De wereldwijde media-industrie ziet belofte in de mogelijkheden van Blockchain voor IP-bescherming

Wereldwijde media blockchain

De media-industrie heeft veel geprofiteerd van de overgang naar digitale technologie. Tegenwoordig is media schijnbaar overal beschikbaar waar een internetverbinding is. Een van de problemen waarmee mediaproducenten te maken hebben gehad, is hoe ze hun intellectuele eigendom (IP) kunnen bijhouden zodra het online is gepubliceerd.

Afhankelijk van waar de media worden gereproduceerd, kan de maker deze al dan niet laten verwijderen als hij niet is betaald voor het gebruik ervan. Om het voor kleinere creatievelingen moeilijker te maken, kan het proberen om hun media online te vinden. Zoekmachines kunnen helpen, maar blockchaintechnologie kan het hele media-ecosysteem voor iedereen beter maken.

Wereldwijde media blockchain

Brede implementatie is mogelijk

Talrijke sprekers op een mediaforum dat werd georganiseerd door het China Global Television Network (CGTN) en videopersbureau CCTV + waren zeer positief over de impact die blockchain zou kunnen spelen in de mediadistributie.

Hubii AS was een nieuwsaggregator voordat ze besloten om naar blockchain te draaien. Hun CEO, Jacobo Toll-Messia, vertelde de conferentie dat blockchain geweldig was voor: “Het opslaan van gegevens voor allerlei doeleinden, waarop je allerlei oplossingen kunt implementeren.” Hij is vooral enthousiast over de slimme contracten die mogelijk zijn met blockchain, waardoor het online verkopen van media een stuk gemakkelijker zou kunnen worden.

De heer Toll-Messia verklaarde verder dat het microbetalingsplatform van Hubii AS “zeer binnenkort geïmplementeerd zal worden, zo snel als in het komende jaar.” Slimme contracten en microbetalingen passen perfect bij elkaar en kunnen nieuwe platforms economisch mogelijk maken. In plaats van via de bestaande financiële infrastructuur te werken, kunnen mediaproducenten verkopen via blockchain-gebaseerde platforms die praktisch niets kosten.

Betere oplossingen voor het volgen van media met Blockchain

Baidu Baike is een online encyclopedie die is gemaakt door de Chinese zoekmachine Baidu. Yang Minglu, productarchitect bij Baidu Baike, vertelde de conferentie dat “Vorig jaar 2017 het keerpunt was. Vanaf 2017 had elke productmanager het over blockchain. ” Er is veel hype in de blockchain-ruimte, maar er is ook veel potentieel.

Mevrouw Minglu denkt dat blockchain een grote hulp kan zijn voor haar bedrijf. Ze zei: “Wij (Baidu Baike) slaan de informatie van de afbeelding op in blockchain zodat we vanaf het allereerste begin beschermingsinspanningen kunnen initiëren. Ook combineren we blockchain, kunstmatige intelligentie (AI) -technologie en gegevensverwerkingstechnologie in dit project, zodat we de informatie van de afbeelding kunnen vergelijken met informatie van andere afbeeldingen die beschikbaar zijn op internet, zodat in gevallen waarin intellectuele eigendomsrechten worden geschonden door anderen , kunnen we juridische stappen ondernemen. “

Zodra IP is opgeslagen in een blockchain, kunnen geavanceerde AI-algo’s contenteigenaren helpen erachter te komen waar hun media wordt gebruikt. Voor klanten die de aankoop van mediarechten willen vereenvoudigen, kunnen slimme contracten een geweldig hulpmiddel zijn. Het kan ook helpen om de oorsprong van online media te verifiëren, die de afgelopen jaren het onderwerp is geweest van veel beschuldigingen. De term “nepnieuws” staat synoniem voor verdachte media, die blockchain kan helpen elimineren.

The Associated Press werkt met Blockchain

Jim Kennedy is de senior vice-president voor strategie en bedrijfsontwikkeling bij het AP, hij reageerde onlangs op blockchain, te zeggen: “Ik hoorde al over blockchain vóór de hype en was erin geïnteresseerd vanuit het oogpunt van registratie en verificatie en syndicatie.” The Associated Press (AP) is een van de grootste producenten van inhoud op het net.

De AP vond het “gratis en open internet” moeilijk te beheren, en ze hopen dat hun samenwerking met blockchain-firma Civil oplossingen zal opleveren voor hun contentmanagementbehoeften. Het gebruik van slimme contracten en microbetalingen kan ook nuttig zijn voor de AP, aangezien ze moeten concurreren met meer producenten van inhoud op mondiaal niveau.

Op dit moment bevinden al deze blockchain-platforms zich nog in de kinderschoenen. De bestaande blockchain-infrastructuur is veelbelovend voor makers van inhoud, en met een paar jaar ontwikkeling zou blockchain het volgende grote platform voor rechtenbeheer kunnen zijn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me