Crypto Trading Giant Bithumb ingesteld om $ 69 miljoen belastingboete te bestrijden

Bithumb

Na een belastingaanslag van $ 69,1 miljoen die eind 2019 door de Zuid-Koreaanse Nationale Belastingdienst (NTS) werd opgelegd, heeft cryptocurrency exchange-gigant Bithumb een klacht ingediend bij het belastingtribunaal om de belastingaanslag te ontkennen. De NTS en Bithumb moeten 90 dagen wachten op een beslissing van het tribunaal.

Bithumb wil hun geld terug

Volgens Korea Times, Bithumb wil dat het belastingtribunaal de NTS-belastingaanslag van $ 69,1 miljoen vernietigt. Volgens de klacht van de crypto-uitwisselingsgigant is er geen reden voor de opgelegde belastingaanslag.

Het bedrijf voerde ook aan dat het land cryptocurrency niet wettelijk erkent en dat de NTS daarom niet de autoriteit heeft om een ​​belasting op crypto-transacties en transacties te heffen..

Een ambtenaar die het uitwisselingsbedrijf vertegenwoordigde, zei:

“We hebben het volledige bedrag betaald en bereiden ons sindsdien voor op argumenten. We denken dat we de kans zullen krijgen om ons standpunt in de rechtbank te verduidelijken “.

De NTS heeft in november 2019 een bronbelastingfactuur van $ 69,1 miljoen (80,3 miljard gewonnen) uitgegeven aan de cryptowisselonderneming. De belastingcategorie is een inkomstenbelasting die door de betaler of het bedrijf aan de overheid wordt betaald in plaats van door de ontvanger van het inkomen..

Bithumb hoofdkantoor in SeoulBithumb hoofdkantoor in Seoul, Afbeelding van Korea Times

De belasting wordt meestal ook ingehouden of in de meeste gevallen rechtstreeks van het inkomen afgetrokken. Dit betekent dat het wisselkantoor volgens de opgelegde belastingaanslag geen andere keus had dan het bedrag eerst aan de NTS te betalen voordat het resterende inkomen aan zijn klanten en klanten werd uitgekeerd..

Bij het uitschrijven van de belastingaanslag op Bithumb, categoriseerde de NTS de cryptohandel van de firma’s van buitenlanders als diverse inkomsten en zei dat het overeenkomstige meerwaarden als activa erkende.

De belastingdienst stelt dat deze winsten die in Zuid-Koreaanse won zijn onttrokken aan rekeningen van buitenlanders, kwalificeren als belastbaar inkomen. Het bureau eist verder eerlijke belastingheffing op basis van het principe dat waar er inkomen is, er ook belasting moet zijn.

NTS zegt dat Crypto Exchanges belastingen moeten betalen

Net als op het moment van de pers is er geen bericht van de NTS over de klacht. Een ambtenaar van het bureau zei dat ze weigeren commentaar te geven op de zaak en binnen 90 dagen op het oordeel van de belastingrechtbank zullen wachten.

Een adviseur van de financiële toezichthouder van Zuid-Korea, de financiële toezichthoudende dienst, Choi Hwoa-in zei:

“Bitcoin (BTC) is onder de huidige wet geen activa. Het is duidelijk en eenvoudig. Dat maakte het ministerie van Economie en Financiën al duidelijk. De NTS die doorgaat met de belastingheffing is ongegrond en ongegrond, vooral omdat het nog steeds wacht op het advies van het ministerie over dezelfde kwestie waar het opnieuw naar op zoek was “.

Deskundigen wijzen erop dat cryptocurrencies niet worden erkend door de belastingwetgeving van het land en dat de NTS niet bevoegd is om belasting te heffen op winsten uit digitale valuta.

Bovendien zijn cryptovaluta’s en virtuele valuta niet tastbaar en kunnen ze niet worden gecategoriseerd als ‘activa’.

Deskundigen beweren ook dat de onwettige belastingcampagne van de NTS tegen Bithumb slechts een manier is om solide redenen vast te stellen voor de belastingdienst om belasting te heffen op virtuele valuta en winsten uit cryptotransacties..

Het geschil komt op een moment dat de handel in cryptovaluta en winsten uit digitale valuta in Zuid-Korea is toegenomen. Deze groeiende trend zou ertoe kunnen leiden dat de belastingautoriteiten van het land de handel in cryptovaluta en de winst uit correspondentie beschouwen als een nieuwe bron van belastbaar inkomen..

Strikte regelgevende voorwaarden voor Zuid-Koreaanse crypto-uitwisselingen

Hoe populair crypto ook is in Zuid-Korea, het land heeft weinig gedaan om een ​​omgeving te creëren voor virtuele valuta en cryptohandel, zoals andere landen in Zuidoost-Azië hebben gedaan..

In juni 2019 meldde Blockonomi dat de financiële toezichthouder van het land, de Fair Trade Commission, wetten heeft geïmplementeerd waarin staat dat crypto-uitwisselingen volledig aansprakelijk zouden zijn voor hacks en daaropvolgende schade..

In augustus 2019 werd ook gemeld dat bijna 97% van de cryptobeurzen in het land failliet ging als gevolg van afnemende handelsactiviteiten. Van blockchain- en cryptoprojecten werd gemeld dat ze de voorkeur gaven aan het vermelden van hun tokens op platforms buiten het land, omdat ze de schuld gaven aan de strenge maatregelen die werden opgelegd aan cryptohandel in het land.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me