Coinbase the Bank: Exchange introduceert USDC Stablecoin-beloningen

Coinbase

De in San Francisco gevestigde cryptocurrency-uitwisseling Coinbase breidt zijn horizon uit naar het rijk van het bankwezen in een poging om verder te evolueren naar een one-stop-hub voor nieuwe soorten financiering.

Dat komt omdat op 2 oktober de eenhoorn-startup een nieuwe onthulde beloningsprogramma waarmee jaarlijkse inkomsten worden toegekend aan klanten die de USD Coin (USDC) stablecoin op de beurs hebben.

Coinbase

Het programma wordt USDC-beloningen genoemd en biedt gebruikers 1,25% APY voor elke USDC die ze op Coinbase storten. De aan dollar gekoppelde stablecoin zelf wordt ondersteund door CENTER, het cryptocurrency-consortium opgericht door Coinbase en Poloniex-eigenaren Circle.

“ Terwijl de acceptatie van cryptovaluta zich blijft verspreiden, is het ons doel om iedereen meer manieren te bieden om legaal en veilig meer te doen met hun cryptovaluta, buiten de handel ”, aldus Coinbase..

De exchange voegde afgelopen herfst voor het eerst ondersteuning toe voor USDC, een Ethereum-token op basis van de ERC20-standaard. Sindsdien onderzoekt het bedrijf gestaag meer manieren om het nut en de slagkracht van het token te vergroten.

In juni verklaarde het CENTER-consortium dat het het CENTER-netwerk, het softwaregebaseerde bestuurskader voor de organisatie, openstelt voor nieuwkomers. Degenen die het halen, mogen USDC uitgeven en inwisselen. Het uitgegeven bedrag aan USDC overschreed in augustus voor het eerst de grens van $ 1 miljard.

Bovendien investeerde Coinbase vorige maand $ 1 miljoen in USDC in cryptocurrency-leningen, respectievelijk dApps Compound en dYdX. Geprezen als het ‘USDC Bootstrap Fund’, plaatste de beurs de investeringen rechtstreeks in de protocollen om de liquiditeit te verbeteren.

“We zien dit als slechts een eerste stap voor hoe Coinbase DeFi zal ondersteunen”, zei de beurs destijds.

Van DeFi tot OpFi

Gedecentraliseerde financiering of open financiering?

Vrijwel iedereen in de Ethereum-gemeenschap heeft zijn persoonlijke voorkeur voor wat ze de toestemmingsloze mogelijkheden moeten noemen die de bouwstenen van Ethereum mogelijk maken, maar er kan een subtiel onderscheid zijn tussen de twee termen.

Dat is per mede-oprichter van DTC Capital, Spencer Noon, die in zijn commentaar op het nieuws van USDC Rewards zei dat de ontwikkeling een voorbeeld was van hoe “iets Open Finance kan zijn, maar niet DeFi”, aangezien “OpFi niet noodzakelijkerwijs gedecentraliseerd is, maar toch maakt gebruik van [crypto] primitieven. “

Woah! Dit kwam uit het niets @Coinbase.

&# 127758; – Enorm onboarding-potentieel voor Open Finance. CB leidt miljoenen door het konijnenhol van ETH

&# 128161; – Geweldig voorbeeld van hoe iets Open Finance kan zijn, maar niet DeFi. OpFi is niet noodzakelijk gedecentraliseerd, maar het maakt nog steeds gebruik van primitieven https://t.co/w06krg23zQ

– Spencer Noon (@spencernoon) 2 oktober 2019

Inderdaad, de mentaliteit ‘alles volledig tot elke prijs decentraliseren’ in sommige hoeken van de cryptoverse is niet praktisch of nodig voor veel dingen in de samenleving. Met dat gezegd, kan Open Finance traditionele instellingen en nieuwkomers bepaalde activiteiten laten updaten en stroomlijnen – of op zijn minst de weg wijzen om dit later te doen – met dank aan openbare, neutrale, gedecentraliseerde infrastructuur zoals Ethereum.

Een ander prille voorbeeld van OpFi dat net de ronde doet, is het nieuws dat IKEA IJsland net is een factuur verrekend met een van zijn retailers via Ethereum met behulp van een gedigitaliseerde IJslandse kroon gecreëerd door Monerium, een startup die Ethereum venture studio ConsenSys tot zijn investeerders rekent.

“Als eerste bedrijf dat geautoriseerd is om e-geld uit te geven op blockchains, zijn we verheugd om de voordelen van blockchains voor reguliere B2B-transacties aan te tonen met behulp van een juridische vorm van digitaal geld”, zei Monerium mede-oprichter en CEO Sveinn Valfells over de mijlpaal.

Er verschijnt weer een project voor het delen van inkomsten

Een andere nieuwe rimpel op het stablecoin-front verscheen deze week, toen een groep werknemers die eerder bij grote bedrijven zoals Intel en JP Morgan werkte, een nieuw soort aan dollar gekoppelde token heeft gelanceerd..

In het bijzonder hebben deze werknemers hun eigen bedrijf opgericht, de Global Currency Organization (GCO), en de eerste opdracht was de onthulling van de nieuwe stablecoin van het bedrijf, het USD Digital (USDD) -token..

Wat de ERC20 uniek maakt, is dat het een model voor het delen van inkomsten gebruikt voor organisaties die gebruik maken van het token, zoals uitwisselingen en portefeuillediensten. GCO zei dat het 50 procent van de inkomsten uit de onderliggende stortingen van het token met deze deelnemers zal delen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me