Crypto Bank Galaxy Digital verzilvert block.one-investering, zakken 123% winst

Galaxy Digital

Eindelijk heeft Galaxy Digital, de zogenaamde ‘crypto-handelsbank’, gesteund door voormalig Goldman Sachs-partner Mike Novogratz, enige uitstel ervaren van een bearmarkttrend..

EEN persbericht verkregen door Blockonomi heeft onthuld dat het bedrijf, dat werd gelanceerd in de buurt van de piek van de vorige Bitcoin-bullmarkt, een aanzienlijke winst heeft behaald op een van zijn belangrijkste blockchain-gerelateerde investeringen.

Galaxy Digital

Galaxy ziet 123% rendement op crypto-investering

De release, die dinsdag werd gepubliceerd, onthulde dat Galaxy de meeste van zijn aandelen in Block.one, de blockchain-ontwikkelingsstartup en het fonds achter het EOS-protocol, heeft geliquideerd voor $ 71,2 miljoen..

Het bedrijf registreert een gerealiseerd rendement van 123% op de investering. Hoewel de zakenbank slechts een minimaal aantal aandelen van Block.one zal houden, zullen ze nog steeds met de startup werken in een aantal capaciteiten, zoals via Galaxy’s EOS-centrische venture-fonds, en als een voorstander van de blockchain in het algemeen. Novogratz legde vervolgens deze recente beslissing uit:

“De aanvaarding van het bod van Block.one weerspiegelde een beslissing om de portefeuille opnieuw in evenwicht te brengen om een ​​passend niveau van diversificatie te behouden nadat de positie was toegenomen vanwege de aanzienlijke outperformance ten opzichte van de rest van de portefeuille.”

Zoals eerder vermeld, is dit een van de grootste successen van Galaxy tot nu toe, aangezien 2018 niet al te mooi was voor het bedrijf. Volgens eerdere rapporten van Blockonomi verloor Galaxy $ 97 miljoen in het vierde kwartaal van 2018, een stijging ten opzichte van het verlies van $ 76,7 miljoen in het derde kwartaal..

Volgens de indiening kan een groot deel van dit verlies worden toegeschreven aan de belangrijkste investerings- en handelsactiviteiten, vermoedelijk vanwege het feit dat in november en december Bitcoin en andere cryptocurrencies naar nieuwe dieptepunten daalden, ver onder wat de meeste analisten vermoedden..

Samenvattend, het bedrijf, schijnbaar voornamelijk gefinancierd door de rijkdom van Novogratz, waarvan 20% naar verluidt in Bitcoin en Ethereum, verloor in heel 2018 $ 272,7 miljoen..

Zoals de indieningsnotities zijn, zijn veel van deze verliezen geleden als gevolg van de verkoop van cryptocurrency. Analyse uitgevoerd door Su Zhu van Three Arrows Capital bevestigt dit schijnbaar, aangezien hij opmerkt dat het bedrijf WAX en Ethereum eind 2018 verkocht, die toen dramatisch waren gedaald sinds Galaxy ze overnam..

Kijkend naar de jaaraanvraag van Galaxy Digital voor 2018, enkele opmerkingen:

1) $ BTC nu 63%, $ ETH 21%, $ EOS 11%, $ XMR 5%. Verlaten $ WAX.

2) Het lijkt erop dat ze ETHBTC kochten in Q1, ETHUSD en BTCUSD kochten in Q3, WAXEOS verkochten in Q4, ETHBTC Q4 verkochtenhttps://t.co/Fzc7Ld34xj pic.twitter.com/G0DInou0KX

– Su Zhu (@zhusu) 9 mei 2019

Dit is niet het einde voor Novogratz & Co. echter. Het rapport onthulde dat Galaxy aan het einde van het boekjaar 2018 $ 350 miljoen aan activa bezat, waarvan 50% een eigen vermogen / aandeel vormde in vooraanstaande startups in de industrie..

Novogratz probeerde ook investeerders gerust te stellen door te stellen dat de financiële cijfers niet de “opmerkelijke toename van de activiteit in de bedrijven van Galaxy in het eerste deel van 2019 hebben laten zien, waarschijnlijk als gevolg van het feit dat investeerders tot de conclusie kwamen dat de markt klaar is voor een rally”. en zijn dus begonnen geld terug in crypto te scheppen.

Wat nog belangrijker is, Galaxy heeft (of zal naar verwachting) een ander fonds hebben gelanceerd (naar verluidt heeft honderden miljoenen aan financiering), dat kapitaal zal uitlenen aan cryptocurrency-bedrijven, een bedrijf dat een hoge vlucht heeft genomen tijdens de bearmarkt van 2018.

Niet de enige begunstigde van Block.one

Natuurlijk, een rendement van 123% in ongeveer een jaar tijd is niet te versmaden, maar onlangs werd onthuld dat een andere Block.one-investeerder het veel beter doet. Veel, veel beter. Gemeld door Bloomberg op dinsdag, zal Block.one zijn eerste investeerders tot 6.567% betalen op hun initiële investering via een aandeleninkoop.

Dit betekent dat voor een investering van $ 100.000 $ 6,6 miljoen kan worden verkregen. Deze prestatie is zo legendarisch dat Tom Shaughnessy, de mede-oprichter van marktanalysebedrijf Delphi Digital, aan verslaggevers vertelde dat Block.one “een zeer vreemde eend in de bijt op de cryptomarkt”. Het is niet duidelijk aan wie het op de Kaaimaneilanden geregistreerde bedrijf die overweldigende winsten zal uitbetalen, maar ze laten op dit moment waarschijnlijk champagne knallen.

Het rapport onthulde dat Block.one momenteel wordt gewaardeerd op $ 2,3 miljard, met een cryptocurrency-portefeuille van $ 500 miljoen en een voorraad van $ 2,2 miljard aan ‘liquide fiat-activa’, en naar verluidt in een goede positie verkeert om goed te blijven presteren nu de bullmarkt schijnbaar terugkeert..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me