Econoom Nouriel Roubini: beschouwt blockchain als “nutteloos”, de wereldmarkt lijkt het niet eens te zijn

Nouriel Roubini Crypto

De scepsis van Nouriel Roubini in de aanloop naar de crash in 2008 was goed geplaatst. Hij was een van de weinige stemmen die alarm sloeg over synthetische obligaties, die uiteindelijk de wereldmarkten naar de rand van de afgrond dreef. Nu heeft Nouriel Roubini een hard standpunt ingenomen over alles wat crypto is, inclusief blockchain.

Nouriel Roubini Crypto

Nouriel Roubini, afbeelding uit Amerikaanse virtuele ambassade Iran

In een recent interview met Naeem Aslam, Nouriel Roubini was uitgesproken over zijn opvattingen over blockchain en cryptocurrency. Hij vertelde meneer Aslam dat: “

De hele ICO-industrie is oplichterij. Mensen beroven en zamelen geld in voor projecten met nulwaarde. “

Nouriel Roubini was ook hard op blockchain, wat hij beschouwt als een doodlopende technologie die niets zal opleveren.

Veel mensen die Nouriel Roubini respecteren, maar positief zijn over blockchain en crypto’s, zijn afgeschrikt door zijn opmerkingen. Het lijdt weinig twijfel dat zijn extreem negatieve houding ten opzichte van alles wat met cryptocurrency en blockchain te maken heeft, waarschijnlijk niet klopt. De ongelooflijke hoeveelheid ontwikkelingsgeld die de sector binnenkomt, is een bewijs van brede belangstelling, maar blockchain krijgt ook steun van vooruitstrevende regeringen.

Nouriel Roubini heeft waarschijnlijk ongelijk op Blockchain

Het lijdt geen twijfel dat blockchain nieuw, onbewezen en in de beginfase van commercialisering als technologie is. Terwijl blockchain ongeveer tien jaar geleden in gebruik werd genomen met Bitcoin, kwam het pas de laatste twee jaar echt op de wereldmarkt. De reactie die het in korte tijd heeft gekregen, is enorm. Er zijn talloze evenementen die aantonen dat overheden en bedrijven de ontwikkeling van blockchain serieus nemen.

Gevraagd naar banken en blockchain, had Nouriel Roubini dit te zeggen,

“Er is niets nieuws of unieks aan het testen van nieuwe technologieën door banken. Ze testen elke dag duizenden nieuwe technologieën. “, En vervolgde:” Als een bank een klein beetje kapitaal steekt in het testen van een nieuwe technologie, betekent dit niet dat ze die gaan gebruiken. “

Nouriel Roubini’s kijk op blockchain is duidelijk beperkt. Veel grote banken ‘testen’ niet alleen blockchain-technologie, ze creëren ook gepatenteerde systemen om talloze taken met blockchain af te handelen. Dit is veel groter dan een rage, en Nouriel Roubini zal zich waarschijnlijk in een steeds meer geïsoleerde positie bevinden als hij vasthoudt aan een visie op blockchain die nu zinvol losstaat van objectief vastgoed..

Overheden HOUDEN van Blockchain

Een van de constante punten van kritiek van Nouriel Roubini op blockchain en crypto’s is schaalbaarheid. Het lijdt weinig twijfel dat Bitcoin niet het platform zal zijn dat het bestaande wereldwijde financiële systeem volledig vervangt. Bitcoin is traag, omslachtig en gebruikt een hoop elektriciteit. Het was ook het eerste blockchain-platform dat op grote schaal werd gebruikt en was waarschijnlijk niet ontworpen om de wereld over te nemen.

Nu zijn er miljarden dollars die de blockchain-ontwikkelingsruimte betreden en landen als China, Zuid-Korea en Hong Kong werken eraan om de voorsprong in blockchain-technologie te krijgen. De regering van Zuid-Korea heeft meer dan 4 miljard USD gereserveerd voor verschillende blockchain-ontwikkelingsprogramma’s en ze moedigen ontwikkelaars actief aan om nieuwe manieren te vinden om de technologie te gebruiken.

Aziatische durfkapitaalfondsen

Lezen: Aziatische durfkapitaalfondsen die investeringen in wereldwijde cryptobedrijven opvoeren

China heeft ook een blockchain-investeringsgolf gehad. Tegenwoordig zijn er meer geregistreerde bedrijven in China die blockchain op hun naam hebben dan waar dan ook. Ze zullen profiteren van ontwikkelingsprogramma’s zoals degene die de stad Nanjing heeft opgezet, die meer dan een miljard USD in lokale blockchain-bedrijven zullen pompen.

Gaat niet snel naar pop

Zoals bij elke nieuwe technologie zit er waarschijnlijk een beetje schuim in de blockchain-ruimte. De meeste startups verbranden geld, ongeacht in welk vakgebied ze zich bevinden, en blockchain-ontwikkelaars zullen waarschijnlijk hetzelfde zijn. Dit is geen kritiek op blockchain, maar alleen de feiten over hoe nieuwe ideeën op de markt worden gebracht.

Blockchain-ontwikkeling gaat nergens heen en over een decennium zal het waarschijnlijk een veelgebruikte technologie zijn. Het lot van de eerste generatie cryptovaluta is minder zeker, en de gezellige relatie die blockchain met regeringen onderhoudt, strekt zich niet uit tot gedecentraliseerde valuta’s. Als Nouriel Roubini iets blijft bashen, moet hij waarschijnlijk bij Bitcoin blijven.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me