Crypto-onderzoekers Chainalysis Haalde $ 30 miljoen op in de laatste financieringsronde

Deze week kondigde het meest spraakmakende blockchain-analysebedrijf van de cryptocurrency-ruimte, Chainalysis, aan dat het $ 30 miljoen USD had opgehaald in een serie B-fondsenwervingsronde onder leiding van het Amerikaanse risicokapitaalbedrijf Accel.

Als onderdeel van de deal zal Phillippe Botteri van Accel toetreden tot de Raad van Bestuur van Chainalysis. Benchmark, een andere Amerikaanse VC-firma, versterkte zijn eigen investering in de blockchain-onderzoeker-onderneming na te hebben deelgenomen aan de Series A-ronde van $ 16 miljoen van het bedrijf afgelopen voorjaar..

Chainalysis, dat enterprise-grade blockchain-onderzoek en compliance-diensten levert, heeft al kantoren in New York en Kopenhagen en zal de nieuwe Series B-financiering gebruiken om een ​​derde kantoor in Londen te openen, een teken van de groeiende operationele ambities van het bedrijf..

“Hoewel we al een tijdje met voeten op de grond in Londen staan, zijn we verheugd om daar officieel een kantoor te openen”, zei het Chainalysis-team in hun Aankondiging.

“Als ons tweede Europese kantoor na Kopenhagen, zal Londen fungeren als onze hub voor Europese zaken en als verankering van ons onderzoek. We zullen proberen ons personeelsbestand daar te verdubbelen door gebruik te maken van de grote talentenpool van Londen. De stad is optimaal vanwege de nabijheid van topuniversiteiten die cryptocurrency steeds meer erkennen als een technologie die klaarstaat om de manier waarop mensen waarde uitwisselen over de hele wereld opnieuw vorm te geven. “

De laatste geldinzamelingsronde komt nadat Chainalysis zijn diensten in 2018 uitbreidde, zelfs toen andere cryptobedrijven stopten te midden van de crypto-economische neergang van het jaar. Vorig jaar lanceerde het bedrijf zijn Know Your Transaction (KYT) -systeem, een “real-time anti-witwas-compliance-oplossing” die nu door meer dan 100 bedrijven wordt gebruikt.

Dat KYT-systeem biedt nu dekking voor de beste cryptocurrencies zoals bitcoin (BTC), bitcoin cash (BCH), ether (ETH), Litecoin (LTC). Het bedrijf heeft gezegd dat het ook van plan is zijn nieuwe financiering te gebruiken om de productontwikkeling rond “nieuw gebruik van cryptocurrency” uit te breiden.

“We zijn gefocust op het mogelijk maken van nieuwe cryptocurrency use-cases zoals stablecoins en het ondersteunen van bedrijven en overheden wereldwijd naarmate de regulering van cryptocurrency meer gedefinieerd wordt”, merkte Chainalysis CEO Michael Gronager op in de nasleep van de Series B.

De beste onderzoekers van Crypto wendden zich vorige maand tot Stablecoins

In januari, Chainalysis bekend gemaakt het had de dekking van zijn KYT-systeem geopend tot twee stijgende stablecoin-projecten, Paxos en TrustToken.

Het bedrijf zei dat de uitbreiding gebruikers in staat zou stellen om de gedekte stablecoins te volgen “tijdens elke transactie gedurende hun volledige levenscyclus, inclusief uitgifte en inwisseling”.

“De herhaalde slag tegen cryptocurrency is de vluchtigheid ervan, en vertrouwen in stablecoins zou de weg kunnen banen naar meer commercieel gebruik”, zei Chainalysis COO Jonathan Levin op het nieuws..

“Chainalysis KYT voor stablecoins ondersteunt deze visie verder door de lat voor verantwoording hoger te leggen en compliance-teams de technologie te bieden die ze nodig hebben om aan de AML-vereisten te voldoen.”

Omdat er de afgelopen twee jaar verschillende nieuwe stablecoins zijn gegroeid, is de naam van het spel nu dat projecten gebruikers overhalen. Het hebben van dekking onder het KYT-systeem kan Paxos en TrustToken een verdere voorsprong in transparantie geven naarmate de stablecoin-ratrace voortduurt.

Nieuw rapport in “Crypto Crime Series”

Chainalysis zou geen miljoenen dollars aan investeringen vasthouden als ze niet goed waren in blockchain-analyse.

Het onderzoeksbureau zette hun vaardigheden in om bekwaam te gebruiken in hun nieuwste Crypto Crime Series-rapport, genaamd “Gedecodeerde hacks,”Die werd uitgebracht op 28 januari.

In het rapport zagen de cryptodetectives dat twee tot nu toe niet-geïdentificeerde groepen achter verschillende grote uitwisselingshacks in het cryptocurrency-ecosysteem zaten..

“Hacken doet alle andere vormen van cryptocriminaliteit in de schaduw, en het wordt gedomineerd door twee prominente, professionele hackgroepen”, aldus de auteurs..

“Samen zijn deze twee groepen verantwoordelijk voor het stelen van ongeveer $ 1 miljard tot nu toe, minstens 60% van alle publiekelijk gerapporteerde hacks. En gezien de mogelijke beloningen, lijdt het geen twijfel dat het hacken zal doorgaan; het is de meest lucratieve van alle cryptomisdaden. “

Dus terwijl hackers bewegingen blijven maken in de crypto-ruimte, blijft Chainalysis waken en de financiering veiligstellen die daarvoor nodig is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me