Dieprood: $ 24 miljard verdampt in één dag van de cryptocurrency-markt

Dieprood

Volgens gegevens van coinmarketcap.com is, op enkele uitzonderingen na (zoals Litecoin Cash), in wezen elk activum op de top 100-lijst met 5,5% tot 24% gedaald. Bitcoin zelf zag een daling tot onder de $ 7000 en Bitcoin Cash viel onder de $ 1000. In totaal is de markt op het moment van publicatie met $ 25 miljard gedaald. Maar wat heeft dit veroorzaakt en hoe reageert de cryptocurrency-gemeenschap? Is dit het einde van cryptocurrency, of gewoon weer een hobbel op de weg??

Dieprood

Mogelijke oorzaak – angst voor CFTC-manipulatiesonde

Onlangs werd aangekondigd dat de CFTC, of ​​de US Commodity Futures Trading Commission, een onderzoek naar vier cryptocurrency-uitwisselingen lanceerde en handelsgegevens begon te eisen met betrekking tot haar onderzoek. De uitwisselingen naar verluidt gericht omvatten Coinbase, Bitstamp, itBit en Kraken.

Het onderzoek lijkt verband te houden met de recente bitcoin-futurescontracten die eind vorig jaar door CME Group Inc. werden gelanceerd.

Bitcoin-futures

Lees meer over Bitcoin Futures

De contracten, die in december 2017 werden gelanceerd, werden behaald met de hoogste prijsstijging in de algehele markt voor cryptocurrency ooit eerder gezien. Dit werd natuurlijk opgevangen door de beruchte scherpe daling die vanaf januari van dit jaar werd waargenomen. Januari is toevallig ook het moment waarop de eerste termijncontracten zouden zijn beëindigd.

Het doel van de sonde zelf is om te bepalen of er al dan niet prijsmanipulatie heeft plaatsgevonden die de waarde van de Bitcoin-futurescontracten zou hebben beïnvloed. Dit had op zijn beurt mogelijk een flinke winst kunnen opleveren voor degenen die tegen Bitcoin wedden.

Waarom de prijs manipuleren?

Wanneer we prijsmanipulatie als een concept beschouwen, heeft het meestal betrekking op verschillende pomp- en dumpschema’s. Een pump and dump treedt op wanneer een klein activum (zoals penny-aandelen of een cryptovaluta met een laag volume) met een laag aantal uitstaande aandelen of een lage liquiditeit plotseling het doelwit is van een massale koopcampagne. Deze campagne zorgt ervoor dat de prijs in zeer korte tijd verdubbelt of verdrievoudigt. De daders van de pump and dump nemen vervolgens de tweede helft van hun plan, de dump, in handen door al hun bezit tegen de hoogste prijs te verkopen. Hierdoor daalt de prijs en lijden alle andere investeerders zware verliezen. Oppompen en storten is bijna overal illegaal en wanneer daders worden gepakt, kunnen de straffen zwaar zijn.

Maar wat de CFTC dit keer onderzoekt, is een iets andere kijk op hetzelfde thema. Futurescontracten zijn in veel opzichten een manier om short te gaan op de markt. Met andere woorden, hoe lager de prijs is van waar het contract begon, hoe meer winst investeerders kunnen verdienen. En dus wekte de plotselinge en enorme prijsdaling in de aanloop naar het einde van de contracten duidelijk enkele argwaan.

Of deze sonde al dan niet direct leidt tot de prijsdaling die we zojuist hebben gezien, is onduidelijk.

Wees niet bang voor de rode dagen

Als reactie op de recente marktdaling heeft de cryptocurrency-gemeenschap grotendeels gereageerd zoals altijd. Dat wezen, een mengeling van angst, scepsis, complottheorieën, herhaling van de HODL-mantra en herposten van zelfmoord-hotline-informatie.

Een consistente trend die altijd lijkt te verschijnen tijdens deze neergang op de markt, is dat individuen beweren dat tijden als deze een perfect moment zijn om te kopen. Sommigen maken vaak grapjes en zeggen dat het vandaag is als de

Black Friday van cryptocurrency. Dat wil zeggen, alles is te koop, en vaak met een aanzienlijke korting.

Een andere vermeldenswaardige gemeenschapsreactie is de uitdrukking “Ik geloof in de technologie”. Hoewel deze uitdrukking ooit in het verleden serieus werd gebruikt, lijkt het nu een soort meme te zijn geworden. Dat wil zeggen, terwijl velen zich bezighouden met cryptomarkten puur om te speculeren en in de hoop snel winst te behalen, is een ander deel van de investeerders echte gelovigen in de technologie en geloven ze dat cryptocurrency er is om te blijven.

Dit refrein lijkt echter alleen massaal op te treden in tijden van enorme neergang. Het is om deze reden dat we vermoeden dat de zin een meme is geworden, of op zijn minst een grap.

De 301ste dood van Bitcoin?

Nieuwscentrum 99bitcoins.com houdt bij wat het noemt Bitcoin Doodsbrieven. Het volgt elke keer dat de reguliere media Bitcoin dood hebben verklaard. Het is bijna zeker dat met de prijsdip van vandaag die richting 10% gaat, we hoogstwaarschijnlijk nog een paar verdere verklaringen zullen zien dat bitcoin ‘dood’ is..

We moeten opnieuw onthouden dat bitcoin een jaar geleden op dat moment voor minder dan $ 3000 handelde. Vanaf dat moment tot dit jaar is de Bitcoin-waardering nog steeds met meer dan het dubbele gestegen. En dus als u een echte gelovige bent, ziet u misschien ook gebeurtenissen zoals die van vandaag als een koopmogelijkheid, of een kans om met korting ‘uw koffers te vullen’..

Uitgelichte afbeelding via coin360.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me