Crypto-community breekt uit terwijl Coinbase de kosten voor detailhandelaren verhoogt

Coinbase recensie

Op donderdagmiddag onthulde de professionele cryptocurrency-uitwisseling van Coinbase, de toepasselijk genaamde Coinbase Pro, dat het een nieuwe vergoedingsstructuur zou implementeren om “ de diepte en liquiditeit van onze markten te vergroten ”.

Tot grote verrassing van velen was het niet de bedoeling om de vergoedingen te verlagen voor de meerderheid van de enorme klantenkring van Coinbase.

De cryptogemeenschap reageerde snel op de beslissing. En laten we zeggen dat de meesten niet al te blij waren.

De nieuwe structuur

Voordat we ingaan op de kern van de reactie van de gemeenschap, laten we eens kijken naar de nieuwe structuur dat wordt volgende week maandag door Coinbase Pro opgelegd. Deze update zal de handelskosten voor klanten met een lager volume “licht” verhogen en de kosten “verlagen” voor klanten die veel in cryptocurrencies handelen. Coinbase-klanten met een volume van meer dan $ 50.000 zullen een afname of helemaal geen verandering zien.

Gebruikers met een maandelijks volume tussen $ 0 en $ 10.000 zullen 0,5% (50 basispunten) aan transacties moeten betalen, terwijl accounts met meer dan $ 50 miljoen aan maandelijks volume nul “maker” -kosten en marginale “taker” -kosten moeten betalen..

Om 50 basispunten in enig perspectief te plaatsen, maakt deze update van de handelskosten Coinbase Pro de duurste beurs (gekoppeld aan Bitstamp) voor particuliere beleggers, die een groot deel van de Bitcoin-markt uitmaken..

En hoewel een vergoeding van 0,5% in de loop van een of twee transacties misschien geen deuk op iemands account doet, kan dit na verloop van tijd oplopen.

Een Coinbase Pro-equivalent, zoiets als Kraken of Bitfinex, taker (het meest voorkomende ordertype dat wordt gebruikt door consumentenhandelaren), ligt dichter bij 0,25%.

Crypto-community slaat terug op Coinbase

Hoewel zogenaamde walvissen waarschijnlijk in de wolken zijn (haha, ik weet het) na het zien van het nieuwste tariefmodel van Coinbase, zijn handelaren overal op Crypto Twitter de straat op gegaan om hun afkeer te uiten over deze update.

Macro- en crypto-analist Alex Kruger merkte op dat deze laatste update de vergoedingen voor retailklanten met “in totaal [van] 233% sinds maart heeft verhoogd”. De onderzoeker grapte dat de individuen bij Coinbase “rocken” en “grote zakenmensen moeten zijn”, waarmee hij zijn verwarring op die manier uitdrukte.

Discountmakelaars in traditionele markten evolueren naar nul handelskosten voor klanten.

Coinbase luisterde aandachtig en besloot precies het tegenovergestelde te doen: de vergoedingen met 150% verhogen, voor een totale stijging sinds maart van 233%.

Deze jongens rocken, het moeten geweldige zakenmensen zijn. https://t.co/5vBFgKRc2l pic.twitter.com/EqKOZgFVpJ

– Alex Krüger (@krugermacro) 3 oktober 2019

Joe McCann, een prominente analist op het gebied van cryptocurrency, merkte op dat deze recente stap van Coinbase vreemd ironisch is, aangezien het algemeen aangenomen is dat Bitcoin is gemaakt om financiële tussenpersonen te verwijderen, waarvan de meeste bij elke beurt kosten in rekening brengen om hun bedrijf te ondersteunen..

McCann schreef dat “het ‘huurzoekende tussenpersoon’ bedrijfsmodel dat zo velen in crypto minacht, de cirkel rond zal maken naar beurzen die precies dat doen – het innen van uw huur om de handel te vergemakkelijken. ”

Financiën gaan gevoelloos

Hoewel Coinbase goede bedoelingen lijkt te hebben achter zijn beslissing om de vergoedingen voor particuliere beleggers te verhogen, is het belangrijk op te merken dat makelaars een trend beginnen te vertonen naar een feeless-model – in ieder geval in de traditionele financiële wereld..

Charles Schwab onthulde aan het begin van de maand dat het de handelsvergoedingen tot nul zou verlagen voor aandelen-, op de beurs verhandelde fondsen en optietransacties op Amerikaanse en Canadese beurzen. TD Ameritrade en E * Trade, de twee andere reuzen in de retailmakelaardijreuzen, volgden hun voorbeeld en verlaagden hun vergoedingen tot nul in een enorme vergoedingsoorlog.

ICYMI

De makelaardij-industrie is vandaag fundamenteel veranderd.

Schwab kondigde nul handelscommissies aan. Onmiddellijk $ 400 miljoen aan rev wegvagen, maar een kleiner% van de rev-mix dan bij concurrenten. TD, E * Trade & anderen volgden.

Concurrentie fokken consumentensurplus. https://t.co/WTPyKTPv4J pic.twitter.com/NoGCufaPSE

– Hunter Horsley (@HHorsley) 3 oktober 2019

McCann en andere cryptocurrency-analisten zijn van mening dat het slechts een kwestie van tijd zal zijn voordat platforms zoals Coinbase, Bitfinex, Binance, enzovoort, zullen volgen. Maar wanneer weet niemand precies.

Zie je, veel cryptocurrency-uitwisselingen hebben nog geen goede inkomstenstromen tot stand gebracht buiten de handelskosten, en zouden dus kreupel zijn als ze de handelskostenstroom zouden verliezen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me