De CEO van QuadrigaCX gebruikte zijn persoonlijke middelen nadat de rekening was geblokkeerd

QuadrigaCX

De plotseling overleden oprichter en CEO van de cryptocurrency-uitwisseling QuadrigaCX gebruikte zogenaamd zijn eigen persoonlijke geld om opnames van gebruikers mogelijk te houden nadat de bank een rechtszaak had aangespannen met betrekking tot de uitwisseling..

Na de controverse met de ontbrekende fondsen die begon met het plotselinge en onverwachte overlijden van QuadrigaCX CEO, Gerald Cotten, op 14 januari, publiceerde Cotten’s vrouw, Jennifer Robertson, een verklaring over Scribd op 13 maart, waar ze details deelde over haar betrokkenheid bij het geval van de ontbrekende fondsen sinds de dood van haar man.

QuadrigaCX

In de verklaring beweert Robertson dat de overleden CEO van QuadrigaCX naar verluidt zijn geld gebruikte om de beurs draaiende te houden nadat de CIBC-bank had besloten om vijf verschillende rekeningen met $ 21,6 miljoen te bevriezen..

Robertson verklaarde verder dat, hoewel haar man geen details heeft gedeeld over hoe hij de uitwisseling beheerde, Cotten haar wel deelde dat hij zijn eigen geld in de uitwisseling stort om te compenseren voor het geld van gebruikers dat in een rechtszaak zat..

Wettelijke vertegenwoordigers van QuadrigaCX Stepping Out, zegt Cotten’s Widow

In de officiële verklaring die is gepubliceerd door Jennifer Robertson, deelde de weduwe van de overleden CEO van Canada’s grootste cryptocurrency-exchange, ook dat het bedrijf niet langer zal samenwerken met wettelijke vertegenwoordigers die in 2018 aan de zaak van de rechtszaken hebben gewerkt..

Als reden achter de beslissing van de voormalige vertegenwoordigers van QuadrigaCX in de rechtbank werden er verder geen details over de motieven aan Robertson bekendgemaakt; In haar recente verklaring benadrukte ze echter dat het team besloot zich terug te trekken vanwege het mogelijke belangenconflict.

Accounts bevroren

In de tijd dat een van de grootste banken van Canada, CIBC, besloot om een ​​aantal van de QuadrigaCX-rekeningen te bevriezen om de eigenaren van de geschillen te identificeren, waren de rekeningen die in het proces van geschil waren eigendom van Costodian Inc, de betalingsverwerker van de beurs..

CIBC liet toen al snel de rechtbank betrekken bij de zaak van de bevroren tegoeden met als hoofddoel te bepalen aan wie de tegoeden precies toebehoorden, terwijl een deel van de betwiste gelden verdacht werd van eigendom van 388 QuadrigaCX-gebruikers.

De uitwisseling drong er bij de rechtbank op aan dat het proces per ongeluk was gestart, en voegde eraan toe dat de meerderheid van de bevroren tegoeden toebehoorde aan Quadriga.

Destijds werd gezegd dat de uitwisseling financiële problemen had, aangezien 2018 een moeilijk jaar was voor veel cryptogerelateerde bedrijven, vanwege de beertrends op de markt, waardoor de zaak verdacht werd voor gebruikers..

Ondertussen beweert de weduwe van Cotten dat de overleden CEO voor zijn gebruikers zorgde, en daarom mengde hij zijn geld met de stortingen van gebruikers. De mening over Reddit lijkt echter in de lijn te liggen zei door Redditor bitwise_ranger:

“Onnodig te zeggen dat de bewering dat een CEO die verantwoordelijk is voor de fondsen van meer dan 115.000 handelaren ‘zorgde’ voor handelaren terwijl hij, op zijn minst uit nalatigheid, verantwoordelijk was voor het financieel ruïneren van veel van hun leven, maar een klein beetje rijk is aan onze bescheiden mening. “

Twitter-gebruikers lijken niet minder teleurgesteld te zijn in de manier waarop het schandaal van QuadrigaCX 190 miljoen dollar aan het ontrafelen is, terwijl Canadese cryptocurrency-houders al op zoek zijn naar veiligere alternatieven in beurzen zoals Coinbase:

@coinbase Bij het recente QuadrigaCX-debacle hebben Canadezen dringend behoefte aan een nieuw, betrouwbaar en eenvoudig platform waarop ze hun crypto’s kunnen verkopen om te fiat op.

Heeft Coinbase een plan om dat marktaandeel te nemen en CAD $ volledig te ondersteunen?

?

– Gabriel Parrot (@Gab_Parrot) 14 maart 2019

Zoals CCAA en Ernst & Young, werkzaam als rechtbankmonitor, onderzoekt nog steeds de zaak van de ontbrekende fondsen en probeert de cryptocurrency en activa van alle gebruikers terug te krijgen.Robertson vroeg de rechtbank eerder in maart om een ​​compensatie van 225.000 $ te betalen die ze uit haar fondsen gebruikte om te dekken alle juridische kosten.

Robertson belooft door te gaan met het ondersteunen van het proces voor het herstellen van ontbrekende activa

Zoals gevraagd door het advocatenkantoor dat de gebruikers van QuadrigaCX vertegenwoordigt die vermiste fondsen hadden gemeld, Cox & Palmer, zou Robertson pas recht moeten hebben op de gevraagde terugbetaling als Ernst & Young geeft informatie over Cotten’s nalatenschap met betrekking tot transacties en alle activa.

Toch concludeerde Robertson de meest recente verklaring die bijna twee maanden na de dood van de CEO van QuadrigaCX werd gepubliceerd, dat ze betrokken moet blijven bij het proces van het terughalen en lokaliseren van de ontbrekende activa die bij het schandaal betrokken zijn, en voegde eraan toe dat ze samenwerkt met CCAA en de rechtbankmonitor om zo snel mogelijk tot de bodem van de zaak te komen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me