De memo gemist: Mizuho’s J-Coin heeft niet eens betrekking op blockchain

Mizuho J-Coin

Enkele van ‘s werelds grootste instellingen lanceren crypto-activa. Maar over het algemeen maken maar weinig van deze ondernemingen gebruik van blockchain, laat staan ​​van gedecentraliseerde technologieën. Voorbeeld: het digitale bezit van JP Morgan, de toepasselijk genaamde JPM Coin, zal geen voorbeeld zijn van de bestaansreden van netwerken zonder toestemming. Volgens eerdere rapporten van Blockonomi zal het door Wall Street gesteunde, aan de Amerikaanse dollar gekoppelde activum gebaseerd zijn op een privéversie van Ethereum, bekend als Quorum.

Social media-gigant Facebook is naar verluidt op zoek om ook zijn eigen cryptocurrency te lanceren. Maar waarschijnlijker dan niet, zal de onderneming ongeëvenaard gecentraliseerd zijn.

Een andere instelling deed woensdag als bedrijfsvertegenwoordiger mee aan de paradox die gecentraliseerde cryptocurrencies zijn vertelde Quartz dat hun aanstaande aanbod op geen enkele manier, vorm of vorm gebruik zal maken van blockchain.

Mizuho J-Coin

Japanse instelling om ‘Crypto’ te lanceren

Eind 2017, toen BTC zich enorm begon te verzamelen, begon CNBC gemeld dat de Japanse financiële instelling Mizuho overwoog om de zogenaamde “J-Coin” te lanceren, net op tijd voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. Hoewel de details na dat rapport schaars waren, beweerden sommigen dat Mizuho’s uitstapje slechts van horen zeggen was, heeft de Nikkei Asian Review bevestigd het rapport eind 2018. Volgens de outlet wilde de financiële gigant tegen maart een consumentgerichte cryptocurrency introduceren, omdat het een geldloze economie wil promoten.

Maar volgens Quartz, die een citaat kreeg van een Mizuho-woordvoerder, zal J-Coin in veel opzichten niet op Bitcoin lijken. Ze leggen uit dat hoewel het aan Yen gekoppelde token wordt beschreven als een ‘digitaal valutaplatform’, het geen gebruik zal maken van blockchain of gedecentraliseerde grootboeken om transactiegegevens te verwerken en / of op te slaan..

In plaats van een medium te zijn voor transacties die moeten worden onderbroken, zal de J-Coin van de instelling de Japanse poging zijn om de acceptatie van digitale transacties aan te wakkeren. Quartz betoogt dat Japan traag is geweest om “de digitale sprong te maken”, aangezien kenmerken van de Japanse samenleving (negatieve rentetarieven, lage criminaliteit, enz.) Het gebruik van contant geld bevorderen in plaats van betalingen via mobiele apparaten. Maar met de komst van de stablecoin komt Japan misschien wel een stap dichter bij de penetratie van 40% digitale betalingen, in plaats van de huidige 20%..

Waarom Blockchain (en decentralisatie) nodig is

Hoewel het aanbod van Mizuho het grote publiek ertoe kan aanzetten om hun armen open te stellen voor digitale valuta, inclusief Bitcoin, kan het feit dat blockchain (en bij uitbreiding gedecentraliseerde technologieën) niet worden gebruikt, deze gemeenschap irriteren. Dit is waarom, zoals uitgelegd door Su Zhu en Hasu, respectievelijk de chief investment officer van Three Arrows Capital en een onafhankelijke crypto-onderzoeker.

Contant geld (een inherent peer-to-peer, toestemmingsloos en privé-ruilmiddel), geen geld, bestaat al honderden jaren, zo niet een handvol millennia. Maar met de opkomst van de digitale betaaldiensten in gedachten, stellen Hasu en Zhu dat er een einde zou kunnen komen aan de hegemonie die vormen van contant geld hebben verworven. Het duo schrijft dat PayPal, Venmo, WeChat Pay en een betalingsecosysteem van vergelijkbaar kaliber en aard ‘elke behoefte aan contant geld wegnemen’, omdat ze worden gepusht als snellere, goedkopere en efficiëntere vormen van waardeoverdracht.

De databases die transacties volgen die met online geld zijn gedaan, zijn al rijp om te kiezen voor de bevoegdheden die er zijn, waardoor het gecentraliseerde establishment met een Sauron-achtig oog over de samenleving kan waken. En met de schijnbaar meedogenloze opkomst van deze diensten en ecosystemen, zou contant geld in de nabije toekomst tot het verleden kunnen behoren. Ze leggen uit:

“Het gebruik van contant geld in grotere coupures is zo gestigmatiseerd geraakt in de VS en Europa dat voor het opnemen of meenemen van een bepaald bedrag de uitdrukkelijke toestemming van de overheid vereist is […]. We zullen stellen dat het elimineren van contant geld, zelfs als de meeste betalingen al de samenleving kwetsbaarder maken voor toezicht, financiële controle en autoritarisme. “

Hoewel de afwezigheid van privé, toestemmingsloos contant geld niet per se een probleem zou zijn als mensen niet-feilbaar zouden zijn, kan zo’n onvruchtbare utopie alleen bestaan ​​in de hoofden van sciencefiction-denkers. Hasu en Zhu merkten dus op dat, hoewel regeringen zouden beweren dat geldloos zijn de burgers beschermt – censuur, confiscatie van fondsen en dergelijke gemakkelijk de maatschappelijke norm zouden kunnen worden.

Maar dat is waar Bitcoin zijn gezicht laat zien. De twee auteurs leggen uit dat de cryptocurrency een bonafide hedge zou kunnen worden tegen een geldloze samenleving. Er werd opgemerkt dat, hoewel Bitcoin kennelijk een use-case heeft als deflatoir actief, net als goud, het het beste kan worden gebruikt als een nieuw soort geld – digitaal contant geld, “dat de voordelen van fysiek contant geld combineert met de voordelen van digitale betalingen.”

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me