Crypto wisselt steun uit voor strengere regelgeving te midden van nieuwe FATF-richtlijnen

Crypto-uitwisselingen

Nu bitcoin en de markt voor cryptocurrency in het algemeen steeds populairder worden, is het geen verrassing dat het overheidstoezicht stijgt. De Financial Action Task Force (FATF) is ingesteld om richtlijnen uit te vaardigen aan meer dan 200 landen over hoe de virtuele valuta in hun respectieve landen te controleren.

Deze nieuwe regels kunnen extra wettelijke beperkingen opleggen aan cryptocurrency-uitwisselingen, vooral omdat ze de privacy beïnvloeden. Als reactie daarop zou de digitale handelsmarkt meer nadruk kunnen gaan leggen op gedecentraliseerde uitwisselingsplatforms (DEX).

Crypto-uitwisselingen

FATF Bitcoin-regelgeving op handen

Tegen 21 juni 2019 zal de intergouvernementele instantie – FATF, richtlijnen uitgeven aan de 200 landen die de regels volgen voor het besturen van de virtuele valuta-industrie. Deze stap maakt deel uit van de inspanningen van de FATF tegen het witwassen van geld (AML) en terrorismefinanciering.

Dit zei Alexandra Wijmenga-Daniel, een woordvoerder van het bureau in een e-mail aan Bloomberg nieuwe richtlijnen omvat beurzen, bewaarplatforms en hedgefondsen om er maar een paar te noemen. Uit rapporten blijkt ook dat deze nieuwe bepalingen een afspiegeling zullen zijn van veel van de al lang bestaande wetten die al gelden voor de reguliere bank- en financiële sector.

Volgens Bloomberg zullen de FATF-richtlijnen landen adviseren om strikte Know-Your-Customer (KYC) -protocollen op te leggen aan alle deelnemende entiteiten in de cryptocurrency-ruimte. Deze wetten zijn van toepassing op cryptocurrency-transacties die hoger zijn dan $ 1.000 of 1.000 euro.

Overheden zullen ook toegang hebben tot klantgegevens over de personen aan de ontvangende kant van dergelijke transacties om mogelijke witwaspraktijken of terrorismefinancieringsactiviteiten op te sporen. Dergelijke grootschalige wetten voor gegevensverzameling zouden ernstige gevolgen hebben voor de privacy van bitcoin-transacties.

Verplichte KYC kan leiden tot meer hoofdpijn bij uitwisselingen

Deze nieuwe FATF-richtlijnen kunnen extra compliance-hoofdpijn betekenen voor bitcoin-uitwisselingen over de hele wereld. Afgezien van de compliancekosten, zullen platforms ook een stapje extra moeten doen om te bepalen wie transactieontvangers zijn, wat betekent dat op maat gemaakte technologieën moeten worden ontwikkeld.

John Roth van Bittrex identificeert hetzelfde probleem en zegt:

Het zal ofwel een volledige en fundamentele herstructurering van blockchain-technologie vereisen, of het zal een wereldwijd parallel systeem vereisen dat min of meer wordt geconstrueerd tussen de ongeveer 200 uitwisselingen in de wereld. U kunt zich moeilijkheden voorstellen bij het proberen zoiets te bouwen.

Zoals eerder gemeld door Blockonomi, neemt Japan al stappen om strengere wetten op te leggen aan cryptocurrency-uitwisselingen die in het land actief zijn. Deze nieuwe maatregelen komen nu het land probeert een gunstige FATF-rating te krijgen wanneer het intergouvernementele agentschap in het najaar van 2019 langskomt..

Net als Japan zullen andere rechtsgebieden hoogstwaarschijnlijk het moeilijk krijgen op dwalende platforms, wat leidt tot stopzetting van deze niet-conforme uitwisselingen. Strengere KYC-protocollen dragen ook bij aan de lijst met nalevingsproblemen waarmee veel platforms in verschillende landen worden geconfronteerd.

Onduidelijke effectenwetten hebben drie belangrijke beurzen gezien: Binance, Poloniex en Bittrex, geofence Amerikaanse handelaren sinds het begin. Afhankelijk van de omvang van het aanstaande FATF-mandaat, kunnen meer platforms gedwongen worden om ook Amerikaanse handelaren te geofence.

Hoogstwaarschijnlijk naar DEX draaien

Privacy is misschien wel een van de fundamentele bouwstenen van cryptocurrency en de instelling van verplichte KYC-wetten kan ertoe leiden dat deelnemers afstand nemen van gecentraliseerde handelsroutes die onderhevig zijn aan overheidswetten. Deze spil zou de weg kunnen openen voor peer-to-peer (P2P) -handel via DEX-platforms om populairder te worden.

Jeff Horowitz van Coinbase die met Bloomberg spreekt, maakt een soortgelijke opmerking en zegt:

“Ik begrijp waarom de FATF dit wil doen, maar het toepassen van bankregels op deze sector zou meer mensen ertoe kunnen aanzetten om transacties van persoon tot persoon uit te voeren, wat zou resulteren in minder transparantie voor wetshandhaving. De FATF moet echt rekening houden met de vele onbedoelde gevolgen van het toepassen van deze specifieke regel op virtual-asset service providers (VASP’s). “

Bij DEX-platforms zijn meestal geen fiat-transacties betrokken, waardoor het niet langer nodig is om aan KYC te voldoen. Om een ​​dergelijk draaipunt echter mainstream te maken, hebben DEX-platforms verbeterde gebruikersinterfaces nodig, omdat ze notoir moeilijk te gebruiken zijn in vergelijking met hun gecentraliseerde tegenhangers.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me