Digital Gold Rush: Bitmain lanceert Massive Texas Mine

Bitcoin Gold Rush

Net als veel van de topbedrijven in de ruimte, ontsnapte Bitmain, de grootste hardwarefabrikant voor cryptocurrency-mijnbouw, niet aan de beet van de bearish neergang van de crypto-economie van vorig jaar. Als reactie hierop voerde het bedrijf uiteindelijk belangrijke herstructureringen door in zijn personeelsbestand.

Een tijdlang leken de plannen van Bitmain voor een nieuwe mijnbouwboerderij in Rockdale, Texas – die het bedrijf in augustus 2018 bevestigde en waarvan werd verwacht dat het de grootste bitcoinmijn ter wereld zou worden – in gevaar.. Niet meer, wel.

Bitcoin Gold Rush

Op 21 oktober kondigden ambtenaren van Bitmain en Rockdale de formele lancering aan van de enorme boerderij van 50 megawatt (MW), die is gehuisvest op een terrein van 33.000 hectare waar vroeger een smeltfaciliteit van Aluminium Company of America (Alcoa) was gevestigd..

Bitmain is van plan om Rockdale Operations verder uit te breiden

Het werk op de boerderij is vorig jaar begonnen, met een voorlopige installatie van 25 MW. Bitmain heeft de reikwijdte van de operatie nu verdubbeld bij de lancering en het bedrijf zei dat de capaciteit nog eens 500 procent zou kunnen toenemen per de aankondiging van maandag.

Ter vergelijking: het bitcoin-mijncentrum Bitmain dat vorig jaar in de staat Washington werd geactiveerd, werd gelanceerd met slechts 12 MW aan capaciteit.

Als deze potentiële uitbreiding van 500 procent zou worden gerealiseerd, zou de Rockdale-boerderij een klasse apart worden op het wereldtoneel.

“Bitmain zal doorgaan met de bouw van de 50 MW-faciliteit, die kan worden uitgebreid tot een capaciteit van meer dan 300 MW, waardoor het de grootste bitcoin-mijnbouwfaciliteit ter wereld wordt”, aldus het mijnbouwbedrijf..

#Bitmain voltooit de bouw van 50MW mijnbouwfaciliteit in #Rockdale #Texas. ​https://t.co/Sztme8Fokf) Het project is bedoeld om banen te creëren in het gebied en is van plan om samen te werken met het lokale district om onderwijs en training te bieden over blockchain-technologie en datacenteractiviteiten. pic.twitter.com/z5W7b7eNei

– Antminer_main (@Antminer_main) 21 oktober 2019

De inspanning is klaar om een ​​win-winsituatie te worden voor het bedrijf en de lokale Rockdale-gemeenschap, die zal profiteren van nieuwe banen nadat ze de afgelopen jaren hard zijn getroffen door het vertrek van traditionele industriële ondernemingen..

Bitmain van zijn kant ziet Texas als een sleutelregio voor het toekomstige cryptocurrency-mijnecosysteem. Clinton Brown, de hoofdprojectmanager van Bitmain voor de Rockdale-site, zei:

“We zijn verheugd om deze faciliteit te lanceren, wat belangrijk is voor de wereldwijde uitbreidingsplannen van Bitmain. De stabiele en efficiënte energiebronnen in Texas zijn fundamenteel voor de onvermijdelijke groei van de cryptocurrency-mijnbouw. ​​”

Rockdale Farm is niet langer in Limbo

Toen Bitmain zijn Rockdale-plannen bevestigde, was de boerderij oorspronkelijk bedoeld om maar liefst 600 lokale banen te creëren en te genieten van een verbazingwekkende 500 MW aan elektrische capaciteit.

Toen sloeg de bearmarkt van de crypto-economie van 2018 toe, en het sloeg hard toe. Net als andere mijnbouwbedrijven en cryptocurrency-uitwisselingen was Bitmain verre van immuun voor de acute neergang van de markt.

Inderdaad, het bedrijf heeft naar schatting alleen al in het derde kwartaal van 2018 ongeveer $ 500 miljoen USD verloren. In november sneed het bedrijf het aantal aanwervingen terug en bevroor de groei op de locatie in Rockdale dienovereenkomstig, met slechts 14 werknemers die op dat moment de fabriek bemanden..

Terwijl de bearmarkt bleef bijten, zou Bitmain tegen het einde van januari 2019 honderden werknemers hebben ontslagen in operationele herstructureringen. 9 van de 14 Rockdale-werknemers waren opgenomen in die honderden, en de lokale bevolking vroeg zich af of het project helemaal failliet zou gaan. . Zonder in details te treden, bevestigde Bitmain dat er personeelsveranderingen waren opgetreden in een blogupdate van maart.

“Inkrimping van de faciliteit was nodig om de veranderende marktvraag bij te houden”, vertelde woordvoerder Nishant Sharma later aan WIRED..

Die veranderingen waren voldoende om de Rockdale-mijn in stand te houden, zoals blijkt uit het nieuws van deze week. En hoewel de nieuwe mijn later arriveerde en met minder personeel dan aanvankelijk gedacht, is hij eindelijk uitgekomen, zal hij een ongekende omvang krijgen en heeft hij het potentieel om een ​​positieve kracht te worden in de Rockdale-gemeenschap en daarbuiten..

“Nu deze operationele veranderingen zijn doorgevoerd, is de prioriteit voor dit jaar om te verdubbelen in het innoveren voor en van dienst te zijn aan onze klanten”, zei Bitmain in de eerder genoemde update van maart..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me