Crypto Fund Managers: pensioenen hebben Bitcoin ‘nu’ nodig

Crypto-pensioenfonds

Miljoenen mensen over de hele wereld zijn voor hun pensioen afhankelijk van pensioen. Maar gegevens verzameld door Bloomberg en de Amerikaanse Federal Reserve hebben onthuld dat dergelijke fondsen, die fungeren als economische levenslijnen voor de binnenkort gepensioneerden, het niet al te heet doen..

Mark Yusko, een prominente Amerikaanse investeerder, beweerde onlangs zelfs dat het pensioen binnenkort ‘echt lelijk’ kan worden als ze hun verplichtingen niet nakomen. Maar er is een onorthodox maar volkomen logisch antwoord op dit groeiende dilemma: Bitcoin en crypto-activa.

Crypto-pensioenfonds

Particuliere pensioenfondsen kunnen in de problemen komen

Anthony “Pomp” Pompliano, de mede-oprichter van Morgan Creek Digital en zakenpartner van Yusko, schreef onlangs dat in het vierde kwartaal van 2018, particuliere pensioenen hun grootste vermogensverlies sindsdien hebben gekend De grote recessie van 2008, in een tijd waarin de economie het beter had moeten doen dan ooit.

Deze stap, waarbij particuliere pensioenen in drie maanden tijd 6% van hun vermogen verloren, zette de economische toekomst van “tientallen miljoenen mensen op een hoger risico dan eerder werd begrepen”, zoals Pomp uitlegde..

In feite verloor het Japanse overheidspensioen, ‘s werelds grootste fonds in zijn soort, in het vierde kwartaal van 2018 maar liefst $ 136 miljard, waardoor de waarde van de oorlogskisten waar miljoenen Japanners recht op hebben, wordt aangetast..

Echt #Slecht nieuws

Pensioenen hebben precies een verkeerde vermogensallocatie op precies het verkeerde moment (alweer …)

het wordt echt lelijk wat betreft de financieringsniveaus & het vermogen om toezeggingen na te komen wanneer taxaties een teruggave betekenen …

Imperatief dat pensioenen #GetOffZero Toewijzing aan #Crypto nu https://t.co/hwQXskqW3w

– Mark W.Yusko (@MarkYusko) 8 april 2019

Hoewel deze portefeuilles zich beginnen te herstellen, als gevolg van het mildere standpunt van de Federal Reserve ten aanzien van de economische groei, wordt verwacht dat deze fondsen de komende jaren de rechten omhoog zullen zien stijgen, aangezien de demografische gegevens van de babyboomers massaal met pensioen gaan..

Veel van deze fondsen blijven echter drastisch onder hun gewichtsklasse, wat betekent dat ze niet in staat zullen zijn om kapitaal aan alle gepensioneerden te verdelen. In feite, zoals Pomp uitlegde, is het pensioensysteem van California Public Employees, het grootste openbare pensioenfonds in Amerika, met $ 300 miljard aan activa, naar verluidt voor minder dan 70% gefinancierd.

Maar nogmaals, er is een oplossing in Bitcoin en cryptocurrencies. Een portefeuille van 1% BTC en 99% cash op zichzelf versloeg de prestaties van de S.&P 500 in het afgelopen decennium. Met dit in gedachten, in combinatie met het gevoel dat deze trend van cryptocurrencies die beter presteren dan traditionele activa, zal doorzetten, schrijft Pompliano dat het volkomen logisch is voor organisaties zoals de Japanse regering om te overwegen om ‘van nul af te komen’. Hij concludeert:

“We bevinden ons op een belangrijk moment in de tijd – de pensioenfondsen van tientallen miljoenen Amerikanen lopen aanzienlijk gevaar en het is belangrijk dat kapitaalverdelers de voordelen van Bitcoin en crypto begrijpen.”

Ook hedgefondsen zouden in Crypto moeten verdiepen

Hoewel er steeds meer argumenten zijn voor pensioenen om zich te verdiepen in het rijk van digitale activa, zijn sommigen ervan overtuigd dat traditionele hedgefondsen, die voornamelijk vasthouden aan gevestigde, minder volatiele transacties, ook enige blootstelling aan cryptocurrencies zouden moeten krijgen. In een tweet die begin februari werd gepubliceerd, toen veel belanghebbenden uit de industrie verwachtten dat Bitcoin nieuwe dieptepunten zou bereiken, maakte Mike Novogratz van Galaxy Digital een verrassend opgewekte opmerking.

De voormalige Fortress Investment en Goldman Sachs executive, die een fervent crypto-diehard is geworden, legde uit dat hij niet begrijpt waarom grote macro-fondsen, zoals Ray Dalio’s Bridgewater Associates, helemaal geen Bitcoin hebben. Novogratz ondersteunde zijn opmerking en voegde eraan toe dat een dergelijke stap logisch is “zelfs als u vatbaar bent voor een scepticus”, wat waarschijnlijk het asymmetrische risico-rendementprofiel betreft waar cryptocurrencies het meest bekend om staan..

En fondsen hebben mogelijk het potentiële voordeel nodig dat digitale activa kunnen bieden. Gegevens verzameld door Hedge Fund Research en Bloomberg, samengesteld door de Financial Times, hebben aangegeven dat het jaarlijkse rendement van hedgefondsen over de hele linie is afgenomen. Van 1989 tot 1999, toen de Dotcom Bubble de macro-economie veroverde, boekte het gemiddelde hedgefonds 18,3% per jaar.

Het volgende decennium, 6,4% per jaar. Maar in het afgelopen decennium zijn de prestaties van Wall Street-hotshots niet al te mooi, zelfs toen aandelen begonnen te handelen tegen hun ‘meest obscene waarderingen in de geschiedenis van de VS’. In feite boekt het gemiddelde hedgefonds een magere winst van 3,4%, net voor de inflatie van de Amerikaanse dollar..

Maar met analisten over de hele linie die beweren dat het voordeel van Bitcoin monumentaal is, kan zelfs een kleine positie in het actief op de lange termijn geweldig blijken te zijn voor traditionele investeerders, niet schadelijk zoals sommigen verwachten..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me