Cosmos: het “internet van blockchains” komt om de cryptoverse te verbinden

Kosmos

Geoptimaliseerd rond blockchain-interoperabiliteit, zal het Cosmos-netwerk een ketting van ketens worden. Het project wordt het nieuwste spraakmakende spel dat in de crypto-economie belandt, aangezien het mainnet wordt voorbereid voor lancering op 13 maart. Dit is wat degenen die niet bekend zijn met de parvenu zouden moeten zoeken.

Kosmos

Kosmos 101

Strikt genomen zal Cosmos niet één blockchain zijn, maar eerder veel parallelle ketens.

“Cosmos is een gedecentraliseerd netwerk van onafhankelijke parallelle blockchains, elk aangedreven door BFT-consensusalgoritmen zoals Tendermint consensus”, luidt de website van het project.

BFT staat voor Byzantijnse fouttolerantie, omdat een consensusmechanisme veilig is als het een dergelijke tolerantie handhaaft. Terwijl Bitcoin en Ethereum momenteel Proof-of-Work (PoW) gebruiken om consensus te bereiken via mijnbouw, maakt Cosmos gebruik van een versie van Proof-of-Stake (PoS) waarbij ATOM-governance-tokens worden ingezet..

Tendermint verwijst naar twee dingen, Tendermint Core en Tendermint consensus. De eerste is een open-source blockchain-infrastructuur die de netwerk- en consensuslagen vooraf verpakt, terwijl de laatste het consensusalgoritme is dat binnen die infrastructuur wordt gebruikt..

Cosmos is bovenop beide gebouwd. En binnen het Cosmos-ecosysteem worden de vele samenstellende blockchains ‘zones’ genoemd. De hoofdzone is de Cosmos Hub, die zal fungeren als een bovenliggend grootboek dat wordt beveiligd via validators.

Zo’n systeem is ontworpen om de mogelijkheden van interoperabiliteit tussen blockchains te maximaliseren, volgens de Cosmos whitepaper:

“Door deze flexibiliteit kunnen Cosmos-zones fungeren als bruggen naar andere cryptocurrencies zoals Ethereum of Bitcoin, en het maakt ook afgeleiden van die blockchains mogelijk, waarbij dezelfde codebase wordt gebruikt, maar met een andere validatorset en initiële distributie. Hierdoor kunnen veel bestaande cryptocurrency-frameworks, zoals die van Ethereum, Zerocash, Bitcoin, CryptoNote enzovoort, worden gebruikt met Tendermint Core, een consensus-engine met hogere prestaties, op een gemeenschappelijk netwerk, wat een enorme kans biedt voor interoperabiliteit tussen platforms. “

Wat gebeurt er nu?

De community van het project treft de laatste voorbereidingen voor de lancering van het mainnet op 13 maart nadat het gestimuleerde Game of Stakes-testnet vorige maand met succes werd afgerond.

&# 128239; De #GameofStakes is officieel voorbij. Deze ongelooflijke ervaring afronden, Game Master @zmanian

ringen in het mainnet met een slotceremonie &# 128239;

Gefeliciteerd validators en bedankt aan degenen die met ons hebben gespeeld, gekeken en zich met ons hebben verbonden.

&# 128075;&# 128104;&# 127997; ‍&# 128640; &# 128075;&# 128105;&# 127995; ‍&# 128640;https://t.co/hmkPVRaKHJ

– Cosmos – het internet van Blockchains (@cosmos) 27 februari 2019

Nu is er een Genesis-ceremonie gelanceerd die de inaugurele validatorbasis zal bepalen die het Cosmos Network zal opstarten. Er zullen 100 validators worden gekozen uit een groep deelnemers die een “gen-tx” indienen – een genesis-transactie die de toezegging markeert om “uw validator online te brengen tegen de aanbevolen generatietijd.”

&# 128226; Attn: Cosmos validators!

&# 128239; De Genesis-ceremonie is begonnen&# 128239;

Gentx-collectie begint nu. U heeft tot 12 maart de tijd om een ​​geldige handtekening in te dienen. Volg de gentx-procedure in de Cosmos-opstartopslagplaats &# 128071;

Het is showtime.https://t.co/kgYIltnLjI

– Cosmos – het internet van Blockchains (@cosmos) 10 maart 2019

“Meer dan 2/3 van de stemrechten van deze set moet online zijn en deelnemen aan consensus om het eerste blok te maken en de Cosmos Hub te starten”, merkt de GitHub van het project op..

Drie Mainnet-fasen aan de horizon

De leiding van het Cosmos-project heeft gezegd dat gebruikers dit mogen verwachten drie ontwikkelingsfasen om de lancering van het mainnet te volgen.

De eerste van deze etappes zal worden gekenmerkt door het netwerk dat naar stabiliteit marcheert. Het Cosmos-team heeft gezegd dat “stilstand en andere vormen van mislukking” in deze periode te verwachten zijn, en omdat dingen waarschijnlijk zullen veranderen, wordt de handel in ATOM’s gedurende deze periode ontmoedigd..

“In deze fase raden we u ten zeerste aan om geen regelingen te treffen om Atomen te verhandelen (bijv. Door middel van een wettelijk contract, aangezien ze nog niet overdraagbaar zijn), aangezien het risico bestaat dat de staat wordt teruggedraaid,”

Christine Chjango, hoofd communicatie van het Tendermint-project, heeft gezegd.

In de tweede mainnet-fase worden overdrachten op het Cosmos-netwerk geactiveerd. En in de laatste fase zullen de bouwers van het project het Inter-Blockchain Communication (IBC) -protocol activeren, dat een “ basislaag zal creëren voor het creëren van een communicerende blockchain-architectuur ”.

Het valt nog te bezien wanneer deze fasen in de toekomst zullen worden ingevoerd. Maar wat al duidelijk is, is dat sommige belanghebbenden in de crypto-economie denken dat de interoperabiliteitsmogelijkheden van Cosmos implicaties hebben die ver buiten het eigen netwerk liggen..

Cosmos is buitengewoon goed voor Bitcoin

– Eric / &# 128477; &# 129429; (@wheatpond) 26 februari 2019

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me