De adoptie van cryptocurrency in Latijns-Amerika kan de prijzen doen stijgen

Latijns-Amerikaanse cryptocurrency

Latijns-Amerika (LatAm) heeft een complexe monetaire geschiedenis. Tegenwoordig vertegenwoordigt het een van de grootste potentiële markten voor crypto’s. Venezuela haalde de krantenkoppen toen het de eerste grote natie werd die een soevereine crypto introduceerde, hoewel de Venezolaanse Petro waarschijnlijk niet lang zal worden gebruikt..

De reden waarom de Petro een niet-starter is, is dezelfde reden waarom het crypto-gebruik van LatAm waarschijnlijk zal toenemen. LatAm regeringen zijn notoir corrupt en hebben een lange geschiedenis van misbruik van hun nationale financiële systemen.

Tegenwoordig zijn er meer geldproblemen in LatAm. Venezuela introduceerde de Petro als onderdeel van een remonetisering en er heerst een ongebreidelde inflatie in heel Latijns-Amerika, vooral in Argentinië. Crypto’s bieden mensen overal een optie als het gaat om hoe ze betalen en waarde opslaan.

Latijns-Amerikaanse cryptocurrency

Crypto’s zijn zinvol in Latijns-Amerika

De meeste landen in LatAm hebben al twee financiële systemen. Het financiële systeem van de staat is moeilijk te gebruiken, zit vol met regelgeving en vereist dat de bevolking zaken doet in een nationale valuta die over het algemeen niet veel wordt gebruikt buiten het land.

Het zou geen verrassing moeten zijn dat Amerikaanse dollars, euro’s en Britse ponden erg populair zijn in het tweede financiële systeem dat gebruikelijk is in LatAm-landen. Het tweede financiële systeem is natuurlijk illegaal. Vreemde valuta worden doorgaans aangehouden als een back-up van het verdachte nationale financiële systeem, maar het aanhouden van fysieke valuta brengt zijn eigen problemen met zich mee..

Veel mensen in LatAm-landen zijn gewend geraakt aan het omgaan met problemen die niet goed worden begrepen in landen met stabielere financiële systemen, en de groeiende financiële problemen kunnen het gebruik van eerstelijns crypto’s veel hoger maken.

2017 was een geweldig jaar voor crypto’s in LatAm

Terwijl crypto’s in 2017 in prijs stegen, vlogen hun acceptatiegraad hoger in enkele van de grootste economieën van LatAm. In 2017 steeg het gebruik van cryptovaluta met 1.000% in Venezuela en met 450% in Brazilië. Het gebruik van Argentijnse cryptovaluta is ook gestegen, en de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires heeft een hoge mate van crypto-acceptatie gezien.

Naast aanhoudende problemen met de financiële stabiliteit, heeft de bevolking van LatAm te weinig banken. Volgens sommige schattingen bedraagt ​​het aantal mensen in Latijns-Amerika dat weinig of geen toegang heeft tot financiële diensten maar liefst 70%.

Het is niet moeilijk te begrijpen waarom zoveel mensen het enige financiële systeem waar ze gemakkelijk toegang toe hebben, niet willen vertrouwen. Veel mensen in Argentinië hebben de toegang tot hun spaargeld verloren toen het land in 2001 zijn staatsschuld niet meer kon betalen. Nu worden een paar LatAm-landen met vergelijkbare omstandigheden geconfronteerd, maar hun bevolking heeft een nieuwe oplossing.

LatAm kan op een grote manier in crypto’s veranderen

Er is een fundamenteel verschil in de rol die crypto’s kunnen spelen in LatAm. Hoewel de meeste mensen die crypto’s bezitten, deze niet dagelijks gebruiken voor betalingen, hebben crypto’s de rol van geld in Venezuela overgenomen. Er worden zelfs nieuwe apps ontworpen om mensen die geen dure smartphone kunnen betalen Dash te laten gebruiken, wat waarschijnlijk zal leiden tot verdere acceptatie van de crypto.

De OESO zegt dat 75% van de mensen in LatAm weinig of geen vertrouwen toont in hun regeringen, en 80% denkt dat corruptie wijdverbreid is. Zodra hun geld nog meer waarde verliest, kunnen ze in nog grotere aantallen overgaan op crypto’s.

Sebastian Serrano, de mede-oprichter van het Argentijnse Ripio Credit Network, vertelde Forbes dat,

“De adoptie is de afgelopen vijf jaar enorm gegroeid in Latijns-Amerika. Dat is een van de belangrijkste redenen waarom we onze inspanningen hebben gericht op een digitale portemonnee voor consumenten, in plaats van een eerste product voor verkopers. De regelgeving is de afgelopen twee jaar ook gegroeid, maar er is nog steeds geen duidelijke strategie van de toezichthouders, afgezien van het heffen van belastingen op de opbrengsten van cryptohandel. Maar over het algemeen zou ik zeggen dat mensen zich steeds meer bewust worden van crypto en het potentieel van blockchain-technologie, maar er is nog een lange weg te gaan voor massale acceptatie “

Die ‘lange weg’ zou een grote kans kunnen betekenen voor mensen die de crypto’s kopen die nieuwe gebruikers in LatAm willen gebruiken. Het zou ook een geweldige plek kunnen zijn om goedkope oplossingen voor cryptobetalingen te ontwerpen, vooral voor de armen die alleen toegang hebben tot basistechnologie voor telecom..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me