Een primeur: Swiss Watchdog verleent banklicenties aan blockchain-bedrijven

Zwitserland

Het is een vroege domino, maar hij is toch gevallen.

Op 26 augustus maakte de Zwitserse toezichthouder op de financiële markten (FINMA) – de belangrijkste financiële toezichthouder van Zwitserland – bekend dat dit het geval was verleende bank- en effectenvergunnings aan twee binnenlandse blockchain-bedrijven, de in Zug gevestigde SEBA Crypto AG en de in Zürich gevestigde Sygnum AG.

Zwitserland

Eerst en vooral zullen de licenties de bedrijven in staat stellen om blockchain-centrische diensten uit te breiden naar reguliere klanten, met name institutionele klanten..

Bij de aankondiging van de licenties publiceerde FINMA tegelijkertijd nieuwe anti-witwasrichtlijnen (AML) voor blockchain-bedrijven die actief zijn in Zwitserland. De overheidsregelgever zei dat er geen nieuwe regels nodig waren voor blockchain-technologie, alleen de toepassing van heersende wetten:

“Op blockchain gebaseerde bedrijfsmodellen mogen echter het bestaande regelgevingskader niet omzeilen. Dat geldt met name voor de regels ter bestrijding van witwassen en terrorismefinanciering, waar de inherente anonimiteit van blockchaintechnologie verhoogde risico’s met zich meebrengt. ”

Met name SEBA Crypto-voorzitter Andreas Amschwand prees de ongekende goedkeuring van FINMA als een mijlpaal voor de crypto-economie als geheel:

“De banklicentie van de Zwitserse financiële marktautoriteit FINMA is niet alleen een mijlpaal voor SEBA, het zet een nieuwe standaard voor bankieren in de Blockchain- en digitale activa-economie. Dit moment heeft betekenis tot ver buiten de Zwitserse financiële sector. “

Geen crypto-overdrachten zonder AML-gegevens

Als een voorbeeld van hoe het gebruik van cryptocurrency in reguliere bankcontexten er de komende jaren in toenemende mate uit zal zien, zullen gebruikers van blockchainservices in Zwitserland identificerende Know Your Customer (KYC) -informatie moeten hebben die samen met transacties tussen gereguleerde bedrijven wordt verzonden.

“Wat betreft traditionele bankoverschrijvingen, moet informatie over de klant en de begunstigde worden verzonden met overdrachten van tokens”, zei FINMA.

In zijn aankondiging van maandag merkte de Zwitserse waakhond op dat zijn nieuw gepubliceerde blockchain-financieringsrichtlijnen onderdeel waren van het bod van het bureau om te voldoen aan de Financial Action Task Force (FATF), een door de G20 gesteunde instantie die deze zomer strenge nieuwe AML-regels voor cryptocurrency-bedrijven publiceerde..

Meer dan 200 landen zullen deze FATF-regels volgen, en FINMA wacht duidelijk niet af als het gaat om dergelijke naleving.

Mogelijk herkent u SEBA Crypto al

Afgelopen herfst kondigde SEBA Crypto aan dat het iets meer dan $ 100 miljoen USD had opgehaald om zijn inspanningen om een ​​cryptocurrency-bank op te bouwen te financieren. Destijds zei het bedrijf dat het samenwerkte met FINMA om bank- en effectenlicenties te verkrijgen, een doel dat vanaf deze week officieel in vervulling ging..

Voorlopig zal het bedrijf blijven proberen zijn missie om een ​​one-stop crypto-zakencentrum te worden, met diensten variërend van financiering tot consulting. Crypto-economie autochtonen en reguliere gebruikers worden beide in de gaten gehouden door het bedrijf.

“ Met veiligheid, transparantie en prestaties als kernwaarden, is het onze ambitie om marktleider te worden in de convergentie van traditionele financiën met de crypto-economie ”, zei de CEO van het bedrijf, Guido Buehler afgelopen september..

Interessante rimpel: Amerikaanse en Zwitserse autoriteiten ontmoeten elkaar op Facebook Weegschaal

Toen Facebook deze zomer zijn geplande Libra stablecoin-project aankondigde, veroorzaakte de onthulling een regelgevende vuurstorm over de hele wereld. Veel internationale autoriteiten bliezen sindsdien om toezicht te houden op het initiatief.

De laatste gebeurtenis in die thread vond plaats in de afgelopen week, toen de Amerikaanse vertegenwoordiger Maxine Waters (D-CA) een tweeledige delegatie leidde naar Zwitserland, waar de ondersteunende vereniging van de Libra stablecoin zijn hoofdkantoor heeft. Terwijl ze daar waren, ontmoetten Rep. Waters en haar collega’s verschillende Zwitserse toezichthouders, waaronder FINMA, drukten en handhaafden haar bezorgdheid over “het toestaan ​​van een groot technologiebedrijf om een ​​particulier gecontroleerde, alternatieve wereldwijde valuta te creëren.”

In ieder geval zijn de congreslid en haar collega’s van plan het vuur aan te houden.

“Ik kijk ernaar uit om onze congresdelegatie voort te zetten en deze kwesties, het witwassen van geld en andere zaken binnen de jurisdictie van de commissie [House of Representatives’ Financial Services] te onderzoeken, “zei Rep. Waters.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me