Coinbase lanceert crypto-aangedreven Visa-betaalpas in het VK

Coinbase-kaart

Of je Coinbase nu leuk vindt of niet, het valt niet te ontkennen dat het prominente cryptobedrijf zijn neus naar de slijpsteen heeft gestoken in deze Bitcoin-bearmarkt. In de loop van 2018 en 2019 tot dusver heeft de startup met hoofdkantoor in San Francisco functies, ondersteuning voor digitale middelen en medewerkers toegevoegd alsof er geen morgen is.

En meest recentelijk, op woensdag, onthulde de startup van $ 8 miljard dat het zal worden gelanceerd Coinbase-kaart. En geloof ons, het is geen schaamteloze copycat van Apple Card. In plaats daarvan kan het iets zijn dat kan worden gebruikt om massale acceptatie te stimuleren.

Coinbase-kaart

Maak kennis met Coinbase Card, een cryptokaart die (echt) werkt

Crypto-betaalpassen hebben lang een vlekkerige reputatie gehad in deze embryonale industrie. Bedrijven die hebben geprobeerd dergelijke producten op de markt te brengen, hebben over het algemeen jammerlijk gefaald en zijn het slachtoffer geworden van ofwel trigger-happy regelgeving of de, laten we zeggen, onderdrukkende macht van de entiteiten die over traditionele betalingsrails leven. De Coinbase Card lijkt echter volledig binnen de wet te vallen.

Binnenkort zal Coinbase zijn klanten in het VK (binnenkort volgen de landen van de Europese Unie) een kans bieden om de Visa-betaalpas te gebruiken, die, zoals beschreven door Coinbase U.K. CEO Zeeshan Feroz, geeft gebruikers de kans om hun cryptocurrencies ‘even moeiteloos uit te geven als het geld op hun bank’.

Het betalingsmechanisme stelt klanten in staat om goederen in de winkel en online te kopen en geld op te nemen bij geldautomaten met Bitcoin, Ethereum, Litecoin, naast de andere populaire digitale activa die door Coinbase in de regio worden ondersteund. Zoals Feroz schrijft:

“Klanten kunnen hun kaart op miljoenen locaties over de hele wereld gebruiken, door contactloos te betalen, via chip en pincode, maar ook door geld op te nemen bij geldautomaten. Wanneer klanten hun Coinbase-kaart gebruiken, zetten we crypto onmiddellijk om in fiat-valuta, zoals GBP, die wordt gebruikt om de aankoop te voltooien. “

Interessant is dat Coinbase Card niet rechtstreeks vanuit de Coinbase.com-interface of de traditionele app van het bedrijf wordt uitgevoerd. In plaats daarvan komt er een onafhankelijke applicatie, “waarmee klanten kunnen selecteren welke van hun crypto-wallets ze zullen gebruiken om hun uitgaven te financieren.”

Voor de eerste 1.000 klanten zei het bedrijf af te zien van de £ 4,95 ($ 6,50) kaartuitgiftevergoeding.

VISA-betaalpas

Hoewel het niet duidelijk is hoeveel rente Coinbase tot nu toe voor Card heeft gezien, is het waarschijnlijk dat deze nieuwerwetse kaart consumenten daadwerkelijk verleidt om cryptocurrencies in de echte wereld te gebruiken, en niet minder als betaalmiddel.

Coinbase ziet een geweldige groei van de bearmarkt

De strategie van Coinbase om als het ware ballen naar de muur te gooien door te proberen producten te vinden die blijven plakken (kijk maar naar de onophoudelijke dorst van de beurs om meer cryptocurrencies te ondersteunen) is een doorslaand succes gebleken..

Volgens recente ‘statistieken’ die zijn gepost door de Airbnb-ontwikkelaar die Brian Armstrong, CEO van Coinbase, is geworden, heeft het consumentgerichte aanbod van zijn bedrijf absoluut een geweldige groei doorgemaakt tijdens de zogenaamde ‘cryptowinter’.

De grafieken, waarvan hij beweerde dat ze niet geauditeerd waren, toonden aan dat wekelijks bevestigde transacties op Commerce, het crypto-naar-fiat-betalingsportaal van de startup, gebruikers op Earn, een cryptocurrency-belonings- en educatieplatform en Wallet de afgelopen maanden flink zijn gegroeid..

Coinbase Commerce groeit mooi …. https://t.co/lamDEPoGXe

(opmerking: alle niet-gecontroleerde nummers) pic.twitter.com/S8rIeytQgl

– Brian Armstrong (@brian_armstrong) 9 april 2019

Het handelsplatform zelf heeft misschien ook een opleving gekend. The Block meldt dat Paul Bauerschmidt, productmanager voor Coinbase Markets, heeft onthuld dat zijn bedrijf zijn nieuwe matching-engine gaat uitbouwen ter voorbereiding op de “volgende supergrote aanloop”.

De statistieken en de kern van de binnenkant van het bedrijf werden natuurlijk geredigeerd in het The Block-interview en Armstrongs tweet. Maar, zoals hierboven te zien is, heeft het gebruikersbestand van Coinbase een langzame, gestage maling gehad, zelfs in de diepten van de cryptomarkt.

Zoals Armstrong grapte: “Wij zijn het ook niet alleen – de hele industrie lijkt goed te groeien. Als dit winter is, laten we dan hopen dat het duurt! ” Niemand weet natuurlijk maar al te zeker of deze daling van de Bitcoin-prijs zal doorzetten, maar Coinbase doet zeker geen pijn..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me