Crypto-gemeenschap onaangedaan door vertraging van VanEck’s Bitcoin ETF

Vaneck Brief aan SEC

Ondanks het feit dat Bitcoin (BTC) schijnbaar uit een bearmarkt komt, is de onderliggende cryptocurrency-industrie nog steeds vatbaar voor slecht nieuws. Enkele weken geleden werd onthuld dat Binance $ 40 miljoen aan BTC had verloren en iFinex, het moederbedrijf van Bitfinex en Tether, kwam onder vuur te liggen.

En meest recentelijk heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) onthuld dat het een voorstel voor een Bitcoin Exchange Traded Fund (ETF) van VanEck en SolidX niet zal goedkeuren, maar in plaats daarvan zijn oordeel zal uitstellen..

Vaneck Brief aan SEC

Hoewel dit nieuws de sfeer in 2017 en 2018 zou hebben gedood, was de markt niet onder de indruk van wat sommigen een ‘non-event’ noemen.

Oordeel vertraagd over VanEck’s Bitcoin ETF

In een document gearchiveerd door de SEC op maandag onthulde het bureau dat het zijn recht zal uitoefenen om zijn beslissing over het VanEck-voorstel met 90 dagen uit te stellen, waarbij de volgende deadline wordt gesteld op 19 augustus. Het bureau haalde zorgen aan, zoals dat er onvoldoende infrastructuur is om ‘frauduleuze en manipulatieve handelingen en praktijken’ te voorkomen.

Er werden geen specifieke voorbeelden gegeven, maar de SEC werd waarschijnlijk getriggerd om een ​​dergelijke applicatie te weigeren nadat schijnbaar een entiteit vorige week een flash-crash van $ 1.700 veroorzaakte en nadat werd onthuld dat Bitfinex mogelijk illiquide was.

Dit nieuws komt slechts een paar dagen nadat de SEC een soortgelijk vonnis heeft uitgesproken over een vergelijkbare aanvraag van Bitwise, die ook op zoek is naar een regelgevend stempel van goedkeuring op zijn door cryptovaluta gedekte fonds.

Zoals verwacht heeft de SEC het VanEck bitcoin ETF-voorstel uitgesteld. Lees hier de bestelling: https://t.co/OB3TBgVGwg.

VanEck’s nieuwe deadline is 19 augustus. De SEC kan & zal waarschijnlijk nog een keer uitstellen voor een uiterste deadline van 18 oktober.

Het lijkt erop dat dit de juiste verklaring heeft opgeleverd: https://t.co/bkzeVRt1Hg

– Jake Chervinsky (@jchervinsky) 20 mei 2019

Hoe schrijnend het echter ook mag lijken, deze regelgevende manoeuvres werden volledig verwacht. Jake Chervinsky, een crypto-gespecialiseerde advocaat die voorheen bij Kobre werkte & Kim legde dit weekend uit dat de cryptocurrency-markt niet klaar is voor een gereguleerd product.

Hij wijst op het feit dat SEC-stafmedewerkers in de bestelling die het Bitwise-oordeel vertraagde, de aard, efficiëntie en manipulatieve gevoeligheid van de Bitcoin-markt noemden, wat erop duidde dat het verre van minnelijk is ten opzichte van de huidige omstandigheden.

Het document verwijst vervolgens naar het Bitwise-rapport dat 95% van alle spot Bitcoin-volumes nep is, wat bedoeld was om de SEC te troosten, niet om het te irriteren.

Om een ​​lang verhaal kort te maken, werd niet verwacht dat de SEC klaar zou zijn om zich voor het eerst in cryptocurrency te verdiepen, ondanks de ontwikkelingen die zijn gemaakt op het gebied van bewaring, toezicht en algehele marktrijpheid.

Door deze cynische verwachtingen heeft de ruimte als geheel dit recente nieuws van zich af kunnen schudden, bijna alsof er helemaal niets is gebeurd. Met andere woorden, het sentiment loopt nog steeds hoog op. Gabor Gurbacs, een digital asset strateeg bij VanEck, zei dat het streven van zijn bedrijf naar het creëren van ‘beter gereguleerde, veiligere en meer liquide’ markten voor digitale activa niet zal stoppen met dit nieuws..

Anderen wezen er simpelweg op dat BTC in feite met 5% is gestegen sinds de laatste opmerking van de SEC, en benadrukten dat dit nieuws deze markt op geen enkele manier heeft belemmerd. als handelaar “Mr. TA ‘ schrijft, “Nu de ETF-onzin uit de weg is, denk ik dat de markten vrij zijn om weer omhoog te gaan.”

De VanEck SolidX #Bitcoin #ETF besluit is uitgesteld door de SEC. We blijven hard werken aan beter gereguleerde, veiligere en meer liquide markten voor digitale activa. Bitcoin is te groot om te negeren. Vires in numeris! Openbaar document en tijdlijnen: https://t.co/F9cV95CHKN pic.twitter.com/hgyhVE0nJr

– Gabor Gurbacs (@gaborgurbacs) 20 mei 2019

Hebben we zelfs een ETF nodig??

Dit roept de vraag op: hebben we op dit moment zelfs een Bitcoin ETF nodig? Waarschijnlijk niet. Het punt is dat de cryptocurrency-markt wordt gefinancierd met of zonder een ETF. Zoals de populaire commentator “The Don” de aandacht vestigt op, zullen binnenkort miljoenen gewone consumenten Bitcoin en andere digitale valuta rechtstreeks van hun TD Ameritrade- en E * Trade-accounts kunnen kopen, tenzij de geruchten natuurlijk onjuist zijn..

Ze kunnen onze ETF vertragen, maar ze kunnen de vooruitgang die we de afgelopen 6 maanden hebben geboekt niet vertragen. Binnenkort zullen miljoenen mensen rechtstreeks van hun Ameritrade-account kunnen kopen. &# 128640;&# 128640;&# 128640;&# 128640; $ BTC

– De Don (@DonnyCrypto) 20 mei 2019

Wat nog belangrijker is, is dat Bakkt, het cryptocurrency-spel dat wordt ondersteund door de eigenaar van de NYSE, naar verwachting in juli zijn fysiek ondersteunde Bitcoin-futurescontract zal lanceren. Hoewel dit op zich geen ETF is, verwachten velen dat dit product een vergelijkbaar positief effect zal hebben op de onderliggende cryptocurrency-markt als een ETF..

Er is echter nog steeds hoop op een ETF. Zoals gerapporteerd door Decrypt Media, SEC-commissaris Hester Peirce vertelde conferentiegangers op Consensus in New York dat dit nu, of zelfs een jaar geleden, het juiste moment is voor een ETF. Het feit dat het cryptocurrency-ecosysteem een ​​”inside woman” heeft, belooft veel goeds voor ETF’s, geef het gewoon wat tijd.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me