Coinsquare-dochteronderneming lanceert ETF’s op de Canadese TSX

Coinsquare

De portefeuillebeheerafdeling van Coinsquare heeft vorige week twee ETF’s genoteerd aan de Toronto Stock Exchange (TSX). Coin Capital Investment Management Inc. (Coincapital) biedt particuliere beleggers de mogelijkheid om op een gediversifieerde basis blootstelling te verwerven aan geavanceerde technologieën. Coincapital vermeld het STOXX Blockchain Patents Innovation Index Fund (LDGR) en STOXX B.R.AI.N. Index Fund (THNK) vorige week in Canada.

Coinsquare

Deze twee ETF’s geven beleggers geen directe blootstelling aan crypto’s, maar ze zullen hen in staat stellen te investeren in enkele van de grootste bedrijven die blockchain-technologie ontwikkelen. LDGR en THNK zijn de eerste ETF’s die Coincapital heeft genoteerd. Ze zijn al begonnen met handelen en zijn misschien niet de laatste blockchain ETF’s die een thuis vinden op Canadese beurzen.

Lewis Bateman, de CEO van Coincapital, zei het volgende over de nieuwe beleggingsproducten:

“Canadezen weten dat technologieën zoals kunstmatige intelligentie en de blockchain de manier waarop we leven en werken zullen veranderen, maar het kan moeilijk zijn om toegang te krijgen tot hoogwaardige investeringen in deze sectoren zonder diepgaande domeinexpertise”, en vervolgde via een verklaring die voor de gelegenheid was opgesteld, “We doen het werk voor investeerders en gebruiken onze diepgaande branchekennis om Canadezen een innovatief pakket investeringsopties te bieden waarmee ze kunnen investeren in nieuwe technologie, zelfs als ze geen expert zijn.”

Coinsquare betreedt een groeiende sector

Sommige dappere investeerders kochten vorig jaar in cryptomijnbedrijven. Ze waren vermeld op de TSX-V, niet op de TSX. Bedrijven zoals HIVE Mining zagen hun aandelenkoersen exploderen toen de cryptoprijzen in de laatste helft van 2017 stegen, maar aangezien crypto’s het hele jaar door zijn gedaald, staan ​​cryptominingaandelen onder zware druk..

In tegenstelling tot Hive, of Hut-8, zullen deze nieuwe ETF’s investeren in grotere bedrijven die niet afhankelijk zijn van cryptoprijzen om winstgevend te blijven. Van de twee nieuwe ETF’s van Coincapital belegt LDGR in aandelen van bedrijven die zich ontwikkelen of investeren in blockchain-technologieën. Deze aanpak moet helpen om risico’s te verminderen en ervoor te zorgen dat beleggers toegang krijgen tot een breed scala aan potentieel goede ideeën.

Interessant is dat Coincapital een in-house kunstmatige intelligentie (AI) -algo gebruikt om bedrijven te selecteren voor LDGR. Volgens het bedrijf kijken ze naar blockchain-patenten, en ook naar iSTOXX Yewno Developed Markets Blockchain Index voor mogelijke investeringen. Coincapital sluit zich aan bij Horizons ETFs Management Canada om blockchain-gerichte ETF’s aan te bieden aan particuliere beleggers.

Canada kan de VS voorlopen

Tot op heden zijn er geen ETF’s goedgekeurd die particuliere beleggers direct eigendom van crypto’s in Noord-Amerika geven. Er zijn talloze pogingen gedaan om Bitcoin ETF’s te creëren in zowel de VS als Canada. Het is onmogelijk om te zeggen welk land erin zal slagen om eerst een crypto ETF bij het algemene investeringspubliek te krijgen.

Als de afgelopen twee jaar een leidraad zijn, zou Canada de winnaar kunnen zijn bij het creëren van een open markt voor crypto- en blockchain-gebaseerde investeringen op openbare beurzen. Niet alleen kozen ervaren investeerders zoals Frank Holmes van US Global de TSX-V om HIVE Mining openbaar te maken, Wall St.-veteraan Mike Novogratz koos ook de Canadese openbare aandelenmarkten voor zijn digitale valuta-handelsbank..

De Goldman Sachs van Crypto

Galaxy Digital Holdings is een innovatief idee. Mike Novogratz is een uitgesproken voorstander van crypto’s. Zijn interesse evolueerde naar een omgekeerde fusie met een ter ziele gegane farmaceutisch bedrijf dat genoteerd was aan de TSX-V, waar Galaxy Digital op 1 augustus van dit jaar openbaar begon te handelen..

Zoals de meeste dingen in de wereld van crypto, De activa van Galaxy Digital stonden dit jaar onder druk. Het is belangrijker dat hij in staat was om een ​​kapitaalmarkt te vinden die bereid was investeerders te laten inkopen in een bedrijf waarmee het komende decennium rekening zou kunnen worden gehouden..

Ondanks al het negatieve nieuws dit jaar over cryptoprijzen, is Mike Novogratz nog steeds optimistisch over de levensvatbaarheid van digitale valuta op de lange termijn. Hij vertelde vorige week een publiek op de ‘All Markets Summit’ van Yahoo: ‘Ik denk dat instellingen op weg zijn naar investeren. Het is schokkend hoeveel er is gebeurd ”, en dat hij denkt dat de bodem voor Bitcoin-prijzen waarschijnlijk in 2018 ligt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me