie maken tussen Ethereum-adressen.

Bovendien bieden de slimme MAD-contracten escrow-functionaliteiten, een grootboek voor productcategorieën en de mogelijkheid om de inventaris van een verkoper en informatie daarover vast te leggen.

Kopers en verkopers worden beschermd volgens het eerder genoemde principe van wederzijds verzekerde vernietiging. Als een partij aan weerszijden van een deal de andere partij probeert op te lichten, wordt het in beslag genomen geld van beide gebruikers verbrand.

Een andere Ethereum-mixer komt op de plaat

Er zijn onlangs verschillende mixers voorgesteld in het Ethereum-ecosysteem (bijvoorbeeld Heiswap) en de nieuwste aanwinst is de Tornado-mixer, die wordt ondersteund door de zk-SNARKS-privacytechnologie – ook bekend als ‘Zero-Knowledge Beknopt niet-interactief kennisargument’ transacties.

https://t.co/UWmw9bIgIn is nu beschikbaar voor openbare bèta op kovan testnet! Met de Tornado-mixer aangedreven door zkSnarks-technologie kunnen gebruikers nu hun $ ETH

Het biedt niet-bewarende, betrouwbare, serverloze privétransacties op het Ethereum-netwerk.

Video: https://t.co/BiKVWmpeec

– RS (@rstormsf) 24 juli 2019

De mixer is met name niet-bewarend, wat betekent dat gebruikers privé Ethereum-gebaseerde transacties kunnen faciliteren vanuit het comfort van een adres naar keuze in plaats van eerst ether (ETH) op een gecentraliseerde beurs te moeten deponeren.

De Tornado-mixer is net vrijgegeven op het Kovan-testnet, dus hij is nog niet klaar voor een productieomgevingstatus. Maar de vooruitgang is bemoedigend voor veel belanghebbenden uit de Ethereum-gemeenschap die de afgelopen tijd hebben gelobbyd voor solide mixerbronnen.

Gepoolde cDAI gebouwd om Ethereum-financiering te helpen

De afgelopen weken heeft EthHub mede-oprichter en Gnosis-teamlid Eric Conner het idee geopperd om een ​​gepoold fonds te lanceren dat bestaat uit de Dai stablecoin, waarvan de interesse kan worden gelegd op de ontwikkelingsactiviteiten van Ethereum, terwijl investeerders tegelijkertijd kunnen trokken hun belangrijkste investeringen terug toen alles was gezegd en gedaan.

Nu is een vroeg voorbeeld van dat model officieel naar voren gebracht in het Pooled cDAI-project. Zoals de inspanning is GitHub legt uit, doet het de volgende activiteiten:

“[…] Voegt DAI samen, zet het om in samengestelde DAI en stuurt de rente naar een begunstigde. Gebruikers die DAI in de pool plaatsen, ontvangen Pooled cDAI (pcDAI), een ERC20-token dat op elk moment 1-voor-1 inwisselbaar is voor DAI. “

Introductie van Pooled cDAI, een ERC20-token-sjabloon waarmee mensen DAI kunnen samenvoegen, de DAI in @compoundfinance , en stuur de rente naar een begunstigde. Vergrendelde DAI kan * op elk moment * worden ingetrokken. Een beetje zoals gegeneraliseerd @RTLnieuws . #DeFi https://t.co/jX6ZAANhdf

– Zefram Lou (@boredGenius) 25 juli 2019

Beschrijf het als een andere nieuwe open-source financieringsweg voor ontwikkeling die zou kunnen worden onderzocht door allerlei soorten entiteiten in de crypto-economie, niet in de laatste plaats Ethereum-belanghebbenden die de ontwikkelingsvooruitzichten in het ecosysteem van de blockchain willen verbeteren.

Wauw! Iemand heeft het idee van het communautair rentefonds al gebouwd.

Ik hou van deze gemeenschap. https://t.co/owmaeSyT50

– eric.eth (@econoar) 25 juli 2019

Over de Dai stablecoin gesproken, het is ook de moeite waard om te vermelden dat het MakerDAO-team dat toezicht houdt op het dubbele MKR-DAI-ecosysteem een ​​bugbounty-campagne heeft geopend voor het komende Multi-Collateral Dai-aanbod, waardoor gebruikers uiteindelijk schuldposities met onderpand kunnen nemen ( CDP’s) die activa buiten ether gebruiken.

U weet allemaal wat dit betekent… Soon ™ ️ https://t.co/6kVa7G3rLk

– DeFi Pulse &# 127815; (@defipulse) 25 juli 2019

Real World, off-chain assets om Maker CDP’s te ondersteunen?

Over het openstellen van CDP’s met activa die verder gaan dan ether, en hoe zit het met off-chain activa zoals fysiek eigendom?

Dat is wat Fluidity – de bouwers van de AirSwap-crypto-uitwisseling – plannen met hun Tokenized Asset Portfolio-roadmap.

Vandaag @Fluidityio introduceerde de Tokenized Asset Portfolio (TAP) –

Een model waarmee reële activa kunnen worden verpand als onderpand in gedecentraliseerde kredietfaciliteiten –

Inclusief het MakerDAO multi-collateral Dai-systeem cc @makerdao $ dai #ethereumhttps://t.co/0wgHQaQ5dD

– Michael Oved (@ ovedm606) 25 juli 2019

Redelijke mensen kunnen het er wel of niet mee eens zijn of niet-ketenactiva die worden gebruikt om Dai-leningen te beveiligen, een slim idee is, maar wat duidelijk is, is dat de DeFi-horizon met de dag groeit.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me