Crypto Law Scene wordt nog gekker: Craig Wright reageert op Bitcoin SV Debacle

Bitcoin SV

Wat een gekke weken is het geweest voor de cryptowetgeving. Eerder deze maand maakte de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), bekend om het toepassen van hardhandige regelgevende maatregelen, eindelijk de wateren vrij over initiële muntenaanbiedingen (ICO), publiceerde een begeleidend document, startte een vacature voor ‘cryptospecialisten’ en publiceerde een brief zonder actie tegen een blockchain-project.

Onlangs onthulde de schenking van $ 39 miljard aan Harvard University dat het had geïnvesteerd in Blockstack, een project dat op zoek is naar de lancering van het eerste token dat voldoet aan het A + -raamwerk van de SEC.

Maar het waren niet allemaal zonneschijn en regenbogen op het juridische front van cryptocurrency. De Australische cryptograaf Craig Wright en zijn medepromotoren van Bitcoin Satoshi’s Vision (BSV) bedreigden in een reeks stappen een reeks belangrijke belanghebbenden uit de industrie die beweren dat hij een ‘fraudeur’ is en ‘niet Satoshi Nakamoto’ met juridische stappen. Het is niet bepaald mooi geweest.

Bitcoin SV

Bitcoin SV Delisting Spree

Zoals gemeld door Blockonomi in de afgelopen 72 uur, begint het conflict tussen Craig Wright, Calvin Ayre en zijn kamp en de rest van de cryptocurrency-gemeenschap een hoogtepunt te bereiken. Nadat de cryptograaf Ayre, een Canadese ondernemer, had verleid om Ethereum-maker Vitalik Buterin, Lightning Network-voorstander Holdonaut en podcaster Peter McCormack te bombarderen met brieven waarin werd gevraagd om een ​​verontschuldiging voor ‘laster’, reageerde de gemeenschap hardvochtig.

In een beweging die Wright en zijn bemanning raakte waar het pijn deed, onthulde Binance’s gouden kind, Changpeng “CZ” Zhao, dat hij zijn veto uitsprak door een schrapping van BSV. Binnen enkele minuten verloor de Bitcoin-vork 10% van zijn waarde, nadat hij in de week ervoor al met 5% was gedaald.

En al snel volgden Zhao’s collega’s in Erik Voorhees, de chief executive van ‘instant’ crypto exchange ShapeShift, en Blockchain.com-oprichter Peter Smith dit voorbeeld en onthulden dat ze BSV op hun respectievelijke platforms zouden schrappen..

De schade was al aangericht, maar 24 uur later, na enig overleg en een uitgebreide Twitter-peiling, besloot het in San Francisco gevestigde Kraken dat het de ondersteuning voor de cryptocurrency zou verwijderen, daarbij verwijzend naar het feit dat het team van BSV niet is bedoeld voor ‘het creëren van een betere wereld.”

Wright reageert, net als McAfee

Maar het toeval wilde dat Wright eindelijk zijn stilte verbrak nadat de domino’s van de lijst waren gevallen en ermee instemde Bloomberg interviewt hem over de kwestie van deze hele confrontatie. Volgens het artikel waarin de coder ‘de meest controversiële man van crypto’ wordt genoemd, merkte Wright op dat hij zich voornamelijk richt op ‘mensen met een vermeende autoriteit’ in de cryptosfeer, eraan toevoegend dat deze potentiële pakken hem in staat zullen stellen te worden beoordeeld door zijn referenties in plaats van zijn gewoonten op het gebied van sociale media.

De eiser van Satoshi Nakamoto vestigde de aandacht op zijn redenering voor het nemen van dergelijke agressieve maatregelen en merkte op dat mensen “de wetenschap moeten uitdagen, niet persoonlijkheden”, eraan toevoegend dat het recente discours over zijn beweringen de debatten over “ideeën en concepten” over blockchain-technologieën heeft belemmerd..

Met andere woorden, Wright merkt op dat deze rechtszaken meer een heilige oorlog zijn dan wat dan ook, aangezien het “nooit om geld verdienen is gegaan” en in zijn ogen wordt gedaan ter verbetering van de protocollen. In dit gesprek beweerde Wright nooit dat hij Nakamoto was, verwijzend naar de Bitcoin-whitepaper met een ‘de’ in plaats van een ‘mijn’, maar de ondertoon dat hij Satoshi is, was duidelijk.

Net zoals Wright stilzwijgend dubbelde, zo ook zijn critici. In een recente tweetstorm beweerde de excentrieke John McAfee, een prominente cryptopromotor en Amerikaanse presidentskandidaat, dat Wright’s beweringen ‘nep’ zijn en ‘ons allemaal pijn hebben gedaan’. McAfee, die eind 2017 populariteit vergaarde in dit ecosysteem vanwege zijn onophoudelijke promotie van een idiote Bitcoin-prijsvoorspelling, voegde eraan toe dat Satoshi, voor zover hij begrijpt, niet de CIA, een overheidsinstantie of een alleenstaande man / vrouw is, maar een “Verzameling mensen.”

De nu in de Bahama’s gevestigde industriecommentator voegde eraan toe dat hij de komende dagen zijn best zal doen om de echte gezichten achter Satoshi te ontdekken om te bewijzen dat Wright geen been heeft om op te staan..

Wauw!! Ik krijg flauwekul omdat ik Satoshi in de open lucht dwong. Zie: het "Niet weten" staat mensen toe om de titel ten onrechte op te eisen. Dit richt grote schade aan. Bijvoorbeeld: Craig Wright’s valse claim dat hij Satoshi is, is volledig verantwoordelijk voor de BSV-zwendel die ons allemaal pijn heeft gedaan.

– John McAfee (@officialmcafee) 17 april 2019

Interessant genoeg is dit niet de enige lopende crypto-gerelateerde rechtszaak die gaande is terwijl we dit schrijven.

Tone Vays, een Wall Street-handelaar die Bitcoin-maximalist en analist is geworden, heeft onlangs onthuld dat hij het doelwit was van TokenPay, een aan Litecoin gelieerde blockchain-startup die Vays als een “zwendel” heeft beschouwd, met een staakt-het-niet-brief. Vays, zoals degenen die het doelwit zijn van Wright & Co., is niet van plan om te buigen naar de wil van het bedrijf.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me