Crypto-gemeenschap veroordeelt Coinbase’s cloudopslag voor privésleutels

Cloudback-up van Coinbase

Coinbase wil dat u uw crypto-bezit veilig houdt, maar ze willen ook dat u toegang heeft tot het geld, zelfs als u uw mobiele apparaat verliest. Volgens de laatste aankondiging kunnen Coinbase-gebruikers nu een back-up maken van de privésleutels van hun Wallet naar hun cloudopslagaccounts, inclusief Google Drive of iCloud. Het nieuwe initiatief biedt een bescherming voor gebruikers, waar ze uiteindelijk hun geld verliezen omdat ze hun privésleutels kwijt zijn.

Cloudback-up van Coinbase

Het bericht van de uitwisseling luidt:

De privésleutels die op uw mobiele apparaat worden gegenereerd en opgeslagen, zijn de enige manier om toegang te krijgen tot uw geld op de blockchain. Eigenaren van ‘door de gebruiker beheerde portemonnees’ zoals Coinbase Wallet verliezen soms hun apparaten of slagen er niet in hun 12-woorden herstelzin op een veilige plaats op te slaan, waardoor ze voor altijd hun geld verliezen.

&# 128272; ☁️ Introductie van cloudback-up voor uw privésleutels op Coinbase Wallet!

Maak een back-up naar uw persoonlijke iCloud of Google Drive en verken het open financiële systeem met een gerust hart. https://t.co/6uaHT8AZky

– Coinbase Wallet (@CoinbaseWallet) 12 februari 2019

Cloud Backup-functie

Tot nu toe moesten Coinbase-gebruikers hun privésleutels op hun mobiele apparaat opslaan, wat de enige manier was om toegang te krijgen tot hun cryptocurrencies. Dit veroorzaakte een probleem omdat het verlies van Coinbase ‘door de gebruiker beheerde portefeuilles’ of het niet maken van een back-up van de herstelzin betekende dat het geld voor altijd verloren ging.

Met de nieuwe cloudback-upfunctie maakt de uitwisseling de gecodeerde versie van de privésleutels beschikbaar voor alle gebruikers, zodat ze hun geld veilig kunnen houden, ongeacht wat er met hun apparaat gebeurt. Volgens de blogpost worden de privésleutels gecodeerd met “AES-256-GCM-codering” en opgeslagen op het cloudaccount, maar deze is alleen toegankelijk met de mobiele Coinbase Wallet-app, terwijl de privésleutels alleen kunnen worden gedecodeerd met de door de gebruiker gekozen wachtwoord.

Als u uw apparaat kwijtraakt of uitlogt bij de app, kunt u gemakkelijk weer toegang krijgen tot uw geld met de combinatie van uw persoonlijke cloudaccount (iCloud of Google Drive) en uw wachtwoord.

In gevallen waarin de gebruiker de toegang tot zijn apparaat verliest, kunnen ze snel hun geld terugkrijgen door een combinatie van een wachtwoord te gebruiken, dat ze zelf bepalen, en hun iCloud- of Google Drive-accounts.

De Cloud-functie is een aanvulling op de huidige beveiligingsfuncties op Coinbase Wallet. De gebruikers van de exchange hebben nog steeds de mogelijkheid om hun herstelzin van 12 woorden te bekijken en op te slaan en er handmatig een back-up van te maken.

Terugslag van Crypto Community

De aankondiging van Coinbase heeft een terugslag gegenereerd van de cryptogemeenschap die altijd heeft gewaarschuwd voor de risico’s die gepaard gaan met het opslaan van gevoelige gegevens in de cloud, die bezaaid is met slecht gegevensbeheer en een overvloed aan sim-swapping-hacks, die steeds vaker voorkomen. de laatste tijd.

Ik begrijp het niet, hoe begrijp je je doelgroep zo verkeerd?

– De Crypto Dog&# 128200; (@TheCryptoDog) 12 februari 2019

CEO van de Amerikaanse beurs Kraken Jesse Powell had snel kritiek op de beslissing van Coinbase om een ​​cloudopslagfunctie te bieden voor de privésleutels van de gebruiker, en zei dat het meer problemen zou veroorzaken dan de bestaande op te lossen.

Hij vermeld op Twitter

“Ik ben geen fan van het trainen van gebruikers in slechte beveiliging. Cloudopslag, hoewel handig, wordt voortdurend gecompromitteerd, vooral met alle SIM-portering. 99% kans dat de mensen die dit onbewust zouden gebruiken, geen wachtwoorden hebben die sterk genoeg zijn om professioneel kraken te weerstaan. #SFYL ”

Ik ben geen fan van het trainen van gebruikers in slechte beveiliging. Cloudopslag, hoewel handig, wordt voortdurend gecompromitteerd, vooral met alle SIM-portering. 99% kans dat de mensen die dit onbewust zouden gebruiken, geen wachtwoorden hebben die sterk genoeg zijn om professioneel kraken te weerstaan. #SFYL https://t.co/2cITbVQW0U

– Jesse Powell (@jespow) 13 februari 2019

Eerder deze maand werd een 20-jarige SIM-Swap-cryptodief beschuldigd van het stelen van cryptocurrencies van meer dan 50 slachtoffers in de VS..

Volgens het kantoor van de Manhattan District Attorney’s Office, Dawson Bakies, een inwoner van Ohio, stal de identiteit en het cryptofonds van zijn slachtoffers met behulp van een sim-swapping-aanval door op frauduleuze wijze de mobiele telefoonnummers van zijn slachtoffer te koppelen aan meerdere iPhones die door hem worden beheerd.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me