CoinMarketCap: angsten over nep-bitcoinhandel “zijn geldig”

Bitcoin-markt

Hoewel de markten depressief blijven, is de handelsactiviteit in de cryptowereld de afgelopen weken onverwachts gestegen. Volumes geregistreerd op sites zoals CoinMarketCap zijn enorm gestegen, vooral op Bitcoin-handelsparen, waardoor sommigen de mogelijkheid overwegen dat een bullish omkering aan de horizon staat..

Maar Bitwise Asset Management, een in San Francisco gevestigde cryptocurrency-gerichte beleggingsdienstverlener, liet vorige week een bom vallen. Het bedrijf beweerde dat 95% van alle BTC-handelsactiviteiten beslist vals is.

Bitcoin-markt

Bitwise beweert dat 95% (of meer) van alle Bitcoin-handel onjuist is

Voor degenen die de memo hebben gemist, heeft Bitwise op vrijdag een rapport onthuld met de titel “The Real Bitcoin Market.” Hoewel de titel onschuldig genoeg klinkt, was dit niet precies het geval. De onderzoekers van het bedrijf merken op dat, hoewel sommigen verwachten dat Bitcoin-markten “ uniek ordelijk en efficiënt zullen zijn, met krappe spreads en bijna perfecte arbitrage ”, dit verre van het geval is..

Over een reeks dia’s onthult Bitwise dat dit verklaart dat dit ontluikende ecosysteem vaak onsamenhangend is, met grote verschillen in beurskoersen. En dit is naar verluidt om een ​​goede reden. Zoals eerder uitgelegd, kunnen volumemetingen die worden gepost op ‘gegevensverzamelaars’ voor 95% onjuist ‘en / of niet-economisch van aard’ zijn.

1 / Nieuw onderzoek van ons @BitwiseInvest.

Als onderdeel van 226 dia’s die aan de SEC werden gepresenteerd over onze ETF-indiening, hebben we een unieke analyse gemaakt van * orderboekgegevens * van alle 81 beurzenrapportages >$ 1 miljoen aan BTC-volume op CMC.

TLDR: 95% van het gerapporteerde volume is nep, maar VEEL goed nieuws! pic.twitter.com/TuXLlDCRyP

– Bitwise (@BitwiseInvest) 22 maart 2019

Om dit onheilspellende feit te ondersteunen, vestigt Bitwise de aandacht op “verdachte uitwisselingen”, zoals de weinig bekende CoinBene, die actief beweert elke dag honderden in miljoenen BTC-transacties te hebben ondersteund. CoinBene maakt naar verluidt gebruik van ‘trade printing’ tussen de bied- en laatkoersen, wat erop duidt dat er een bot achter veel van de transacties kan zitten.

In een ander geval had een platform dat bekend staat als RightBTC een aantal perioden, die zich uitstrekten tot “meerdere uren en dagen”, met een nulvolume, hoewel het beweert “ongeveer 4x het volume van Coinbase Pro” te hebben. Ten slotte doet het beroep op CHAOEX, dat handelsperioden kende die er buitengewoon “monotoon” uitzagen.

CoinMarketCap reageert

Omdat gegevensproviders uitwisselingen vaak zonder twijfel een platform geven, hebben veel spitse vingers bij CoinMarketCap na de publicatie van het rapport. Terwijl het bedrijf vier dagen stil was over het onderwerp, gaf een bedrijfsvertegenwoordiger een verklaring af aan Bloomberg.

Volgens het rapport schreef Carylyne Chan, het wereldwijde marketinghoofd van CoinMarketCap, aan de outlet dat deze angsten over valse boekdelen “geldig zijn”.

Als zodanig legde Chan uit dat het bedrijf meer tools zal toevoegen, namelijk liquiditeitsmeters, uitwisselingsportefeuillesaldi en verkeerscijfers, om de miljoenen dagelijkse gebruikers van de site (de site is een top-500-webpagina) een betere manier te geven om de feitelijke status van deze ontluikende markt. Ze legt uit:

“Als een beurs met weinig verkeer bijvoorbeeld $ 300 miljoen aan volume heeft en slechts 5 BTC in zijn portemonnee, zullen gebruikers hun eigen conclusies kunnen trekken zonder dat wij een willekeurig oordeel hoeven te vellen over wat ‘goed’ of ‘slecht’ is. . ”

Zou het rapport van Bitwise een zegen kunnen zijn voor Crypto?

Hoewel het rapport van Bitwise waarschijnlijk menig crypto-investeerder irriteerde, hebben sommigen het verrassende argument aangevoerd dat er in dit geval op de een of andere manier zilveren voeringen zijn. In een recent YouTube-segment van CoinTelegraph beweerde Mati Greenspan van eToro dat het in diskrediet brengen van valse volumes aantoont dat Bitcoin-markten verrassend efficiënt zijn.

In een podcastinterview, uitgevoerd door Peter McCormack, maker van inhoud uit de branche, uitte Bitwise’s hoofd van onderzoek, Matt Hougan, een soortgelijk sentiment. Hij legt uit dat wanneer je de cryptocurrency-markt tot zijn bonafide wortels kookt, het veel logischer is.

Hougan legt zelfs uit dat als je alleen rekening moet houden met legitieme handelsactiviteiten, de markt van Bitcoin veel meer lijkt op die van goud en andere grondstoffen. En dit zou natuurlijk een positief precedent kunnen scheppen voor Bitwise’s Bitcoin ETF-applicatie, die momenteel wordt bekeken door de SEC.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me